Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Να ξαναγίνει όργανο των αυτοδιοικητικών η ΚΕΔΕ, όχι του Μητσοτάκη

«Η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου εις βάρος της αυτοδιοίκησης», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην Ένωση για την ανάδειξη νέας διοίκησης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ πρέπει να γίνει το συνδικαλιστικό όργανο, «που θα υπηρετήσει μια αυτόνομη αυτοδιοίκηση, δίπλα στον πολίτη. Μια αυτοδιοίκηση, που θα στηρίξει μεταρρυθμίσεις όπως αυτές που υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες και βελτίωσαν τη ζωή των πολιτών».

Στον δήμο Δυτικής Αχαΐας ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Δεν δώσαμε, ως κόμμα, χρίσματα στις εκλογές του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, διότι υπηρετούμε πολιτικά και ιδεολογικά την ανεξαρτησία και αυτονομία του θεσμού όπως συμβαίνει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη», ανέφερε, προσθέτοντας πως θεωρεί «μια ιστορική ευκαιρία την υποψηφιότητα του νέου δημάρχου Αθηναίων, για να ξαναγίνει η ΚΕΔΕ το όργανο των αυτοδιοικητικών και όχι το όργανο του κ. Μητσοτάκη για να ελέγχει τους αυτοδιοικητικούς».

«Μιλάμε για δύο διαφορετικά μοντέλα. Το ένα μοντέλο είναι η συγκέντρωση εξουσίας σε μια παρέα γύρω από τον κ. Μητσοτάκη και το άλλο μοντέλο είναι αυτό της δημοκρατικής παράταξης που προκρίνει τον διάλογο και τη συναίνεση ώστε κράτος και αυτοδιοίκηση να υπηρετούν ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας τους αυτοδιοικητικούς «να στηρίξουν ένα σχήμα, το οποίο θα δώσει δύναμη στη δική τους φωνή και όχι ένα σχήμα που θα είναι υπηρέτης της στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου».

«Να καταστήσουμε τη χώρα ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το σώμα εθελοντών διασωστών και πυροσβεστών στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όπου συνεχάρη τους εθελοντές, που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, και επέμεινε στην ανάγκη η χώρα μας να επενδύσει στοχευμένα στην πρόληψημ καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα επιδεινώνονται.

«Ως ευρωβουλευτής αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, που δίνει τη δυνατότητα στη σημερινή και την εκάστοτε κυβέρνηση να πατάει ένα κουμπί σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και να έρχονται για να μας συνδράμουν εκατοντάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό. Όμως, αυτά δεν φτάνουν, απαιτούνται επιπλέον πρωτοβουλίες, που κατά την άποψη του ΠΑΣΟΚ, είναι η επένδυση στην πρόληψη. Σήμερα επενδύουμε στην πρόληψη το 15% του συνολικού προϋπολογισμού», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τους εθελοντές για το πολύτιμο έργο τους

Σημείωσε πως «είναι επιτακτική ανάγκη να καταστήσουμε τη χώρα μας ανθεκτική», υπογραμμίζοντας ότι συχνά αγνοούνται τα «καμπανάκια» της φύσης, όπως έγινε στην περίπτωση του οικοσυστήματος της Δαδιάς, δεδομένου ότι ο νομός Έβρου την τελευταία πενταετία παρουσίαζε την υψηλότερη μεταβολή προς την ξηρασία πανελλαδικά.

«Καταλαβαίνω ότι το θεσμικό πλαίσιο σας αδικεί», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στους εθελοντές της πολιτικής προστασίας και πρόσθεσε ότι «η συνεργασία πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας είναι απαραίτητη».

Related posts

Νέα Ένωση Κέντρου ονειρεύονται στελέχη, ενώ Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συναντιούνται

admin

Δεν βλέπει διαρροή email από τους καταλόγους για την επιστολική ψήφο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

admin

Σε αντιπολιτευτικό μέτωπο για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας καλεί ο Ανδρουλάκης

admin

Αντεπίθεση Κασσελάκη με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα

admin

Στο Κατάρ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Γεννάνε και τα κοκόρια του

admin

Φωτιές: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για δράσεις πολιτικής προστασίας

admin

Nordic Monitor: Το σχέδιο του Ερντογάν να κάνει τα κατεχόμενα κέντρο ανομίας για το οργανωμένο έγκλημα

admin

«Ας συζητήσουμε για την έξοδο της Ελλάδας»

admin