Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Μασάζ στην ΚΟ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Με το βλέμμα στραμμένο στα νομοσχέδια που έρχονται, εν αναμονή και της τοποθέτησης του Νίκου Ανδρουλάκη για την επιστολική ψήφο μετά τα νέα δεδομένα, στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται και για τη διά ζώσης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τετάρτη, όπου θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Εκεί θα ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση με όσους έχουν αντιρρήσεις, ενώ αναμένεται να ζητηθούν εξηγήσεις και από τον βουλευτή Λέσβου, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, για τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα. «Εχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες συστάσεις (…) Ελπίζω ο κ. Παρασκευαΐδης να δώσει επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με τα λεγόμενά του», επεσήμανε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου, Θανάσης Γλαβίνας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πέρα από τον βουλευτή Λέσβου, τον συνάδελφό του στη Χίο και τους δύο μειονοτικούς βουλευτές που έχουν ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, εκτιμούν πως με το σχετικό μασάζ ο αριθμός των διαφωνούντων θα πέσει σε μονοψήφιο, ενώ οι εκτιμήσεις τους θέλουν όλους όσοι τελικά διαφωνήσουν με το «ναι» επί της αρχής στο οποίο προσανατολίζεται η ηγεσία να επιλέγουν την αποχή και όχι την καταψήφιση.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλοι περιμένουν να δουν το νομοσχέδιο και τις διατάξεις του, έχοντας υπόψη τους και την πιθανότητα αιφνιδιασμού, που δεν αποκλείεται εκ μέρους της κυβέρνησης.

Παράλληλα, «κλείνουν» την πόρτα για οποιαδήποτε συζήτηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «οι όποιες γέφυρες συζήτησης δεν νομίζω ότι είναι εφικτές αυτή τη χρονική περίοδο. Οι δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για «βολικό ΠΑΣΟΚ», που λειτουργεί ως «Δούρειος Ιππος» της Νέας Δημοκρατίας και για «εκβιαζόμενο» Νίκο Ανδρουλάκη δεν δημιουργούν υγιείς προϋποθέσεις για συζήτηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ακρίβεια και στέγη

Πέραν από την κοινοβουλευτική δουλειά στο ΠΑΣΟΚ ξεκινούν και την κατάρτιση πολιτικής ατζέντας που θα τους ακολουθήσει έως τις ευρωεκλογές. Το θέμα της ακρίβειας άνοιξε ήδη στο Λεκανοπέδιο, με πάνω από 70 εξορμήσεις των βουλευτών και των στελεχών στις γειτονιές με τα σχετικά φυλλάδια με τις θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπισή της.

Στα σκαριά βρίσκεται μια ακόμα καμπάνια, αυτή για την κοινωνική στέγαση, ζήτημα το οποίο το ΠΑΣΟΚ περηφανεύεται πως έβαλε πρώτο στη δημόσια συζήτηση. Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ βασίζεται στη δημιουργία μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών που θα διατίθενται προς ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια και χαμηλό αντίτιμο.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη εξηγούν πως το πασοκικό σχέδιο διαφέρει από αυτό της κυβέρνησης το οποίο δίνει μέχρι και 10.000 ευρώ επιδότηση για ανακαίνιση κλειστών κατοικιών, γιατί εκείνο βάζει ως μόνο περιορισμό η κατοικία να πρέπει να διατεθεί προς ενοικίαση για τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς κάποιον άλλον περιορισμό, ακόμα και ως προς το ύψος του ενοικίου.

Related posts

28η Οκτωβρίου: Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εθνική επέτειο

admin

Εκλογές 2023: Ποιος νομός σημείωσε άνω του 60% αποχή

admin

Τσαβούσογλου για F 16: «Χαιρετίζουμε την απόφαση των ΗΠΑ»

admin

Ελλάδα – Αίγυπτος: «Όχι» στην τουρκολιβυκή συμφωνία

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία»

admin

Νίκος Παππάς: Να πάμε σε τηλεοπτική «συνάντηση» των υποψηφίων

admin

Τουρκία: Επεκτείνει ναυτικές βάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

admin

Πολιτική σκοπιμότητα βλέπει το ΥΠΕΞ πίσω από την συνεχιζόμενη κράτηση του Μπεγλέρη

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα των πέντε υποψηφίων – Στις 11πμ ξεκινά το διαρκές συνέδριο

admin