Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη Π. Μαρινάκη: Μέσω συνεργάτη του Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου έφτασαν τα email στην Ασημακοπούλου

Στην παραδοχή ότι μέσω συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου έφτασαν τα email των Ελλήνων απόδημων στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real».

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε για τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη «πως το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2023 από συνεργάτη του τότε γενικό γραμματέα του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκη γι’ αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν έχει πλέον αυτά τα καθήκοντα, έχει άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς, ή οτιδήποτε σχετικό με τις εκλογές».

Επιχείρησε ακόμη να αποσυνδέσει την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων με την επιστολική ψήφο, λέγοντας πως «ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τα τωρινά του καθήκοντα για λόγους πολιτικής ευθύνης αν και δεν είχε μέχρι σήμερα τα καθήκοντα αυτά γι’ αυτό και όλο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις εκλογές, ούτε με την επιστολική ψήφο. Γιατί μιλάμε για στοιχεία που προέκυψαν μετά την ψηφοφορία, αλλά είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Όσον αφορά τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ του κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι πήγαν σύμφωνα με αυτά που προέκυψαν από αυτή την έρευνα στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω προφανώς, αν η ίδια γνώριζε».

Παράλληλα ο Παύλος Μαρινάκης αποκάλυψε πως «τα στοιχεία δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα, εβδομάδες, μήνες, μέσω του δεύτερου προσώπου, πριν από την αποστολή του email που έκανε. Όμως, το πρόσωπο αυτό τα είχε πολλούς μήνες πριν, από ό,τι έχουμε καταλάβει που το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023», ενώ παραδέχθηκε ότι έχει προκύψει ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Παρασκευής έχει ξεσπάσει σάλος στη ΝΔ για το ζήτημα, καθώς η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εξωθήθηκε σε παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ αποπέμφηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης όπως και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Σκληρές ανακοινώσεις για το ζήτημα εξέδωσαν μέχρι στιγμής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΚΚΕ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η υπόθεση είναι ένα «άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι ερωτήσεις για τον κ. Μητσοτάκη εξακολουθούν να ισχύουν: Πώς η ευρωβουλεύτρια απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών; Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εσωτερικών ή πώς αλλιώς;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνιζε μεταξύ άλλων πως «μέσα σε μια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο», ενώ το ΚΚΕ σημείωνε ότι «η «απόσυρση» της κυρίας Ασημακοπούλου απ’ το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων».

Η έρευνα για τυχόν ποινικά αδικήματα

Οι καταγγελίες για διαρροή των e-mail κατοίκων του εξωτερικού που έφτασαν στην κατοχή της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ, οδήγησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, όπως αυτό της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Τι υποστήριξε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου πριν τις εξελίξεις

Πριν το ξέσπασμα της υπόθεσης και τις καρατομήσεις, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε ανακοινώσει την απόφασή της να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας», τόνιζε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας «στρατιώτης» της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

Related posts

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Παπανώτα – Ο Κασσελάκης συγκαλεί το Εκτελεστικό Γραφείο

admin

Ο Μητσοτάκης ξαναδιαπιστώνει ότι καλπάζει η ακρίβεια, ψάχνει επενδυτές και επισπεύδει το σ/ν για ομόφυλα ζευγάρια

admin

Μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το «μη θέμα» των Τεμπών του Παύλου Μαρινάκη

admin

Την Δευτέρα το όνομα των «11» – Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

admin

Δένδιας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βοηθά τα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία

admin

Η μεγάλη πρόκληση των μεταρρυθμίσεων, τα κόμματα και η κοινωνία

admin

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός των ειδικών σχολείων»

admin

Δεύτερη απώλεια βουλευτή για την Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου

admin