Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δήλωση Κυρανάκη για το μπάζωμα στα Τέμπη – Έπρεπε να γίνουν εργασίες για να…

Σε μια αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης για το μπάζωμα του τόπου που συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ότι «έπρεπε να γίνουν εργασίες στο σημείο της τραγωδίας για να μπορέσει να ξανανοίξει η γραμμή, να ξανακυκλοφορήσει το τρένο. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει σε έναν κρατήρα».

Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται μόλις τρεις μέρες μετά από την αναφορά του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη, που είχε τονίσει πως «το μπάζωμα της περιοχής, το οποίο «δεν είναι ακριβώς μπάζωμα», έγινε γιατί έξι μέρες μετά ακούγονταν από τα συντρίμμια ανθρώπινες φωνές που καλούσαν σε βοήθεια».

Ακόμη, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα  ότι «ποινικές ευθύνες επιρρίπτουν οι εισαγγελείς και οι δικαστές, όχι το πόρισμα της κυβέρνησης ή η κοινή γνώμη».

Ερωτηθείς για τους λόγους που υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «φυσικά και υπήρχαν παραλείψεις, είπαμε πρώτοι ένα μεγάλο συγνώμη. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι πιο καθαρές». Τόνισε επίσης για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής πως «η προανακριτική, εξεταστική επιτροπή δεν εμποδίζει τον εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη, όπου θεωρεί ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Δεν υπάρχει πια ασυλία για τα κακουργήματα».

Ευθύνες Κυρανάκη στον «ανθρώπινο παράγοντα»

Για το αν υπάρχουν πολιτικές ποινικές ευθύνες για τους 57 νεκρούς ο Κ. Κυρανάκης αναρωτήθηκε αν «τα τρένα ήταν δεν ήταν ασφαλή και πριν την υπογραφή της σύμβασης 717 και τα συστήματα τηλεδιοίκησης. Οι υπουργοί πριν από αυτοί τη σύμβαση έχουν πολιτικές ευθύνες;».

Στη συνέχεια επέρριψε την ευθύνη του δυστυχήματος το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στον «ανθρώπινο παράγοντα», δηλαδή στους υπεύθυνους της βάρδιας στο σταθμό της Λάρισας.

Related posts

ΤΕΤ Α ΤΕΤ

admin

«Πυρά» Ξανθόπουλου και Αχτσιόγλου κατά Πιερρακάκη – Συνέδεσε το άρθρο 16 με τη χούντα

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: H αλλαγή στάσης Κασσελάκη, τα «βέλη» Αχτσιόγλου και ο γρίφος με την ψήφο των παλιών μελών

admin

Eβρος: Eντονες αντιδράσεις για το βίντεο που δείχνει μετανάστες κλειδωμένους σε τρέιλερ

admin

Ναρέντρα Μόντι: Έφτασε στην Αθήνα ο Ινδός πρωθυπουργός – Τον υποδέχτηκε ο Γεραπετρίτης

admin

Τουρκία: Βλέπει «προβοκάτσια» στην τοποθέτηση τεθωρακισμένων στη Θράκη

admin

Το «φάντασμα του Τσοβόλα» πλανιέται πάνω από τη ΝΔ, λέει ο Τσακαλώτος για το φορολογικό

admin

Μητσοτάκης: Θα διατεθούν 2,25 δισ. για την αποκατάσταση των καταστροφών – Τι είπε για το θέμα του ΟΑΚΑ

admin

Πόσο Κέντρο και πόση Δεξιά;

admin