Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Wunsch (ΕΚΤ): Παγίδα τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει ξανά το κόστος δανεισμού εάν τα στοιχήματα των επενδυτών για νομισματική χαλάρωση υπονομεύουν τη στάση πολιτικής της, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Pierre Wunsch.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αγορές έχουν μια «αισιόδοξη» άποψη αναμένοντας την πρώτη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων της ΕΚΤ από το τρέχον επίπεδο του 4% μόλις τον Απρίλιο, δήλωσε ο επικεφαλής της βελγικής κεντρικής τράπεζας σε συνέντευξή του στη Φρανκφούρτη.

«Είναι πρόβλημα αν όλοι πιστεύουν ότι θα τα μειώσουμε. Τότε, θα έχουμε μια λιγότερο περιοριστική νομισματική πολιτική. Και δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι αρκετά περιοριστική. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος να πρέπει να γίνει διόρθωση προς την άλλη κατεύθυνση».

Η ΕΚΤ άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά στον κύκλο σύσφιξης της, ενώ προειδοποίησε ότι πρέπει να παραμείνουν εκεί για «αρκετή περίοδο» για να επανέλθει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%. Ορισμένοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αυτό αποκλείει μια κίνηση το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

«Νομίζω ότι οι αγορές είναι σχετικά αισιόδοξες σήμερα με το να αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα ή θα πρέπει να παραμείνουμε στο 4% για περισσότερο», δήλωσε ο Wunsch, ο οποίος είναι ένα από τα πιο επιθετικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Χάρη στις «πρόσφατες οριακές θετικές εκπλήξεις για τον πληθωρισμό», ο Βέλγος αξιωματούχος δεν προβλέπει αλλαγές στο κόστος δανεισμού στις επόμενες δύο συνεδριάσεις πολιτικής.

Related posts

Εθνική: Επιταχύνει το ελληνικό ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το πρώτο εξάμηνο

admin

Προειδοποίηση ΤτΕ για νέο κύμα κόκκινων δανείων

admin

ΕΚΤ: Επιστροφή σε ανάπτυξη για την ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο

admin

ΕΤΕ: Άνοιξε ο δρόμος για γενναίες ρυθμίσεις δανείων

admin

«Πέναλτι» €575.000 στην Τράπεζα Κύπρου από την ΕΚΤ

admin

Στεγαστικά: Πότε και πως θα δοθεί η στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά

admin

Η Πειραιώς αυξάνει τις εταιρικές χρηματοδοτήσεις με κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης

admin

Πώς να πραγματοποιήσετε μία συναλλαγή μέσω του Internet Banking

admin