Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε νέες business ανοίγεται η οικογένεια Παντελιάδη

Και το όνομα αυτής «ΖΗΠΑ HOLDING». Πρόκειται για τη νέα εταιρεία που σύστησαν χθες Τρίτη 23 Ιανουαρίου τα αδέλφια Αριστοτέλης και Στέφανος Παντελιάδη από κοινού με τον Διονύση Ζήβα. Εξ ού και το όνομα της εταιρείας που είναι ο συνδυασμός των αρχικών των δύο επιθέτων.

Στη νέα εταιρεία, σκοπός της οποίας είναι οι υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίου, εκμίσθωσης και διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων και οι υπηρεσίες ενοικίασης επίπλων και σκευών σε επαγγελματίες και ιδιότητες, ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης ελέγχει το 37,5%, ο κ. Στέφανος Παντελιάδης το 37,5% και ο κ. Διονύσης Ζήβας το 25%. Η νέα οντότητα ιδρύθηκε με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 400.000 ευρώ.

Με τη νέα αυτή εταιρεία η οικογένεια Παντελιάδη επεκτείνεται σε νέες δραστηριότητες από κοινού με τον κ. Διονύση Ζήβα ο οποίος το 2011 είχε ανοίξει ένα από τα πρώτα διαδικτυακά ανεξάρτητα σούπερ μάρκετ, το welovesupermarket μέσω της Net Spirit. Οι δρόμοι της οικογένειας Παντελιάδη με τον κ. Ζήβα συναντήθηκαν πριν από έξι χρόνια, το 2017, όταν οι πρώτοι απέκτησαν μειοψηφικό πακέτο μετοχών στην εταιρεία που είχε συστήσει ο κ. Ζήβας με τον αδελφό του. Εκείνο το deal άνοιξε τον δρόμο στην αλυσίδα My Market για είσοδό της στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Το καλοκαίρι του 2020 η METRO AEBE, προχώρησε στην πλήρη απορρόφηση των δραστηριοτήτων του eshop.mymarket.gr και της NET SPIRIT.

Η τελευταία επιχειρηματική δραστηριότητα των αδελφών Παντελιάδη με τη «ΖΗΠΑ HOLDING» δεν είναι η μοναδική στην οποία έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα και η οποία είναι εκτός του βασικού τους αντικειμένου, δηλαδή του λιανεμπορίου τροφίμων και της παραγωγής τροφίμων. Τα αδέλφια Παντελιάδη που ελέγχουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στο Kariera.gr, το περασμένο καλοκαίρι προχώρησαν στην ίδρυση της Metro Energy με σκοπό μεταξύ άλλων την παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος και ενέργειας από μονάδες φυσικού αερίου, από μετατροπή αιολικής ή και ηλιακής ενέργειας, από σταθμούς συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, κ.ά. Ο προφανής στόχος αυτής της επιχειρηματικής κίνησης είναι η παραγωγή φθηνότερης ενέργειας για τη μείωση του κόστους λειτουργίας. Σήμερα οι ανάγκες μόνο της εταιρείας METRO (δηλαδή το δίκτυο των καταστημάτων Metro και My Market μαζί με τις αποθήκες) υπολογίζεται στις 120 εκατ. κιλοβατόρες ετησίως.

Η κατασκευή του φωτοβολταïκού πάρκου ισχύος 5,19MW στη θέση «Σπαθόλακα» Κάτω Βελιτσών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας να ξεκινήσει τον Ιούλιο. Ο Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Φ/Β) θα εγκατασταθεί σε ιδιόκτητη 105.751,26 τ.μ. και αποτελείται από 7.804 Φ/Β πλαίσια μονοκρυσταλλικού πυριτίου ισχύος 665Wp έκαστο, 47 αντιστροφείς 110kVA έκαστος 1 αντιστροφέας 30kVA και δύο Μ/Σ ελαίου 3MVA έκαστος. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 4,774 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί με τραπεζικό δανεισμό με μέσο επιτόκιο 4% και περίοδο αποπληρωμής τα 20 έτη.

Related posts

Το 2026 θα λειτουργήσει το τουριστικό project των 180 εκατ. ευρώ στη Βόνιτσα

admin

Αυξημένη κερδοφορία για τη μητρική της Interamerican

admin

Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις για προσλήψεις στο CDI της Pfizer

admin

Βράβευση της TÜV AUSTRIA Hellas στα «Diamonds of the Greek Economy»

admin

IBM: Ο Σπύρος Πουλίδας Vice President, Data & AΙ στη ζώνη ΕΜΕΑ

admin

Εκδήλωση για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων από την Anytime

admin

AstraZeneca: $400 εκατ. στην αναδάσωση και τη βιοποικιλότητα

admin

ΟΛΘ: Υπόχρεη για δημόσια πρόταση η Belterra

admin

Μπλε Κέδρος: Πράσινο φως από τo ΔΣ για εξαγορά ακινήτου έναντι €4,1 εκατ.

admin