Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για δήλωση στο Μητρώο POS από τις επιχειρήσεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τις επιχειρήσεις ότι ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα διορθώσεων και συμπληρώσεων στο Μητρώο

POS

.

Υπενθυμίζεται ότι το Μητρώο POS έχει δημιουργηθεί με βάση τις πληροφορίες που η ΑΑΔΕ λαμβάνει από τους παρόχους POS. Μέχρι σήμερα, το Μητρώο έχει επεξεργαστεί 2,5 εκατομμύρια εγγραφές, που αφορούν πάνω από 1 εκατομμύριο POS.

Από σήμερα και έως τις 31/10/2023, οι επιχειρήσεις, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE – Μητρώο & Επικοινωνία – Στοιχεία Επιχείρησης, μπορούν, όπου απαιτείται, να διορθώσουν και να επικαιροποιήσουν την εικόνα των ενεργών POS, που διέθεταν κατά την 30/9/2023, δηλώνοντας τα POS, που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία, τα οποία έχουν αποσταλεί από τους παρόχους.

Διευκρινίζεται, ότι ως ενεργό νοείται το POS που δύναται να χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση συναλλαγών με κάρτα, ακόμα και όταν χρησιμοποιείται ή διατίθεται ως εφεδρικό, για την περίπτωση λειτουργικής βλάβης ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

Ταυτόχρονα, στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα για τη Διασύνδεση POS – Ταμειακών Συστημάτων, από την οποία επιχειρήσεις και λοιποί εμπλεκόμενοι (Λογιστές, Πάροχοι κλπ.) μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με:

– τις επιμέρους υποχρεώσεις κάθε εμπλεκομένου

– τις διαθέσιμες επιλογές ταμειακών συστημάτων και POS

– το χρονοδιάγραμμα και την εξέλιξη του έργου

Πηγή --ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:Πόλεμος στο Ισραήλ: Ποια είναι τα δεδομένα για τους ομήρους που κρατάει η ΧαμάςΆγιος Παντελεήμονας: Δίωξη για τρία πλημμελήματα στον Σύρο που φώναζε «Allahu Akbar»Σε κόκκινο συναγερμό η Γαλλία – Επιχείρηση «σκούπα» σε σπίτια ισλαμιστών, ενώ εκκενώνονται αεροδρόμια και αξιοθέατα

Related posts

Αραβικό άρωμα στη Μύκονο από τη Monterock και την υπογραφή της Οne & Only – Το νέο 5άστερο project των 81 εκατ. ευρώ (pic)

admin

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση – Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Μεταξύ 3,7 ευρώ και 4 ευρώ το εύρος διάθεσης για το 22% + 5% – Εγκρίθηκε το Ενημερωτικό Δελτίο

admin

Ανατιμήσεις: Όλο και πιο… «πικρός» ο καφές λόγω ακρίβειας και κλιματικής αλλαγής

admin

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θέλουμε να τρέξουμε τις επενδυτικές ευκαιρίες από τη Σαουδική Αραβία»

admin

Eπιδότηση καυσίμων: Και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δικαιούνται το Fuel Pass

admin

Εύβοια: Μέχρι 30/9 οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες – Τι ποσά προβλέπονται

admin

Market Pass: Λήγει σήμερα η πρώτη προθεσμία για τις αιτήσεις

admin

Απασχόληση ανέργων – ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης με επιδότηση έως 8.397 ευρώ

admin