Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πρόσωπα της ημέρας

Εκκλησίες

Παρότι τα κόμματα δεν είναι κατά τα λεγόμενά του εκκλησίες, ο Κώστας Ζαχαριάδης «στο ορατό και στο αόρατο μέλλον» έχει αποφασίσει να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και να παλέψει για τις ιδέες του. Τελικά, μόνο οι αριστεροί συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αρνούνται τις ομοιότητες της Αριστεράς με οποιαδήποτε θρησκεία. Προφανώς γιατί μόνο αυτοί έχουν γαλουχηθεί τόσο προσεκτικά με το δόγμα στο οποίο πιστεύουν ώστε να μην ερευνούν τι πήγε λάθος με εκείνο.

Εμφύλιος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε φθορά και απαξίωση και το ΠΑΣΟΚ σε στασιμότητα. Ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε με ακάλυπτη επιταγή: είπε ότι αν βγει θα κερδίσει τον Μητσοτάκη και σήμερα χάνει από τον Ανδρουλάκη. Εμείς δεν θα κάνουμε εμφύλιο ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τον Κασσελάκη» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ακούστηκε υπεράνω ως εκπρόσωπος της ΚΟ που βρίσκεται στα σκαριά, αλλά δεν είναι δύσκολο να μη χτυπάς έναν αυτόχειρα όπως το πρώην κόμμα του.

Διάλυση

Ο πρώην γραμματέας Πάνος Ρήγας έμεινε στην Κουμουνδούρου κι έγινε νεοπροεδρικός. Ωστόσο, ο γιος του έφυγε μαζί με άλλους από την κομματική Νεολαία υπογράφοντας ένα κείμενο που αναφέρει ότι ο νέος πρόεδρος επιταχύνει τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ – το ίδιο, παρεμπιπτόντως, έκανε κι η ανιψιά του Αλέξη Τσίπρα. Ικανό τον έχω τον Κασσελάκη να κατηγορήσει τους νεολαίους πως αποχώρησαν επειδή δεν έφτιαξε και σε αυτούς μια γύρα σφηνάκια.

Κόστος

Μετά το γκάλοπ που έδειξε ότι 6 στους 10 συμφωνούν με το σχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αναθάρρησαν οι κυβερνητικοί. Ετσι, ο Χάρης Θεοχάρης διακήρυξε στο τηλεπαράθυρο πως η κυβέρνηση θα έχει πολιτικό κόστος αν δεν κάνει κάτι, όχι αν φορολογήσει όποιους με «θράσος» φοροδιαφεύγουν. Σύμφωνοι. Το πρόβλημα με το πολιτικό κόστος, βέβαια, είναι πως κανείς δεν ξέρει από πού μπορεί να προκύψει. Μια άτολμη μεταρρύθμιση, ας πούμε, ενδέχεται να στοιχίσει περισσότερο απ’ όσο φαντάζεται ένας επαγγελματίας πολιτικός.

Related posts

Γιάννης Οικονόμου: «Με σχέδιο αλλάζουμε στην πράξη την Παιδεία»

admin

Ο Star της ημέρας

admin

Μέσω Ευρώπης ελπίζει να βρει λύση απέναντι στα αγροτικά μπλόκα ο Μητσοτάκης

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή

admin

Ραγκούσης: Η Αχτσιόγλου δεν υπονόμευσε τον Τσίπρα – Άλλοι το έκαναν

admin

Προσπάθεια για αλλαγή ατζέντας από Μητσοτάκη και ντρίπλες με επικλήσεις στη Δικαιοσύνη για Τέμπη

admin

Στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο

admin

Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι προηγούνται στις προκριματικές εκλογές

admin