Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεύτερη σερί πτώση, αλλά «αναίμακτη», στο Χρηματιστήριο Αθηνών

«Μάχη» μέχρι τελικής πτώσης για το πρόσημο δόθηκε σήμερα στο

Χρηματιστήριο Αθηνών

, με τους πωλητές να επικρατούν τελικά στο φίνις οδηγώντας την αγορά στη δεύτερη διαδοχική της πτώση.


Ειδικότερα, ο

Γενικός Δείκτης

υποχώρησε κατά 1,13 μονάδες ή 0,08% και έκλεισε στις 1.331,34 μονάδες.





Το Χ.Α. προέρχεται από διόρθωση, τη χειρότερη από τις 9 Οκτωβρίου 2023, όταν ο ΓΔ είχε κλείσει με ημερήσια πτώση άνω του 2%. Πριν από αυτό, η εγχώρια αγορά είχε «χτίσει» ένα 8ήμερο σερί που την οδήγησε στις 1.353 μονάδες και τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2024.





Θεωρείται, λοιπόν, εύλογη η κατοχύρωση των πρόσφατων κερδών από τους επενδυτές, ενώ έγινε έντονα αντιληπτή η αγοραστική κόπωση από τη διαρκή κατάκτηση νέων υψηλών. Επομένως, το Χρηματιστήριο βρίσκεται σε διαδικασία συσσώρευσης δυνάμεων προκειμένου να αρχίσει εκ νέου η επανατοποθέτηση των buyers, μιας και οι προβλέψεις κάνουν λόγο μέχρι και για 1.500 μονάδες!


Η μέρα ξεκίνησε με κακούς οιωνούς καθώς ο Γενικός Δείκτης «χτύπησε» στην πρώτη ώρα τα χαμηλά ημέρας, κάτω από τις 1.320 μονάδες. Το σκηνικό άλλαξε άρδην μετά τις 12, με τους αγοραστές να παίρνουν τα ηνία και να τα διατηρούν έως περίπου τις 4 το απόγευμα. Στο φινάλε άλλαξε πολλές φορές το πρόσημο, πριν επικρατήσουν τελικά οριακά οι πωλητές.





Επιβαρυντικά λειτούργησαν οι ισχυρές απώλειες των διεθνών χρηματιστηρίων, όπου ξεπερνούν το 1% σε Ευρώπη και Wall Street. Η περιδίνησή τους οφείλεται στην αβεβαιότητα που δημιουργούν οι δηλώσεις αξιωματούχων κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια. Μέχρι πρότινος οι αναλυτές περίμεναν μία πρώτη μείωση τον ερχόμενο Μάρτιο, ωστόσο μετά την επιφυλακτικότητα των τραπεζιτών -που δίνουν το παρόν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός- αναμένονται λιγότερες μειώσεις επιτοκίων και σε μακρύτερο χρονικό ορίζοντα.





Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με την επανέκδοση 5ετούς ομολόγου. Στόχος ήταν η άντληση 250 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Στην προηγούμενη έκδοση (18 Οκτωβρίου 2023) οι προσφορές είχαν ανέλθει στα 542 εκατ. ευρώ, με το Δημόσιο να αντλεί 150 εκατ. ευρώ.






Ειδήσεις σήμερα:





Στο φως οι ροζ αγγελίες μέσω των οποίων ο 34χρονος μαστροπός εξέδιδε τις ανήλικες – Φωτογραφίες ντοκουμέντα





Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης – Απείλησε την υπάλληλο με μαχαίρι και άρπαξε €500 σε λιγότερο από ένα λεπτό






«Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε» είπε ο κρεοπώλης σε συγκρατούμενό του για τον Μπάμπη








Related posts

Σταϊκούρας: «Ο πιο δύσκολος προϋπολογισμός είναι του 2021»

admin

Συντάξεις: Από 28 έως τις 30 Αυγούστου η καταβολή τους

admin

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα… Πάνου Καμμένου με επίκεντρο το «Μέγαρο» στη Λ. Συγγρού

admin

Επιδόματα – Πληρωμές: Επίδομα ακρίβειας και έξτρα επίδομα παιδιού, πότε θα δοθεί στους δικαιούχους

admin

arogi.gov.gr: Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής στους πλημμυροπαθείς

admin

Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Νομοθεσία: Μία αναγκαία αναθεώρηση –  Πώς επηρεάζει τους ασθενείς και το σύστημα υγείας

admin

Μπάιντεν: Απαράδεκτα υψηλός ο πληθωρισμός – Κορυφαία προτεραιότητα η μείωσή του

admin

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μην περιμένετε με μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν αυξήσεις» – Σύσκεψη την Τετάρτη με εκπροσώπους της αγοράς

admin

Σε ετοιμότητα για τις φορολογικές δηλώσεις – Πότε ανοίγει το taxisnet

admin