Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Robert Gauci: Αναξιοποίητος θησαυρός η Εθνική Ασφαλιστική

Σαν έναν θησαυρό που δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα παρομοίωσε την Εθνική Ασφαλιστική ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Robert Gauci στα πλαίσια σημερινής συνέντευξης Tύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα του ασφαλιστικού ομίλου.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας η Εθνική Ασφαλιστική αύξησε το 2023 τους πελάτες της κατά 133.420 και την παραγωγή της κατά 12% (734,3 έναντι 655,9 εκατ. ευρώ). Ωστόσο η αύξηση των νέων προϊόντων της εταιρείας που είναι κερδοφόρα σημείωσε άνοδο κατά περίπου 20%, ενώ αντίθετα υποχώρηση 1,6% παρατηρήθηκε σε παλαιότερα προϊόντα που είναι ζημιογόνα και έχουν σταματήσει να προωθούνται από την εταιρεία. Η τάση αυτή συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο του 2024 με το νέο χαρτοφυλάκιο να αυξάνεται κατά 48,1% και τη συνολική παραγωγή κατά 32,6%

Σύμφωνα με τον Robert Gauci οι στόχοι της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι η βελτίωση του προϊοντικού μείγματος, η αναβάθμιση της κερδοφορίας, η καλύτερη οργάνωση και η εμπορική αποτελεσματικότητα, όπου στόχος είναι να πωλούνται στον ίδιο πελάτη τουλάχιστον τρία προϊόντα της εταιρείας έναντι 1,2 σήμερα.

Στους μακροπρόθεσμους στόχους της Εθνικής Ασφαλιστική είναι η επίτευξη παραγωγής, άνω του €1 δισ. το 2027 σε προϊόντα όμως που θέλει να αναπτυχθεί η εταιρεία. Επίσης τα επόμενα πέντε χρόνια προγραμματίζονται επενδύσεις υψηλότερες των €100 εκατ. με 32 στρατηγικά έργα να βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του 2023 το ασφαλιστικό αποτέλεσμα κινήθηκε ανοδικά όπως και το επενδυτικό αποτέλεσμα, πλην όμως η καθαρή κερδοφορία επηρεάστηκε πτωτικά από μια σειρά επενδύσεων που υλοποιήθηκαν με στόχο την αναδιάρθρωση της εταιρείας

Related posts

Mega project 480 εκατ. ευρώ για τις οπτικές ίνες

admin

Βίκος: Nέα μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης στο Καλπάκι Ιωαννίνων

admin

MIG: Πώς δίνει σε αποτίμηση 1 δισ. την Attica Group και μηδενίζει δανεισμό

admin

Γιατί «μαράθηκαν» τα κέρδη του Φρεσκούλη

admin

Singapore Airlines: Ενισχύει τις υπηρεσίες στην Ανατολική Ασία για να ανταποκριθεί στη ζήτηση

admin

Πάνω από 550 σημεία πώλησης-επαναφόρτισης ATH.ENA Ticket & ATH.ENA Card

admin

ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις καταστατικού και η νέα πολιτική αποδοχών

admin

Ταραντίλης (EY Ελλάδος): Μοναδική συγκυρία για να επενδύσει το Δημόσιο στο ΑΙ

admin

Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Brown Hotels

admin