Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη έφεραν οι νέες ελπίδες για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων

Με άνοδο έκλεισαν οι δείκτες της

Wall Street

την Τρίτη, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, οι οποίες τροφοδοτήθηκαν από τα σχόλια αξιωματούχου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο Κρίστοφερ Γουόλερ, μέλος του ΔΣ της Fed, δήλωσε ότι αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί, ίσως να δικαιολογούνται μειώσεις των επιτοκίων, αλλά και πως είναι όλο και πιο βέβαιος ότι το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας βρίσκεται σε κατάλληλα επίπεδα για την επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο του 2%.

Παράλληλα, ανάκαμψη από το χαμηλό 15 μηνών σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, με τον δείκτη του Conference Board να αναρριχάται στο 102 από την αναθεωρήμενη μέτρηση του 99,1 τον Οκτώβριο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,24% στις 35.416 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,1% κλείνοντας στις 4.554 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,29% ανεβαίνοντας στις 14.281 μονάδες.

Το ράλι του Νοεμβρίου έχει οδηγήσει σε επίπεδο μήνα τον Dow Jones σχεδόν κατά 7,3% υψηλότερα, τον S&P 500 στο 8,7% και τον Nasdaq σε άλμα 11,1%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά περίπου τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,35%, ενώ το 2ετές έπεσε σχεδόν δέκα μονάδες βάσης, στο 4,75%.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο --.grΕιδήσεις σήμερα:Financial Times κατά Σούνακ: Ακατανόητη η ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη, μειώνει τη Βρετανία στα μάτια του κόσμουΧαρίτσης: Ο… άλλος Αλέξης, μετριοπαθής, αριστερός και αλώβητος προς το παρόν – Ποιος είναι ο πρόεδρος της ΚΟ των «11»«Μου έφαγε €152.000»: 77χρονη, θύμα των Αφρικανών «γιατρών», εξηγεί πώς έπεσε στην παγίδα τους

Related posts

Κοινωνικό Τιμολόγιο 2023: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα – Πού γίνεται η αίτηση

admin

28η Οκτωβρίου: Πώς αμείβεται η εργασία την αργία

admin

Ανάλυση του Reuters: Χρονιά των φαρμάκων αδυνατίσματος το 2023 – Πού να αναζητήσουν ευκαιρίες οι επενδυτές

admin

Ρεύμα: Κάτω από τα €100 η μεγαβατώρα στη χονδρική – Παραμένει σε χαμηλά επίπεδα το φυσικό αέριο

admin

Αλγερία: Στον πάγο οι εμπορικές συναλλαγές με την Ισπανία

admin

Νέα συνεδρίαση στο «κόκκινο» για τη Wall Street – Μεγάλες πιέσεις στις μικρές τράπεζες

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

admin

Η ακτινογραφία της αγοράς ακινήτων: Τι αναζητούν οι Έλληνες και οι ξένοι αγοραστές ανά περιοχή

admin

ΕΝΦΙΑ: Τα ψιλά γράμματα για έκπτωση 10% στα ασφαλισμένα σπίτια, τα εμπόδια και πώς να τα αντιμετωπίσετε

admin