Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αψιμαχίες χωρίς τέλος, αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα

Το χάσμα που φάνηκε στο συνέδριο, από τη στιγμή που ξεκίνησε έως τη στιγμή που τέλειωσε, ανάμεσα στα στελέχη δεν φαίνεται εύκολο να γεφυρωθεί – ήδη από τις πρώτες ώρες μετά τη λήξη του οι πρώτες δηλώσεις έδειχναν πως το επόμενο διάστημα δεν θα είναι εύκολο για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όλες οι πλευρές εντός του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται την καχυποψία τους η μια για την άλλη.

«Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή και κανείς δεν είναι υπό προθεσμία» ανέφερε o Γιώργος Τσίπρας, σημειώνοντας πως το κόμμα προχωράει ενωμένο έως τις ευρωεκλογές «τουλάχιστον». Σχολιάζοντας, από τη δική του μεριά, τα τεκταινόμενα στο συνέδριο, ο Γιάννης Ραγκούσης παραδέχτηκε πως υπήρξαν στιγμές «που δεν μας έκαναν υπερήφανους», δείχνοντας στην πλευρά της ηγεσίας ώστε «να επέλθει η ενότητα στην παράταξη και να φτιάξει την εικόνα της στην κοινωνία. Υπάρχει χρόνος να ανατραπεί η καθοδική πορεία μέχρι τις ευρωεκλογές».

Σε ήπιους και προειδοποιητικούς τόνους ήταν και η παρέμβαση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία τόνισε πως τα στελέχη αδικούν τον εαυτό τους «αν βγάζουν μόνο μια εικόνα εσωστρέφειας»: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει, θα προτιμούσα να είχε πάει στο συνέδριο καθώς θα έδινε δύναμη στον ΣΎΡΙΖΑ και ανάταση σε χιλιάδες μέλη» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό και τη δική του απουσία. Αλλη ήταν η γραμμή του βουλευτή Κιλκίς Πέτρου Παππά, που χαρακτήρισε τον Κασσελάκη «ροκ σταρ», σχολιάζοντας πως η παρέμβαση Τσίπρα δεν λειτούργησε θετικά.

Μια τρίτη γραμμή εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος χαρακτήρισε την ομιλία του Κασσελάκη «διαιρετική»: «Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει «λευκή επιταγή», είπε πως κάθε μέρα όλοι και όλα τα κόμματα κρίνονται και στο σύνολό τους και στην ηγεσία» σχολίασε και απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν επικοινωνιακοί τακτικισμοί και προσωπικές στρατηγικές για να πάει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η «λευκή επιταγή» απασχόλησε επίσης τα στελέχη: «Ο Κασσελάκης θα κριθεί στις ευρωεκλογές, ορίζοντας τετραετίας δεν υπάρχει ούτε στη ζωή» ανέφερε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης. «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έλαβε «λευκή επιταγή», κανένας δεν λαμβάνει λευκή επιταγή, αυτό που ζήτησε ήταν να μην αμφισβητείται» επεσήμανε. Για τη Νίνα Κασιμάτη, όλοι κρίνονται στις ευρωεκλογές «και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση» – «θεωρώ ότι το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά άλλες λειτουργίες» είπε η βουλευτής Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη.

Ο Ανδρουλάκης

Δεν ήταν βέβαια μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασαν τις εξελίξεις στο κόμμα τους. «Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι είναι μονόδρομος το ΠΑΣΟΚ να αποδειχτεί ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ» σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του (Σκάι), σημειώνοντας πως σε αυτό οι πολίτες μπορούν να βρουν αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση.

«Υπογραφή απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς η πύρρειος νίκη Κασσελάκη» ήταν το σχόλιο του πρώην υπουργού και συμμετέχοντος στο σχήμα της Νέας Αριστεράς Νίκου Φίλη, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε πως όσα έγιναν το τετραήμερο αποτελούν «πρωτοφανή φαινόμενα πολιτικής παρακμής, με ψηφίδες ακροδεξιάς συμπεριφοράς και ρητορικής», τα οποία «δυστυχώς έβαλαν τη σφραγίδα τους στην πορεία οδυνηρής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ».

ΜΥΡΤΩ ΛΙΑΛΙΟΥΤΗ

Related posts

Τι μέτρησε στην απόφαση Μητσοτάκη για την Σπυράκη

admin

ΚΚΕ: «Εξοργιστική» η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το χτύπημα της μονής Αγίου Πορφυρίου

admin

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο διάβολος στις λεπτομέρειες

admin

Χαρίτσης: Αποχωρήσαμε από ένα κόμμα που δεν ήμασταν περαστικοί – Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει στην απαξίωση

admin

Κινήματα ανησυχίας για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Τα Τέμπη άνοιξαν «πόλεμο» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

admin

Δένδιας: Ο αναθεωρητισμός οδηγεί την ανθρωπότητα σε περιπέτειες

admin

Στέλιος Πέτσας: «Ο Μητσοτάκης θα είναι πιο ισχυρός την άνοιξη του 2023 και θα είναι αυτοδύναμος»

admin

Συναγερμός στη Βουλή λόγω του εντοπισμού μαθήτριας με μαχαίρι

admin