Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΜΗΧΑΝΙΑ

Με χαμόγελα, αλλά και αμηχανία υποδέχτηκαν οι καλεσμένοι των άλλων κομμάτων στο συνέδριο τη σύγκρουση Τσίπρα – Κασσελάκη: η Μαρία Συρεγγέλα από τη ΝΔ, ο Θανάσης Γλαβίνας από το ΠΑΣΟΚ που θα απηύθυναν χαιρετισμό, αλλά και θεσμικά πρόσωπα που είχαν προσκληθεί, όπως ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, είχαν μπριφαριστεί για την ατμόσφαιρα που θα συναντούσαν. Γι’ αυτούς που θα καλούνταν να μιλήσουν, το βαρύ κλίμα ήταν διπλά αμήχανο – γιατί άλλο να μιλάς σε ξένο αλλά αισιόδοξο κοινό και άλλο να έχεις μπροστά σου τη μεγαλύτερη κρίση που έχει υπάρξει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν σωζόταν ούτε από τις μαντινάδες ούτε καν από τον ύμνο του ΕΑΜ, που λίγο τα χαλάρωσε τα πνεύματα.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ

Η γάτα βγήκε από τη σακούλα, που λένε και οι φίλοι Βρετανοί: τώρα όλοι στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν, σε περίπτωση που δεν το είχαν καταλάβει πριν, ότι το κόμμα δεν θα ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ. Δύο δεδομένα προκύπτουν από αυτήν την επισημοποίηση: πρώτον, με τα παιδιά από την ΠΑΣΠ πρόβλημα δεν θα υπάρξει. Δεύτερον, θα χρειαστεί περαιτέρω μασάζ στην κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς μερικά μέλη της, όπως η Νάντια Γιανακοπούλου, έχουν ήδη δηλώσει διαφορετική διάθεση. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στα ομόφυλα, πάντως, στα ΑΕΙ η σχετική «προεργασία» έχει ήδη ξεκινήσει.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Νέα Αριστερά ξέρει πως αυτές τις μέρες τα μοναδικά φώτα στον προοδευτικό χώρο κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον δεν πτοείται από αυτό το δεδομένο. Γι’ αυτό σήμερα το πρωί ο Αλέξης Χαρίτσης θα επισκεφτεί την Ηρώδου Αττικού για μια συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ λίγο νωρίτερα θα μιλήσει σε εκδήλωση του σχηματισμού στη Βουλή με τίτλο «Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, υπερασπιζόμαστε το μέλλον» – στη Νέα Αριστερά έχουν ήδη τοποθετηθεί απέναντι στο νομοσχέδιο. Απέναντι στην εσωκομματική φαγωμάρα, θετικές ειδήσεις. Οσο για τις αιχμές που άφησε για εκείνους ο Τσίπρας; «Ουδέν σχόλιο».

«ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ»

Η νέα είσοδος στο σχήμα των «11», πάντως, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ – γνωρίζοντας ακριβώς σε ποιο ακροατήριο απευθύνεται, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε περιδίνηση. «Θέλω να είμαι προσεκτικός» είπε (ERTNEWS), «όμως μπορώ να πω ότι οι εξελίξεις προφανώς με θλίβουν (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι μια «μαύρη τρύπα» που ρουφάει πραγματικά πολιτικές δυνάμεις, ρουφάει ανθρώπους (…) ρουφάει την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς». Αουτς – φανταστείτε να μην ήταν και προσεκτικός.

Related posts

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης – Τον αγκάλιαζαν και τον αποθέωναν

admin

Διπλωματικός πυρετός για τα Γλυπτά

admin

Η δήλωση Κυρανάκη για το μπάζωμα στα Τέμπη – Έπρεπε να γίνουν εργασίες για να…

admin

Στίγμα

admin

Ο γρίφος των υπερκομματικών κινητοποιήσεων

admin

Μητσοτάκης: Το «διάλογος γιοκ» το ακούσαμε και στο παρελθόν – Πρέπει να μιλάμε και να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση πολιτισμένα

admin

Στα τέλη Αυγούστου ο γάμος του Κασσελάκη με τον Τάιλερ – Πού θα γίνει

admin

Μητσοτάκης: Η τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη και από αυτή του 2019

admin

Ο Κασσελάκης και το στοίχημα της Κρήτης

admin