Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές, άνοιξε ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις εκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το εάν η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα διαρκέσει χρονικά, ανέφερε: «Δεν ξέρω αν θα το ξημερώσουμε, ελπίζω ότι θα γίνει με την παρουσία του προέδρου. Δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που συμβαίνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα».

Ερωτηθείς για το ερωτηματολόγιο και εάν εστάλη ορθώς, ανέφερε: «Όχι, αλλά αυτό είναι το τελευταίο περιστατικό. Οι συνολικές εξελίξεις έχουν σημασία. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές».

«Αδιαμεσολάβητο δεν σημαίνει κάνω ότι θέλω»

Κριτική άσκησε και στον όρο αδιαμεσολάβητο, που χρησιμοποιεί ο κ. Κασσελάκης. «Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”», είπε, ενώ σημείωσε ότι μετά και την διάσπαση των βουλευτών που σχημάτισαν τη Νέα Αριστερά, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου.

«Υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση» είπε και εξέφρασε την ελπίδα «ότι σήμερα μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην Π.Γ. Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι».

Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς «εγώ αποφασίζω», όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς. Ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις ευρωεκλογές». «Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα».

«Η ηγεσία είναι σαν τον σεβασμό, δεν επιβάλλεται»

Ο κ. Τσίπρας διατύπωσε και τις ενστάσεις του για το ερωτηματολόγιο, που πυροδότησε τη σφοδρή σύγκρουση των τελευταίων ημερών. «Πάρτε το ερωτηματολόγιο. “Τι πρέπει να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα;”. Είναι άλλο πράγμα να ρωτήσεις τι πρέπει να αλλάξει, τι πρέπει να αλλάξουμε, ο πρόεδρος δεν έχει εξουσίες να ρωτήσει ο ίδιος κάποια πράγματα, ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε αυτό το ερώτημα», είπε.

Σε σχέση με το αν ο κόσμος συναινεί στις επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δεν φοβάμαι καθόλου το αν ο κόσμος θέλει να αλλάξει πράγματα ο κ. Κασσελάκης, δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός. Αν το έχουν κάποιοι (ως νοοτροπία), κακώς το έχουν. Η ηγεσία είναι σαν τον σεβασμό, κατακτιέται, δεν επιβάλλεται».

«Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο»

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εάν υπάρχει καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, μπορεί και να μην χρειαστεί αλλαγή ηγεσίας, ορίζοντας όμως το καλό αποτέλεσμα ως τη δεύτερη θέση μίνιμουμ.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει συλλογική ηγεσία μέχρι τις ευρωεκλογές: «Θα πρέπει να υπάρξει ένας, πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις Ευρωεκλογές. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές».

Ερωτηθείς για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να επιστρέψει, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας».

Related posts

Ποιος κέρδισε; Η κωμωδία!

admin

Ανδρέας Λοβέρδος: «Πράξη απελευθέρωσης η αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ»

admin

«Η Βούλα Κεχαγιά θα αναλάβει νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ»

admin

Ο Χαρίτσης καλεί την αντιπολίτευση σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

admin

Τα πρόσωπα της ημέρας

admin

«Οικονομικός μετασχηματισμός εκ βάθρων»

admin

Νίκος Παππάς: Να πάμε σε τηλεοπτική «συνάντηση» των υποψηφίων

admin

Οταν έδινα Εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο – Τι λένε οκτώ γνωστοί πολιτικοί

admin

Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση από το «Newsletter Gate» – Τι απαντά η Κεραμέως

admin