Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξημένος τζίρος 735 εκατ. το 2023 για Κωτσόβολο

Κύκλο εργασιών ύψους 735 εκατ.ευρώ αυξημένο κατά 11% πραγματοποίησε στην τελευταία οικονομική της χρήση (που έληξε τον Απρίλιο του 2023) η αλυσίδα Κωτσόβολος σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της.

Η εταιρεία η οποία οδεύει πλέον στον έλεγχο της ΔΕΗ εφόσον αναμένεται πλέον η ολοκλήρωση των διαδικασιών εξαγοράς της από την βρετανική Curry’s, κατάφερε στην περυσινή της χρήση να παραμείνει κερδοφόρα παρά τις ασφυκτικές πιέσεις κόστους. Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 16,7%, φτάνοντας τα 24,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν κατά 19,6%, στα 10,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, από το σύνολο των εσόδων τα 676,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 92%, ήταν πωλήσεις εμπορευμάτων, ενώ το υπόλοιπο 8% (58 εκατ. ευρώ) από παροχή υπηρεσιών. Επίσης, η εταιρεία αναφέρει ότι από το σύνολο των εσόδων της τα 536 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 73%, προήλθαν από τα ιδιόκτητα καταστήματα και τα υπόλοιπα 199 εκατ. ευρώ (27%) προήλθαν απ’ όλα τα υπόλοιπα δίκτυα online, call centers, άλλες επιχειρήσεις (B2B), αλλά και το δίκτυο καταστημάτων franchise.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας η τιθάσευση των παραγόντων κόστους «ήταν δυνατή από τον Δεκέμβριο του 2022 και μετά», καθώς έως τότε η τελική γραμμή παρουσίαζε μόνον 1 εκατ.ευρώ κερδών. Η υπέρβαση επιτεύχθηκε αφενός λόγω της σταδιακής αποκλιμάκωσης του μεταφορικού και ενεργειακού κόστους αλλά και λόγω της ενεργούς διαχείρισης κάθε κοστολογικού παράγοντα στη λειτουργία του ομίλου.

Σ’αυτό το περιβάλλον, η εταιρεία συνέχισε στη χρήση 2022- 2023 τις επενδύσεις ύψους 13,4 εκατ.ευρώ ενώ διαμόρφωσε ταμειακά διαθέσιμα ύψους 82,8 εκατ.ευρώ έναντι 59,4 εκατ.ευρώ στη χρήση 2021-2022, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 39,4%.

Η διοίκηση της Κωτσόβολος σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση τον περασμένο Ιούλιο εκτιμά ότι στο τέλος της τρέχουσας χρήσης 2023-2024 θα εμφανίσει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 3% αλλά και βελτίωση περιθωρίου κέρδους EBITDA που πέρυσι υποχώρησε στο 2,8% από 3,8% τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης προγραμματίζει επενδύσεις της τάξης των 19,4 εκατ.ευρώ (ισοφαρίζοντας χονδρικά τα κέρδη της περυσινής χρονιάς) σε δίκτυο, logistics αλλά και IT.

Related posts

Στοπ στις εργασίες κατασκευής του αιολικού πάρκου στο Νυμφαίο

admin

Με πόρους της ΕΕ έργο δέσμευσης CO2 του ομίλου TITAN

admin

Δεύτερο οινοποιείο και είσοδο σε νέες αγορές από τη Σεμέλη

admin

Στα 40 εκατ. ευρώ η επένδυση της JTI για το εργοστάσιο στην Ξάνθη

admin

Οίκος Dior: Τζίρος 28,6 εκατ. ευρώ από δύο καταστήματα στην Ελλάδα

admin

Εξαγόρασε την Infopower HR Solutions η Entersoft

admin

Attica Group: «Πλοία της χρονιάς» τα AERO Highspeed 1, 2 & 3 στα βραβεία της Lloyd’s List 2022

admin

Αλέξανδρος Εξάρχου: Να καταργηθούν προκαταβολές στα δημόσια έργα

admin

Motor Oil: Στήριξη με €20.000 για κάθε οικογένεια που κάνει τρίτο παιδί

admin