Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δουλειές με πολλά χρήματα: Αυτά είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος (tweet)

Κατασκευές, υποδομές και καθαρή ενέργεια. Σύμφωνα με το Business Insider, αυτοί είναι οι κλάδοι που υπάρχει απόλυτη ανάγκη εργατικού δυναμικού. Με τα χρήματα που θα εισρεύσουν σε αυτούς τους τομείς, θα ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίας κατά την επόμενη δεκαετία. Και κάπως έτσι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, οικοδόμοι θα ανήκουν στα επαγγέλματα τα οποία θα είναι πολύ πιο επικερδή, από μια απλή σε θέση σε ένα γραφείο.

Την ανάγκη για περισσότερους εργαζόμενους που θα βοηθήσουν στην κρίση της αγοράς κατοικίας περιέγραψε η Hannah Jones, αναλύτρια οικονομικών ερευνών της Realtor.com. «Χρειαζόμαστε ανθρώπους να χτίζουν σπίτια. Παρόλο που άλλα τμήματα της οικονομίας έχουν εξασθενήσει, οι κατασκευές συνέχισαν να επιτυγχάνουν ανάπτυξη».

Μια ανάλυση από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Εργατικού Δυναμικού του Πανεπιστημίου Georgetown σημείωσε ότι κάποια από την αύξηση των θέσεων εργασίας μπορεί να περιλαμβάνει «παραδοσιακές βιομηχανίες κατασκευών και μεταφορών, έξυπνες υποδομές, όπως οι ηλεκτρικές τεχνολογίες έξυπνων δικτύων, οι ευρυζωνικές τεχνολογίες και οι τεχνολογίες διαδικτύου 5G, αλλά και η πράσινη τεχνολογία. Οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε υποδομές έχουν τη δυνατότητα να αναζωογονήσουν, τουλάχιστον προσωρινά, την οικονομία των εργατοτεχνιτών δημιουργώντας θέσεις εργασίας για συγκολλητές, ηλεκτρολόγους, τεχνικούς και οδηγούς φορτηγών, μεταξύ άλλων επαγγελμάτων».

Πού αυξάνονται oι θέσεις εργασίας



Οι ανειδίκευτοι εργάτες στις κατασκευές αναμένεται να δουν μεγάλη αύξηση της απασχόλησης την επόμενη δεκαετία. Είναι ένα επάγγελμα που έχει πολύ καλές απολαβές, δεν απαιτεί τυπικά εκπαιδευτικά πιστοποιητικά, και δεν χρειάζεται εργασιακή εμπειρία. Συνήθως απαιτεί βραχυπρόθεσμη εκπαίδευση στην εργασία για την απόκτηση ικανοτήτων, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο --.GR

Related posts

Σχέδιο «θερμοστάτης»: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την εφαρμογή των μέτρων στο δημόσιο

admin

Κορωνοϊός: Πώς πληρώνεται από τον ΕΦΚΑ η αναρρωτική άδεια των εργαζομένων που νοσούν

admin

Twitter κατά Έλον Μασκ για «σκόπιμο» σπάσιμο της συμφωνίας εξαγοράς της πλατφόρμας

admin

Τράπεζες: Δέκα χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές

admin

Inditex: Η κόρη του ιδρυτή της «αυτοκρατορίας» των Zara αναλαμβάνει τη διοίκηση του ομίλου

admin

Xρηματιστήριο Αθηνών: Χάνονται τα ενδοσυνεδριακά κέρδη, σε αναστολή η Alpha Bank

admin

ΕΕ: Γεμάτες οι αποθήκες φυσικού αερίου κατά 32% και συνεχίζουν να γεμίζουν – Όλες οι χώρες έχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης

admin

New York Times: Ο ελληνικός προορισμός «έκπληξη» που προτείνουν για το 2023

admin

Ελληνικός τουρισμός: «Χρυσό» come back το 2022 – Τα 17,4 δισ. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα

admin