Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδάραβας πρίγκιπας, πρώην αρχικατάσκοπος, επιτίθεται με σφοδρότητα κατά Χαμάς και Ισραήλ

Ο πρώην επικεφαλής υπηρεσίας Πληροφοριών και πρώην πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ Τούρκι Αλ Φαϊζάλ, σε πρόσφατη ομιλία του, κατηγόρησε τόσο τη Χαμάς για την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ όσο και τις μακροχρόνιες πολιτικές των διαδοχικών ισραηλινών κυβερνήσεων που, όπως λέει, βοήθησαν να φτάσουμε στην τρέχουσα αιματηρή κατάσταση.

Ενώ ο πρίγκιπας δεν είναι πλέον στην κυβέρνηση, εξακολουθεί να θεωρείται κοντά στον παλάτι και φαίνεται να είναι η πιο εξέχουσα προσωπικότητα της Σαουδικής Αραβίας που έχει καταδικάσει ρητά τη Χαμάς.

“Καταδικάζω κατηγορηματικά τη στόχευση αμάχων οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου από τη Χαμάς, όπως κατηγορείται. Αυτή η στόχευση διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Χαμάς περί της ισλαμικής της ταυτότητας”, είπε ο πρίγκιπας Τούρκι σε ομιλία στο Ινστιτούτο Μπέικερ για τη Δημόσια Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Ράις του Χιούστον την Τρίτη.

“Καταδικάζω επίσης τη Χαμάς επειδή έδωσε έδαφος για υψηλό ηθικό κύρος σε μια ισραηλινή κυβέρνηση που δημιουργούσε απέχθεια παγκοσμίως, ακόμη και στη μισή ισραηλινή κοινή γνώμη, ως φασιστική, μισαλλόδοξη και απεχθής”, συνέχισε.

“Καταδικάζω τη Χαμάς που έδωσε σε αυτήν την απαίσια κυβέρνηση τη δικαιολογία να καθαρίσει εθνοτικά τη Γάζα από τους πολίτες της και να τους βομβαρδίσει μέχρι τελικής εξόντωσης”.

“Καταδικάζω τη Χαμάς για την περαιτέρω υπονόμευση της Παλαιστινιακής Αρχής, όπως έκανε και το Ισραήλ”.

“Καταδικάζω τη Χαμάς που σαμποτάρει την προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να καταλήξει σε μια ειρηνική λύση για τη δεινή κατάσταση του παλαιστινιακού λαού”.

“Αλλά, εξίσου, καταδίκασα τον αδιάκριτο βομβαρδισμό του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων αθώων πολιτών στη Γάζα και την προσπάθεια να τους οδηγήσουν βίαια στο Σινά. Καταδικάζω τις στοχευμένες δολοφονίες από πλευράς Ισραήλ και την αδιάκριτη σύλληψη Παλαιστίνιων παιδιών, γυναικών και ανδρών στη Δυτική Όχθη. Δύο λάθη δεν αθροίζουν ένα σωστό”.

“Έχω ακούσει μια επαναλαμβανόμενη φράση στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης: απρόκλητη επίθεση. Τι περισσότερη πρόκληση απαιτείται για να προκληθεί κανείς από αυτό που έκανε το Ισραήλ στον παλαιστινιακό λαό εδώ και τρία τέταρτα του αιώνα”.

“Καταδικάζω το Ισραήλ για τη διοχέτευση χρημάτων του Κατάρ στη Χαμάς, μια τρομοκρατική ομάδα όπως την ορίζει το ίδιο το Ισραήλ”.

“Καταδικάζω τους δυτικούς πολιτικούς που δάκρυσαν όταν σκοτώθηκαν Ισραηλινοί από Παλαιστίνιους, αλλά αρνήθηκαν να εκφράσουν τη λύπη τους όταν οι Ισραηλινοί σκότωσαν Παλαιστίνιους. Δεν υπάρχουν ήρωες σε αυτό το σύμπλεγμα, μόνο θύματα”, κατέληξε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας.

Related posts

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Στους 143 αυξήθηκαν οι νεκροί

admin

Η Ryanair κέρδισε τη δικαστική μάχη στην ΕΕ ενάντια στην πανδημική κρατική βοήθεια προς την Air France – KLM

admin

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ θέλει να ενισχύσει τις σχέσεις με την Ευρώπη

admin

Νιγηρία: Τουλάχιστον 55 νεκροί σε δύο επιθέσεις στην κεντρική πολιτεία του Οροπεδίου

admin

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Ζελένσκι “καταλαβαίνει ότι η στήριξη της Δύσης εξαρτάται από τις εξελίξεις στο μέτωπο”

admin

Οι πρόεδροι Σι και Μπάιντεν χαιρετίζουν τη συμπλήρωση 45 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών

admin

Ουγκάντα: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην επαρχία Ντορόκο

admin

Αίγυπτος: Η συνέχιση των επιθέσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, δήλωσε εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης

admin

Κνοτ (ΕΚΤ): Οι αυξήσεις των επιτοκίων λειτουργούν και χρειάζονται περισσότερες

admin