Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος κέρδισε; Η κωμωδία!

Ποιος κέρδισε από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε στον στίβο ως παράγων, επιδιώκοντας να ανατρέψει μεθοδεύσεις τις οποίες φαινόταν ότι ο ίδιος είχε ευλογήσει. Και τι κατάφερε; Μέσα σε τέσσερις μέρες κατανόησε ότι δεν έχει την ισχύ να επιβάλει λύσεις στο κόμμα που ο ίδιος έφερε στην κυβέρνηση. Δεν έχει ούτε μηχανισμούς ούτε πολιτικό ούτε ιδεολογικό βάρος. Είναι ένας παλαίμαχος με βουλευτική έδρα – και μόνο. Ο πολιτικός που απειλούσε το σύστημα και υποσχόταν τη δόξα, επιτέλους, της συνεχώς ηττημένης Αριστεράς σήμερα είναι μια σκιά σε ένα παρασκήνιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, οι θεατρινισμοί του οποίου επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά ότι δεν έχει ιδέα τι συνιστά έναν πολιτικό, είναι όμηρος των ανθρώπων που τον διέσωσαν και, ιδίως, του Νίκου Παππά (του 13-0). Διαβάζω, εξ αφορμής των γιούχα κατά αντιπάλων του, ότι είναι υπεύθυνος για την κυριαρχία ενός νέου αυριανισμού. Δεν ισχύει. Ο αυριανισμός εντός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενδημική στάση κατά των πολιτικών αντιπάλων του κόμματος, οι οποίοι απαξιώνονταν και μέσω των επίσημων ΜΜΕ αλλά και μέσω του μηχανισμού διαδικτυακών τρολ. Απλώς, έχει έλθει η ώρα να φαγωθούνε μεταξύ τους – επειδή εκεί πλέον φτάνει η εμβέλειά τους.

Ποιος κέρδισε λοιπόν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ; Η ερώτηση επαναλαμβάνεται, μολονότι η απάντηση είναι σαφής. Ποιος κέρδισε; Η κωμωδία.

Related posts

Τέμπη: Με μοναδικό θέμα την πολύνεκρη τραγωδία συνεδριάζει το Υπουργικό της Πέμπτης

admin

Λουκάς Αποστολίδης: Το ΠΑΣΟΚ τον στηρίζει για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

admin

Ραντεβού στον Λευκό Οίκο την 4η Απριλίου

admin

Υποκλοπές: «Το ελληνικό κράτος δεν χρησιμοποίησε ποτέ το Predator» λέει ο Οικονόμου

admin

ΕΚΑΒ: Ποιο είναι το σχέδιο για την ενίσχυσή του κατακαλόκαιρο

admin

Ουαί υμίν

admin

ΠΑΣΟΚ: Μασάζ στην ΚΟ για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Τούρκος αντιδήμαρχος φωτογραφήθηκε με τη σημαία της «ανεξάρτητης» Δυτικής Θράκης

admin

Να παραδώσει την έδρα η Μερόπη Τζούφη, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

admin