Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έχασε έδαφος στη σκιά του αρνητικού κλίματος στις αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα Παρασκευή, οι τιμές των μετοχών στο

Χρηματιστήριο Αθηνών

, ακολουθώντας το γενικότερο αβέβαιο κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Εξάλλου, το βλέμμα διεθνώς είναι στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στις αγορές πετρελαίου και ομολόγων και αυτό αποτυπώνεται τόσο στις ευρωπαϊκες, όσο και στις αμερικανικές αγορές που έκλεισαν εβδομάδα απωλειών, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα σχόλια από τις ΗΠΑ και ενώ υποχωρεί το επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως.

Παρόλα αυτά, στο ελληνικό Χρηματιστήριο επικρατεί ανθεκτικότητα σε αντίθεση με το χαμηλό επτά μηνών στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών,διαφοροποιούμενοι από το διεθνές κλίμα αναστάτωσης πετυχαίνοντας δεύτερη σερί εβδομάδα με θετικό πρόσημο.

Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται στην επικείμενη αξιολόγηση που αναμένεται σήμερα το βράδυ από τη Standard & Poor’s. Μάλιστα, όπως προβλέπει η γαλλική τράπεζα Société Générale,η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακτήσει την επενδυτική της βαθμίδα. Η γαλλική τράπεζα θεωρεί ότι όχι μόνο στη σημερινή αξιολόγηση, η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί αλλά αναμένει ότι θετική εξέλιξη για το ελληνικό χρέος και την 1η Δεκεμβρίου από τη Fitch.

«Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για την S&P να αναβαθμίσει επιτέλους την Ελλάδα σε BBB- με σταθερές προοπτικές από ΒΒ με θετικές προοπτικές. Η χώρα έχει εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική θέση έχει βελτιωθεί σημαντικά από το 2016.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κατά 0,31% και βρέθηκε στις 1.174 μονάδες με τον τζίρο στα 33,7 εκατ. ευρώ.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.166,48 μονάδες (-1,02%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 54,75 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,59%.

Πηγή --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Πόλεμος στο Ισραήλ: Ποια είναι τα δεδομένα για τους ομήρους που κρατάει η ΧαμάςΆγιος Παντελεήμονας: Δίωξη για τρία πλημμελήματα στον Σύρο που φώναζε «Allahu Akbar»Σε κόκκινο συναγερμό η Γαλλία – Επιχείρηση «σκούπα» σε σπίτια ισλαμιστών, ενώ εκκενώνονται αεροδρόμια και αξιοθέατα

Related posts

Περιφέρεια Αττικής: Απαντήσεις για την επιδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

admin

Τα 5 πολυτελή θέρετρα που εγκαινιάζονται στην Ελλάδα φέτος – Πού βρίσκονται

admin

Καπνοβνιομηχανία Καρέλια: Η απάντηση της εταιρείας για την απόφαση του ΣτΕ και τον καταλογισμό φόρων άνω των 4,6 εκατ. ευρώ

admin

Νέα φωτοβολταϊκά 280 MW στο Αμύνταιο από RWE και ΔΕΗ – Στα €196 εκατ. η επένδυση

admin

Ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων στον πόλεμο της Ουκρανίας

admin

Οι πληρωμές από υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ έως την Παρασκευή

admin

Δεύτερη σερί πτώση, αλλά «αναίμακτη», στο Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Επιδοτούμενο πρόγραμμα «αλλάξτε κλιματιστικό, πλυντήριο, ψυγείο» για όλα τα νοικοκυριά έως το καλοκαίρι

admin

Κορυφαίοι οινοποιοί ανοίγουν σπάνια κρασιά – Γαστρονομικές εμπειρίες για λίγες θέσεις

admin