Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Οι αποδόσεις των ομολόγων ματαίωσαν την ανάκαμψη των δεικτών

Το βαρύ κλίμα που έχουν διαμορφώσει η

σφικτή νομισματική πολιτική της Fed

, το ενδεχόμενο «λουκέτο» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των αμερικανικών ομολόγων που σημειώνουν υψηλό 16 χρόνων εξασθένισε τις προσπάθειες αντίδρασης και έφερε τους δείκτες της

Wall Street

ακόμα πιο κοντά στο να καταγράψουν τον χειρότερο μήνα του 2023.

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 33.550 μονάδες με απώλειες κατά 0,20% αδυνατώντας να διατηρήσει το θετικό πρόσημο της έναρξης. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 προσπαθούσε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης να διατηρήσει το θετικό πρόσημο για να κλείσει τελικά οριακά θετικός στις 4.274 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε μικρά κέρδη 0,22% κλείνοντας 13.092 μονάδες.

Η απόδοση στα 10ετή ομόλογα συνέχισε την ανοδική της πορεία σημειώνοντας υψηλά 16ετίας. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στο 4,63% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2007 σημειώνοντας άνοδο κατά 7 μονάδες βάσης. Αντίστοιχα επίσης με άνοδο κατά 7 μονάδες βάσης η απόδοση στα 2ετή ομόλογα διαμορφώθηκε στο 5,148%.

Τις πιέσεις προς τους επενδυτές επέτειναν η άνοδος του πετρελαίου που παραμένει σε τροχιά προς τα 100 δολάρια το βαρέλι. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Νοεμβρίου του αμερικανικού αργού WTI σημείωσε άνοδο κατά 3,64% στα 93,68 δολ. το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο για το Brent κατέγραψε άνοδο κατά 2,76% στα 96,55 δολάρια το βαρέλι.

Από την άλλη πλευρά ο χρυσός υποχώρησε σε χαμηλό εξαμήνου πτώση που αποδίδεται τόσο στην ενίσχυση του δαλαρίου όσο και στις προοπτικές περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,52% στα 1.871,60 δολάρια η ουγγιά, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο --.grΕιδήσεις σήμερα:Κακοκαιρία Elias – Καρδίτσα: Μήνυμα από το 112 στον Παλαμά – «Να είστε σε ετοιμότητα»Λονδίνο: 17χρονος πρόσφερε λουλούδια σε 15χρονη, εκείνη δεν τα πήρε και τη σκότωσε με ματσέτα – Δείτε βίντεοΝέος Κόσμος: Επεισοδιακή σύλληψη 46χρονου από τη ΔΙΑΣ – Επιτέθηκε στους αστυνομικούς με τσεκούρι

Related posts

Η άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη επηρέασε αρνητικά τα ομόλογα

admin

Μεταβιβάσεις ακίνητων: Λύση για τους 20.000 εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες

admin

Black Friday – Εκπτώσεις: Ξεκίνησαν οι διαδικτυακές προσφορές

admin

Ένα βήμα πιο κοντά για 3+1 νέες στρατηγικές επενδύσεις (pics)

admin

Bill Gates: Το Twitter με τον Έλον Μασκ θα μπορούσε να γίνει χειρότερο

admin

Nimbus & Webhotelway: Μαζί για την επόμενη μέρα (pics)

admin

OΑΕΔ: Πληρώνονται επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων

admin

Πώς κτίσματα με ελάχιστα τετραγωνικά μεταμορφώνονται σε εντυπωσιακές κατοικίες

admin

Σκρέκας: Αυξάνεται στο 30% η επιδότηση στον δεύτερο κύκλο του «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

admin