Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Καταντήσατε το Μαξίμου σε γραφείο real estate – Ανάγκη για μείωση του ΦΠΑ

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για όξυνση των ανισοτήτων και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με την πολιτικής της -που στηρίζεται σε επιδόματα και pass αντί για μέτρα ουσίας, κρατάει ομήρους τους φτωχότερους Έλληνες. Ακολούθως πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κινείται στον αυτόματο πιλότο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε έμφαση στο κόστος της στέγασης, τονίζοντας πως η στεγαστική κρίση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μαζί με την υγεία και την παιδεία για τη χώρα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε την κατάργηση της golden visa για να έχει πρόσβαση σε προσιτή στέγη ο ελληνικός λαός. «Έχετε καταντήσει το Μαξίμου γραφείο real estate. Είστε απολύτως υπεύθυνοι για την τεράστια στεγαστική κρίση που υπάρχει σήμερα και θα κλιμακωθεί τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε.

«Οι νέοι άνθρωποι, που ζουν σε μία εποχή χαμηλών ευκαιριών, θα πρέπει να βγουν μπροστά. Στηρίζουμε τους νέους επιστήμονες στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, με κοινωνικές κατοικίες. Έχουμε χρέος να λύσουμε αυτό το θέμα, γιατί δημιουργεί τεράστιες επιπτώσεις και στο δημογραφικό. Η χώρας μας είναι πρωταθλήτρια στο κόστος στέγασης στην Ευρωζώνη» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι ένα πραγματικό τεστ. Είναι ο πρώτος για την κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και χωρίς τη ρήτρα διαφυγής από τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες. Ο πραγματικός πήχυς είναι τα προβλήματα, που εσείς δημιουργήσατε ή που δεν θέλετε να λύσετε» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

«Κρατάτε σε ομηρία τους πλέον αδύναμους με τα επιδόματα»

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε πυρά κατά οικονομικής και επιδοματικής πολιτικής, αναφέροντας ότι «κρατάτε σε ομηρία τους πλέον αδύναμους με τα επιδόματα, τα αγιοβασιλιάτικα καλάθια και τα pass. Ανασφάλεια, αναξιοκρατία, ανισότητες και αδιαφάνεια. Αυτή είναι η κανονικότητα της ΝΔ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2022 ο μέσος ετήσιος μεικτός μισθός στην Ελλάδα ήταν στην 24η θέση από τους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο μέσος μισθός είναι 20% χαμηλότερος από το 2009 και σε μόνιμη απόκλιση από τις υπόλοιπες χώρες.

Παράλληλα επισήμανε ότι το 2022, η αγοραστική δύναμη κατρακύλησε στο 57% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, όντας μακράν η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη.

«Ανάγκη μείωσης ΦΠΑ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ακόμη ότι τους δύο μήνες του καλοκαιριού που κάλπαζε η ακρίβεια στα τρόφιμα η κυβέρνηση δεν έβαλε ούτε ένα πρόστιμο, ενώ την κάλεσε να μειώσει τον ΦΠΑ, όπως έχουν κάνει και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Κύπρος και η Πορτογαλία, κάτι που απέδωσε, όπως είπε.

«Ακόμη και το θετικό βήμα της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας το παρουσιάζετε ως επίτευγμα της ΝΔ. Πανηγυρίζει η παράταξη που ευθύνεται για το γεγονός ότι τη χάσαμε, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Δεν είμαστε λωτοφάγοι. Είστε η παράταξη που άνοιξε τον δρόμο του διχασμού, της τοξικότητας και της πόλωσης» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Related posts

Κασσελάκης: Πιστεύω απόλυτα την Αχτσιόγλου – Θα είμαι ασπίδα προστασίας

admin

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν μπορεί να εργαλειοποιήσει την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

admin

Αγγελική Δεληκάρη: Χαστούκισαν μέσα σε εκκλησία την βουλευτή – Καταδικάζει η ΝΔ

admin

ΔΥΟ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

admin

Σκληρό παζάρι στην καγκελαρία για το Προσφυγικό

admin

Μπορεί να γίνει ελληνικό «Επινέ»;

admin

Η σέλφι της πιλότου με τον Πρωθυπουργό και οι επικίνδυνες αποστολές

admin

Τούρκος αντιδήμαρχος φωτογραφήθηκε με τη σημαία της «ανεξάρτητης» Δυτικής Θράκης

admin

Θέμα χρόνου η έγκριση για τα F-35

admin