Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: αφίσες, ατζέντες και συνωμοσίες

Από τις αφίσες ξεκίνησε ο καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην (νυν ανεξάρτητο) ευρωβουλευτή του Στέλιο Κούλογλου. Και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο μετετράπη σε αλληλοεκτόξευση ειρωνείας, κατηγοριών και θεωριών συνωμοσίας. Μετά την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, που τον κατηγόρησε ότι είναι… εγκάθετος της ΝΔ, ο Κούλογλου συνέχισε την κόντρα δηλώνοντας (στο Action24) ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε την ημέρα της εκλογής του κ. Κασσελάκη, ήταν ομαδική αυτοκτονία», ότι έκτοτε «βρέθηκε να τροφοδοτεί τα πρωινάδικα» και ότι «βαδίζει προς ένα τέλος που θα έχει χαρακτηριστικά κλαυσίγελου». Τόσο… γλυκά. Ενώ δημοσίευσε κι ένα κείμενο, έναν φανταστικό δήθεν «διάλογο» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διανθισμένο με σκωπτικές διαπιστώσεις για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ…

Απορίες

Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, όμως, η οργίλη αντίδραση του Νίκου Παππά όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα του Κούλογλου. Απεφάνθη ότι ο ευρωβουλευτής ανέκαθεν ήθελε να βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι όταν ανήκε σε αυτόν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είχε άλλη ατζέντα την οποία υπηρέτησε». Δεν μας διαφώτισε περαιτέρω όμως, δυστυχώς.

Γεύμα εργασίας

Πολύς λόγος έγινε για τις σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος που αποφάσισε το πρόσφατο ΚΥΣΕΑ και για το τι θα σηματοδοτήσουν. Αυτό ακριβώς το θέμα, τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, συζητούσαν χθες το μεσημέρι στο Κολωνάκι, στου Φιλίππου, ο Νίκος Δένδιας με τους τέσσερις νέους αρχηγούς, του ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Χούπη, του ΓΕΣ Γιώργο Κωστίδη, του ΓΕΝ Δημήτρη Κατάρα και του ΓΕΑ Δημοσθένη Γρηγοριάδη, παρέα με τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αριστείδη Αλεξόπουλο και τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Δημήτρη Περδίκη. Σε πολύ φιλικό κλίμα.

Κάθετα αρνητικός ο Κουτσούμπας

Φουλ επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, όχι όμως μόνο για τις αλλαγές στην παιδεία, που ήταν το θέμα της συζήτησης. Διότι παρατήρησα ότι επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα του επικείμενου νομοσχεδίου για την επέκταση των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων. «Γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας – μητρότητας», είπε, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε», ενώ χαρακτήρισε ως «ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος» την παρένθετη μητρότητα (η οποία, θυμίζω, δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο). Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι έδωσε την ευκαιρία να προβάλλονται ακροδεξιές θέσεις αλλά και «ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί «κοινωνικής κατασκευής του φύλου»».

Αποχαιρετισμός

Εφυγε χθες από τη ζωή, στα 67 του, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης. Με καταγωγή από την Πάτρα, ο Τσούκαλης σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ και έζησε όλες τις διαδρομές της Ανανεωτικής Αριστεράς. Το 2007 εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΝ, θέση που διατήρησε και στις επόμενες εκλογές, ενώ στη διάσπαση του 2010 αποχώρησε για τη ΔΗΜΑΡ, με την οποία επανεξελέγη το 2012. Σύμφωνα με την επιθυμία του, η κηδεία του θα είναι πολιτική.

Ψήφισμα

Δεν ήταν καλά, εν τω μεταξύ, τα συμπεράσματα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και τις σχετικές διαπιστώσεις που συμπεριελήφθησαν στην έκθεση για την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ, που εγκρίθηκε με 391 ψήφους υπέρ, 130 κατά και 20 αποχές. Σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση, οι παρατηρήσεις επικεντρώνονται στην υπόθεση των υποκλοπών, την ελευθερία των ΜΜΕ, τη λογοδοσία και τα ατομικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, το Ευρωκοινοβούλιο επανέλαβε την ανησυχία του για τη χρήση λογισμικού κατασκοπείας, κάνοντας ειδική σύσταση στην Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του για τη ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς. Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ανέδειξαν ειδικότερα τα ζητήματα του Τύπου, τονίζοντας ότι «δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν απειλές, επιθέσεις – μεταξύ άλλων και από υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπουργούς – και η ιδιωτική τους ζωή παραβιάζεται εν γνώσει του Πρωθυπουργού». Τόσο οι υποκλοπές όσο και οι απειλές κατά των δημοσιογράφων αναφέρονται, άλλωστε, και στη σχετική έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, με τους δύο ευρωθεσμούς να συμφωνούν πως πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που παραμένει ανοιχτό.

Καταδίκη

Εννέα μεγάλες διεθνείς οργανώσεις προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου εξέδωσαν χθες ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν τις αγωγές που έχει καταθέσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης εις βάρος δημοσιογράφων που ερεύνησαν την υπόθεση των υποκλοπών, καλώντας τον να τις αποσύρει.

Related posts

Μηταράκης σε ΣΥΡΙΖΑ για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Καμία μορφή παραβατικότητας δεν θα γίνει ανεκτή

admin

Κοροναϊός: «Κανένα νόημα επαναφοράς των μέτρων» – Τι είπε ο Πλεύρης

admin

Θα μετρηθούμε ξανά για το ποιοι επιδιώκουν τη συγκάλυψη στα Τέμπη, λέει το ΠΑΣΟΚ

admin

Μαρία Σπυράκη: Πλήρωσε 21.000 ευρώ και έστειλε εξώδικο στον συνεργάτη της

admin

Τι ψάχνει ο Ερντογάν στο Βερολίνο

admin

Οι λαϊκές γειτονιές το κλειδί των προεκλογικών εκστρατειών

admin

Η εισαγγελική πρόταση δεν είναι και δικαστική απόφαση

admin

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

admin

Νίκος Βούτσης για Κασσελάκη: «Φοβάμαι ότι στρίβουμε δεξιά»

admin