Image default
PIRAEUS BANK

Xρήστος Μεγάλου: Μεγάλη απορρόφηση κονδυλίων του RRF

Την εκτίμηση πως η πιστωτική επέκταση θα φθάσει τα 1,6 δισ. ευρώ στο έτος έκανε ο Χρήστος Μεγάλου, CEO της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τράπεζας. Στο 9μηνο η καθαρή πιστωτική επέκταση διαμορφώθηκε στα 830 εκατ. ευρώ κατά βάση λόγω της απορρόφησης της τράπεζας των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η τράπεζα έχει συνάψει συμβάσεις για τη χρηματοδότηση 65 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 3,68 δισ. ευρώ, αξιοποιώντας τους πόρους του ΤΑΑ ύψους 1 δισ. ευρώ και κεφάλαια της Τράπεζας ύψους 817 εκατ. ευρώ.

O κ. Μεγάλου τόνισε πως δε υπάρχουν νέες εισροές μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, επιβεβαιώνοντας πάντως τον κίνδυνο στο πλαίσιο των υψηλών επιτοκίων.

Η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι και το 2024 αναμένεται σταθερότητα στην απόδοση των εν λόγω δεικτών και πρόσθεσε ότι η τράπεζα διαθέτει μακροχρόνια στρατηγική hedging, την οποία θα υλοποιήσει τους επόμενους μήνες, κυρίως όταν ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων.

Σε ό,τι αφορά τις νέες εκδόσεις, η τράπεζα δεν έχει υποχρέωση νέων MREL εντός έτους, ωστόσο το 2024 θα προχωρήσει σε έκδοση Tier II (στο α εξάμηνο), προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούνιο. Τα κέρδη ανά μετοχή για το 2023 υπολογίζονται στα  0,70 ευρώ και αυτό κάνει ελκυστική την τράπεζα.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους κινήθηκαν ανοδικά και αυτό το τρίμηνο, στα 531 εκατ. ευρώ το 3ο τρίμηνο (1,466 δισεκ. ευρώ στο 9μηνο), αυξημένα κατά 9% σε τριμηνιαία βάση, με τα στελέχη της τράπεζας να σημειώνουν ότι βρισκόμαστε στο pick.

Την ίδια στιγμή, τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (ΝPEs) διατηρήθηκαν στα 2 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 39% ετησίως, με συνεισφορά τόσο από την υλοποίηση του πλάνου εξυγίανσης του Ομίλου, όσο και από οργανική μείωση.

Related posts

Πειραιώς: Τέσσερις στη β΄ φάση για το ΑΜΟΕΒΑ

admin

Πάνω από 5.500 οι αιτήσεις στον 6ο κύκλο του Project Future

admin

Πειραιώς: 7ο σερί τρίμηνο μείωσης των κόκκινων δανείων

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στόχος να χορηγεί 1 στα 3 δάνεια της αγοράς

admin

Ολο το παρασκήνιο της δικαστικής αντεπίθεσης Λογοθέτη – Libra

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Αλλαγή σελίδας με placement υψηλών προσδοκιών

ad

Ο Ιταλός και το γερό… αυγάτισμα στην Πειραιώς

ad

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς εντάχθηκε στον Δείκτη Gender Equality 2022 της Bloomberg

admin