Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Rebranding και επεκτατικά σχέδια για την Συνεταιριστική Ασφαλιστική

«Το rebranding της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και η μετονομασία της σε Syndea αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς το αύριο της εταιρείας σε μια περίοδο ανακατατάξεων στην ασφαλιστική αγορά. Η εταιρεία θα τοποθετηθεί στην αγορά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στόχο τη διεύρυνση των μεριδίων της. Το νέο όνομα αποτελεί γέφυρα που συνδέει τις αξίες του συνεργατισμού και τους νέους της στόχους».

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής Αλέξανδρος Κοντός, συμπληρώνοντας πως στόχος είναι δυναμική ανάπτυξη της Syndea στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια της χώρας.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική ιδρύθηκε το 1979 από αγρότες προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους ασφαλιστικές ανάγκες. Το 1994 η Συνεταιριστική έγινε η εταιρεία όλων των μορφών συνεταιρισμού-κοινωνικής οικονομίας και εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο συνεταιριστικές επιχειρήσεις από την Ευρώπη.

Σήμερα το 50,55% ελέγχεται από ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες, και το υπόλοιπο ποσοστό από ευρωπαϊκές συνεταιριστικές οργανώσεις (π.χ. η ιταλική Unipol, η γαλλική Macif και η βελγική P&V).

Στα πλαίσια της χθεσινής εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου ονόματος, γνωστά ονόματα από την πολιτική, τις συνεταιριστικές οργανώσεις και το χώρο των επαγγελματιών αναφέρθηκαν στις τρέχουσες εξελίξεις, στις προοπτικές και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο ασφαλιστικός κλάδος στην οικονομία.

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι στη δύσκολη τρέχουσα συγκυρία που βιώνουμε ο ασφαλιστικός κλάδος καλείται να αποτελέσει πυλώνα στήριξης στην οικονομία και ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα.

Ειδικότερα για την Syndea (ο ΣΕΚΕ συγκαταλέγεται στους μετόχους της) σημείωσε πως το rebranding της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής αποτελεί βήμα εκσυγχρονισμού χωρίς εκπτώσεις σε αξίες και πως πρόκειται για μια εταιρεία που είναι ελληνική, υγιής, φιλόδοξη, δυναμικά αναπτυσσόμενη, ενεργή σε όλες της κατηγορίες της ασφάλισης και σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε σε ήδη θεσμοθετημένα μέτρα της κυβέρνησης, όπως η έκπτωση 10% του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που ασφαλίζονται έναντι φυσικών καταστροφών και η υποχρεωτική κάλυψη για επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των δύο εκατ. ευρώ. Ο Κώστας Σκρέκας σημείωσε επίσης πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης σχεδιάζονται και άλλα μέτρα που θα ενισχύσουν τον ασφαλιστικό κλάδο. Καμιά χώρα δεν μπορεί να εμποδίσει τα φυσικά φαινόμενα, ωστόσο μπορούμε να υπολογίσουμε, να αναλύσουμε και διαχειριστούμε τον κίνδυνο, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο δρομολογούμενο κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα ανοίξει διάλογο για συνεργασία με τα προγράμματα των ασφαλιστικών εταιρειών, με στόχο το όφελος των αγροτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Syndea Δημήτρης Ζορμπάς αναφέρθηκε στο διάλογο που άνοιξε η Πολιτεία για κάποιες κατηγορίες υποχρεωτικής ασφάλισης, αναρωτώμενος μήπως η επιδότηση της ασφάλισης από την Πολιτεία προς τους μη έχοντες είναι η προτιμότερη λύση. Επίσης, ο Δημήτρης Ζορμπάς αναφέρθηκε σε τρέχοντα ζητήματα της αγοράς, όπως για παράδειγμα στο γεγονός ότι ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων έχει επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα με το μέσο κόστος της ζημιάς να είναι υψηλότερο λόγω του πληθωρισμού, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση για τον περιορισμό των ατυχημάτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη θέσπισης κινήτρων από την πλευρά της Πολιτείας προκειμένου να ασφαλιστούν οι πολίτες σε τομείς όπως η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η υγεία και η σύνταξη, ενώ επίσης επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου με καθιέρωση περισσότερων υποχρεωτικών ασφαλιστικών καλύψεων, όπως για παράδειγμα της αστικής ευθύνης των επαγγελματιών.

Related posts

Nέο mobile app ηλεκτρονικής τιμολόγησης από την Prosvasis

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Ξεκίνησε η μεταβατική διαχείριση απορριμμάτων στην Π. Πελοποννήσου

admin

Επεσαν οι υπογραφές με Τέρνα Ενεργειακή στο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα Πελοποννήσου

admin

Συνεργασία της Intracom Telecom με την 802 Networks

admin

Alpha Trust: Δωρέαν διάθεση μετοχών σε ΔΣ και προσωπικό

admin

Quest: Στα €544 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο εξάμηνο

admin

Η υπηρεσία EINVOICING της SoftOne στην Public-MediaMarkt

admin

Τζίρος… περιπτέρου από τη Wolt Market το πρώτο έτος λειτουργίας

admin

Entersoft: Με 50-50% Olympia Group και Imker στη Verdalite, ελέγχουν το 21,85%

admin