Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκάλυψη: Ακόμα μία μεγάλη Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνει Ελλάδα

Έτσι λοιπόν, σύντομα θα δούμε στις Ελληνικές εκθέσεις ακόμα μία αυτοκινητοβιομηχανία από την Κίνα, η οποία μάλιστα ανήκει σε μία ιδιαίτερα μεγάλη, εταιρεία.

Ο λόγος για την OMODA, της Chery την οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες -προς το παρόν- πληροφορίες του newsauto, θα έρθει στην Ελλάδα μέσω ενός από τους παλαιότερους εισαγωγείς αυτοκινήτων της χώρας μας, την Νικ. Ι. Θεοχαράκη, που σήμερα αντιπροσωπεύει -μεταξύ άλλων- την Nissan.




Ποια είναι η μητρική Chery

Η Chery είναι -βάσει των περσινών πωλήσεων- η 8η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, υποστηρίζεται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της μεγαλύτερης (σε πληθυσμό) χώρας του πλανήτη και αυτή δεν είναι πρώτη «απόπειρα εισβολής» στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από το 1997, όταν και ιδρύθηκε, η Chery επιχείρησε άλλες δύο φορές να φέρει τα προϊόντα της στη γηραιά ήπειρο, με πιο φιλόδοξη προσπάθεια αυτή του 2008, όταν η το οικονομικό «κραχ» πάγωσε τις εξελίξεις.

Η 3η προσπάθεια είναι και η «φαρμακερή», καθώς η Chery επιβεβαίωσε την οριστική παρουσία της στις ευρωπαϊκές αγορές, σε πρώτη φάση με τις θυγατρικές εταιρείες της, Omoda και Jaecoo, στις αρχές του φθινοπώρου.

Ο συμβολισμός της Omoda και οι εμπορικές της επιδόσεις

«Αιχμή του δόρατος» της Chery, σ’ αυτό το πρώτο στάδιο εξευρωπαϊσμού, είναι η εταιρεία που θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.  Η Omoda, που ιδρύθηκε το 2022. Η ονομασία της είναι σύνθετη, καθώς τα στελέχη της κινεζικής μάρκας, επέλεξαν να αποτελείται από το γράμμα όμικρον, το οποίο αντιπροσωπεύει τον έμβιο κύκλο, και την ιταλική λέξη «moda».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


UPD:

Related posts

Βίκτωρ Ρέστης: Διαμάχη με τη συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ για απλήρωτο δάνειο 37 εκατ. λιρών που της έδωσε το 2008

admin

Η αμερικανική Εφορία ζητά από τη Microsoft 29 δισ. δολάρια σε φόρους

admin

Ο Όμιλος ΝΝ ολοκλήρωσε την απόκτηση της MetLife στην Ελλάδα

admin

Έρχονται επιδοτούμενα δάνεια 450 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, των κατασκευών και της ενέργειας

admin

Αύξηση των εσόδων του ζητά ο ΑΔΜΗΕ από την ΡΑΕ – Προειδοποιεί για δυσμενείς επιπτώσεις

admin

Σταθερή στρατηγική επιλογή η προμήθεια ελληνικού κριθαριού

admin

Wall Street: Ράλι σχεδόν 3% για τον Nasdaq με ώθηση από την Nvidia – Σε νέο υψηλό και o S&P 500

admin

Η χρυσοφόρος Ελλάδα

admin

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων – Τι προβλέπει η σχετική απόφαση

admin