Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Yalcο: Μικρή μείωση τζίρου, βελτίωση EBITDA στο εξάμηνο

Η Yalco, η ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίου ειδών οικιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του 2023.

Συγκεκριμένα, τα μικτά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στις €761 χιλ., βελτιωμένα ως ποσοστό τζίρου στο 26,8%, έναντι 25,9% την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ το EBITDA βελτιώθηκε οριακά κατά €12 χιλ..

Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις €2.841 χιλ. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 σημειώνοντας οριακή μείωση της τάξης του 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έσοδα ανήλθαν στις €406 χιλ., μια αξιοσημείωτη μεταβολή από τα προηγούμενα χρηματοοικονομικά έξοδα ύψους €96 χιλ., μία θετική αλλαγή που αποδίδεται σε κέρδος ποσού €0,5 εκ. από διαγραφή δανείου.

Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Yalco εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους €0,5εκ. από συνδεδεμένα μέρη, ενισχύοντας τη ρευστότητα της εταιρείας, ενώ η επικείμενη πώληση ακινήτου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στην οικονομική σταθερότητα της εταιρείας.

Ο Σωκράτης Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Yalco, σημείωσε με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων: «Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα καταδεικνύουν αφενός την αφοσίωσή μας στην αποτελεσματική οικονομική διαχείριση της εταιρείας και αφετέρου την τεράστια δυναμική μας στον κλάδο του HO.RE.CA. αλλά και των δύο super brands μας, ΙΩΝΙΑ και FEST. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μέτρα που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και ενισχύουν τα αποτελέσματα της εταιρείας, ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμά μας για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία αξίας για όλους. Καθώς προχωρούμε, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε στρατηγικές αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν την ηγετική θέση μας στην αγορά».

Αναλυτικά τα Οικονομικά Αποτελέσματα Χρήσης του α’ εξαμήνου 2023 εδώ.

Related posts

Η Blueground εξαγοράζει την βραζιλιάνικη startup Tabas

admin

BriQ: Στα €4,6 εκατ. τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το 2022

admin

EY: Επένδυση $1 δισ. σε πλατφόρμα για επίσπευση του μετασχηματισμού

admin

ΒΕΑ προς Χατζηδάκη: Παράνομος αποκλεισμός από την προκαταβολή σύνταξης

admin

United Group: Επικύρωση των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040

admin

Δημήτρης Κουτσιολούτσος: Δεν χρωστάω πουθενά, όλα ήταν αληθινά

admin

Η ΔΕΗ εξαγόρασε την startup ηλεκτροκίνησης Garge

admin

Στις 28 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας

admin

Στηρίζει τους ομογενείς της Ουκρανίας ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

admin