Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγάλη είδηση της ημέρας για τα ελληνοαμερικανικά, το Μαξίμου και τα play off, ο αστερισμός της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το Hilton πήρε φόρα, το χρυσό πάρκινγκ του Ελ-Βελ.

Ας μην κάνω υποθέσεις, ας αναμείνουμε για λίγες ώρες.


To M.M. και τα play off





-Λοιπόν, ας αλλάξουμε σήμερα ολίγον ρεπερτόριο γιατί, όπως σας έγραφα και χθες, τα «ομόφυλα» κούρασαν. Ρώτησα, λοιπόν, αν θ’ ανοίξουν τα γήπεδα -όπως έχει πει η κυβέρνηση- στις 12 Φεβρουαρίου, εφόσον βεβαίως έχουν τηρηθεί οι αυστηρές προϋποθέσεις και όροι που έχει θεσπίσει ο νόμος, π.χ. κάμερες ασφαλείας, ηλεκτρονικά εισιτήρια κ.λπ. Η πηγή μου είπε ότι μάλλον τα περισσότερα γήπεδα δεν θα είναι «έτοιμα» στις 12 Φεβρουαρίου, ειδικά για τις κάμερες, αλλά θ’ ανοίξουν γιατί «είμαστε σίγουροι ότι θα τηρηθεί η τάξη, αφού είναι τόσο βαριά τα πρόστιμα και οι ποινές (μηδενισμός κ.λπ.) που δεν θ’ ανοίξει ρουθούνι». Η ίδια πηγή πάντως μου είπε ότι ο Βρούτσης έχει υποσχεθεί στο Μ.Μ. ότι στα play off του ποδοσφαίρου θα είναι όλα έτοιμα. Μάλιστα.





ΚΚΕ και Βελόπουλος


-Η υπόθεση των αγροτών, άλλωστε, έχει και πολιτικές ουρές ενόψει ευρωεκλογών. Ήδη, το ΚΚΕ κάνει παιχνίδι έχοντας βγάλει μπροστά γνωστούς συνδικαλιστές του στη Θεσσαλία. Διείσδυση στην αγροτιά όμως προσπαθεί να αναπτύξει και ο Βελόπουλος, ο οποίος δεν πήγε άσχημα στη Θεσσαλία και σε αγροτικούς νομούς της Μακεδονίας, όπως οι Σέρρες. Ειδικά οι κινήσεις Βελόπουλου σε τοπικό επίπεδο έχουν εντοπιστεί αρμοδίως.





Βαρβιτσιώτης…





-Στη ναυτιλιακή εταιρεία Γιώργου Προκοπίου, πιθανότατα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θα συνεχίσει ως νομικός σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που παραιτήθηκε χθες από την πολιτική έπειτα από 24 χρόνια, κατά τα οποία εκλεγόταν συνεχώς ως βουλευτής. Δεν βλέπω καθόλου κακή ιδέα προσωπικά οι πολιτικοί να μη «γερνάνε» στην πολιτική και να δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα.


“Ανάκριση” τραπεζιτών στη Νέα Υόρκη





-Οι τράπεζες είχαν χθες την τιμητική τους στο επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan, με τους επενδυτές να ανοίγουν όλη την ατζέντα των θεμάτων με τις ερωτήσεις που έθεσαν στους CEO των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Οι Β. Ψάλτης, Φ. Καραβίας, Π. Μυλωνάς και Χ. Μεγάλου κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν από τις μακροοικονομικές προοπτικές (π.χ. αν το ΑΕΠ θα συνεχίσει να υπεραποδίδει και πώς επηρεάζει τις τράπεζες) μέχρι την πιστωτική επέκταση και πότε θα ανακάμψει η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια. Ρωτήθηκαν για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις χρηματοδοτήσεις, ακόμη και για τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Το ενδιαφέρον των επενδυτών φυσικά επεκτάθηκε στα επιτοκιακά περιθώρια, με τους τραπεζίτες να καλούνται να περιγράψουν τη στρατηγική των επομένων 12-24 μηνών, ώστε να μη μειωθεί η κερδοφορία από την αποκλιμάκωση των επιτοκίων. Οι αναλυτές επέμεναν με ερωτήσεις στα σχέδια για ανάπτυξη των κεφαλαίων, ρωτώντας αν μέρος της στρατηγικής τους είναι η επαναγορά κόκκινων δανείων ή επέκταση εκτός συνόρων. Δεν έλειψαν ούτε και οι ερωτήσεις για το πόσο σίγουροι είναι οι τραπεζίτες πως η εποπτεία θα εγκρίνει τη διανομή μερισμάτων.





Ο… αστερισμός της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα σχέδια για εταιρία παραχωρήσεων


-Έναν… αστερισμό παραχωρήσεων δημιουργεί ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσθέτοντας και το «φιλέτο» του κεντρικού τμήματος του ΒΟΑΚ (από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο) στο χαρτοφυλάκιό του. Μεταξύ άλλων, ελέγχει ήδη κατά 100% τα έργα παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων Νέα Οδός και Κεντρική Οδός και συμμετέχει (17%) και στην εταιρεία παραχώρησης Ολυμπία Οδός. Επίσης, ηγείται (με 75%) της κοινοπραξίας που έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής για την Εγνατία Οδό, συμμετέχει κατά 55% στο project για την κατασκευή και παραχώρηση για 30 έτη του ΒΟΑΚ στο τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη και βέβαια έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής για την Αττική Οδό. Σε όλα αυτά προσθέστε και το IRC στο Ελληνικό και την παραχώρηση του αεροδρομίου στο Ηράκλειο. Αυτό το χαρτοφυλάκιο των παραχωρήσεων, το οποίο αποτελεί και ένα από τα «νεαρότερα» με μέση συμβατική διάρκεια 25 έτη, έχει πλέον αποκτήσει μέγεθος και δυναμική σε σημείο που μελλοντικά – κάτι το οποίο έχει αναφερθεί η διοίκηση προγενέστερα – να δημιουργηθεί μία νέα εταιρική οντότητα με φόντο είτε μια πιθανή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο είτε άλλες συμμαχίες και συμπράξεις. Επιπλέον, με την παρουσία της στις παραχωρήσεις η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξασφαλίζει και ισχυρές ταμειακές ροές και σταθερά, προβλέψιμα και επαναλαμβανόμενα έσοδα.


Η Hilton πήρε φόρα στην Ελλάδα – Νέα συμφωνία με Brown





-Έχει πάρει φόρα ο όμιλος της Hilton στην Ελλάδα και προχωρά σε μπαράζ νέων συμφωνιών για τα brands του ομίλου εν όψει της νέας θερινής σεζόν του 2024: Έτσι, μετά το πρώτο Tapestry by Hilton που ανακοινώθηκε μέσα στον Δεκέμβριο για το ξενοδοχείο του Τσιλεδάκη στα Χανιά και το (επίσης στην Κρήτη) Numo Ierapetra, 5 αστέρων, το οποίο άνοιξε τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας το καλοκαίρι του 2021 από την οικογένεια Τρούλη και τώρα έχει ενταχθεί από τις αρχές του 2024 στη συλλογή ‘’Curio Collection by Hilton’’, ο όμιλος προχωρά και σε νέα συμφωνία με τους Ισραηλινούς επενδυτές των Βrown Hotels. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο η συμφωνία αφορά και πάλι το brand της Curio Collection για τα ξενοδοχεία των Ισραηλινών στους Αγίους Θεοδώρους (Isla Brown Corinthia) και τα Χανιά (Isla Brown Chania). Αν κάποια στιγμή αποφασίσει και ο Θ. Δουζόγλου να προχωρήσει στη συμφωνία που έχει με τη Hilton για το Πεντελικό και το Mistral στον Πειραιά, τότε η ξενοδοχειακή αλυσίδα θα έχει ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση στην ελληνική αγορά.


Χρυσωρυχείο το πάρκινγκ για το Ελ. Βενιζέλος


-Επειδή, ως γνωστόν, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, να σας πούμε ότι αν ψάχνετε για στάθμευση στο πάρκινγκ του Ελ. Βενιζέλος για το Πάσχα και πρωτίστως για τις ημέρες των αργιών οι θέσεις λιγοστεύουν επικίνδυνα. Αυτά βλέπουν όλο και συχνότερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και μια από τις επενδύσεις που δρομολογούν για τα επόμενα χρόνια είναι η κατασκευή πάρκου με πολυώροφα κτίρια στάθμευσης αυτοκινήτων. Παράλληλα, θα επεκταθεί το οδικό δίκτυο εντός του αερολιμένα, θα κατασκευαστούν νέες πεζογέφυρες, ράμπες κ.ά. Σε αυτή την πρώτη φάση των επενδύσεων, που αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025 και να ολοκληρωθεί έως το 2028, περιλαμβάνεται και νέο VIP terminal και η επέκταση του κτιρίου του κεντρικού τερματικού σταθμού κατά περίπου 81.000 τετραγωνικά μέτρα. Αναφορικά με τον νέο πολυώροφο χώρο στάθμευσης του ΔΑΑ, αναμένεται να ανοίξει το 2026 και στο ενημερωτικό -εν όψει της εισαγωγής στο Χ.Α.- αναφέρεται πως θα παρέχει χωρητικότητα για την κάλυψη της αναμενόμενης ζήτησης και αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλή μονοψήφια αύξηση των εσόδων στάθμευσης ανά επιβάτη για μια διετία μετά την κατασκευή του, ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης προσφοράς στάθμευσης.


Στόχος το 30% της ενεργειακής αγοράς


Αριθμός-ρεκόρ από πλευράς συμμετοχών καταγράφηκε χθες το απόγευμα στο call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Μυτιληναίος και αυτό είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ο Πρόεδρος και CEO του ομίλου, Ευαγ. Μυτιληναίος, είπε ότι ο στόχος για την ελληνική αγορά ενέργειας είναι να αποκτήσει μερίδιο 30% στην ενεργειακή αγορά. Στο μερίδιο αυτό περιλαμβάνεται φυσικά και το Αλουμίνιο της Ελλάδος.


Νέα ήθη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς


Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άρχισε να πιέζει τις εισηγμένες στις περιπτώσεις πώλησης μετοχικού ποσοστού οι ανακοινώσεις -για τις οποίες από τον νόμο υπάρχει προθεσμία τριών ημερών- να γίνονται ταυτόχρονα. Δηλαδή, η ανακοίνωση της εταιρίας και του νέου μετόχου να δίνονται ταυτόχρονα στη δημοσιότητα (όπως συνέβη στην περίπτωση της Prodea) ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια για δημιουργία σύγχυσης, φημολογιών κ.λπ.


Αλλαγές στη SoftOne του Π. Γερμανού


-Εσωτερικές αλλαγές είχαμε στη SoftOne που αποτελεί μέλος του Olympia Group. Συγκεκριμένα από το δ.σ. της εταιρείας, που αποτελεί ισχυρό παίκτη στην παροχή cloud-based λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, αποχώρησε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Καραγιάνης και τη θέση του κατέλαβε ο Ανδρέας Αθανασόπουλος. Ως γνωστόν, ο κ. Αθανασόπουλος έχει αναλάβει και επίσημα από τις αρχές του νέου χρόνου καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στο Olympia Group του ομίλου Γερμανού. Η SoftOne, που το 2022 πραγματοποίησε πωλήσεις 36 εκατ. ευρώ, έχει τοποθετήσει τον πήχη των πωλήσεων του 2023 κοντά στο όριο των 50 εκατ. ευρώ ή και πάνω από αυτό, με πρόβλεψη για EBITDA 12,8 εκατ. ευρώ.


To ΟΠΑΠ Forward δημιούργησε 2.847 νέες θέσεις εργασίας


-Εδώ και 7 χρόνια ο ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με την Endeavor, τρέχει το ΟΠΑΠ Forward, ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου παρέχει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα απαραίτητα εφόδια για να βελτιώσουν τις οικονομικές επιδόσεις τους και να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους. Αυτό συμβαίνει στην πράξη καθώς οι 68 εταιρείες που έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα στο ΟΠΑΠ Forward έχουν δημιουργήσει 2.847 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ υποστηρίζουν περισσότερες από 23.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, μέσω των συνεργασιών τους στην αγορά. Παράλληλα, έχουν αυξήσει τον τζίρο τους κατά 470 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Το ΟΠΑΠ Forward λοιπόν ετοιμάζεται και εφέτος να συνδράμει τις εταιρείες που θα ενταχθούν σε αυτό με τα κατάλληλα εργαλεία για την ανάπτυξή τους.


Αισιοδοξία για τα έργα του Ελληνικού


-«Μέχρι το Πάσχα φέτος, τα αυτοκίνητα, που θα διασχίζουν τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, θα βλέπουν να ξεφυτρώνουν κτίρια μέσα στον χώρο του Ελληνικού, το ένα μετά το άλλο…», ακούστηκε να λέει ο CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας σε μια κοινωνική συναναστροφή. Η αλήθεια είναι ότι το έργο της υπογειοποίησης που υλοποιεί η ΑΒΑΞ δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις και η Hard Rock έχει ήδη ρίξει ένα μεγάλο βάρος (χρήματα και στελέχη) για να στηθεί το καζίνο στην ώρα του.


Η απογείωση του Αεροδρομίου, προσγείωσε το Χρηματιστήριο


-Το 50% των χθεσινών πωλήσεων στο Χρηματιστήριο είχε ελληνική καταγωγή και αφορούσε την κατοχύρωση κερδών από τα «βαριά» χαρτιά ώστε να υπάρχει διαθέσιμη ρευστότητα για τη συμμετοχή στη δημόσια εγγραφή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας. Από τον FTSE 25 διεσώθησαν με θετικό πρόσημο η Motor Oil (που διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει απτόητη τη γενναιόδωρη μερισματική της πολιτική), η Aegean (που ακολούθησε την ανοδική τάση των αμερικανικών αλλά και των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών) και η Autohellas (μετά την επιτυχία του ομολόγου και τη συνέπεια των στόχων της). Η πίεση στις δεικτοβαρείς μετοχές έδωσε την ευκαιρία σε πολλές μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να ανθίσουν και πάλι. Ξεχωρίζει η Ιntralot με άνοδο 4,10% στα €1,218 και με 2,4 εκατ. μετοχές να αλλάζουν χέρια η οποία προφανώς έχει βάλει στόχο να πλασαριστεί στη «μεγάλη κατηγορία» του Χρηματιστηρίου μας. Με θετικό πρόσημο και σήμερα η Fourlis αλλά και τα εισηγμένα mezzanines που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν για τις επιδόσεις και την κινητικότητά τους. Όλοι οι τίτλοι πέτυχαν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές σε νέα ιστορικά υψηλά. Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.352,86 μονάδες, με απώλειες -0,67%, με αξία συναλλαγών στα 105,2 εκατ., από τα οποία τα 27,2 εκατ. αφορούσαν πακέτα προσυμφωνημένων πράξεων.


Η Lavipharm ελπίζει πολλά στην κάνναβη


-Τα πρώτα ετήσια αποτελέσματα της Lavipharm, μετά τη γιγαντιαία -για τα τότε μεγέθη της- αύξηση κεφαλαίου, θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαρτίου. Η διοίκηση υποσχέθηκε ότι θα δώσει ένα σαφές δείγμα της κερδοφορίας της, με flash note από τα μέσα Φεβρουαρίου. Τα στελέχη της Lavipharm είναι ικανοποιημένα για την εξέλιξη των μεγεθών. Η Lavipharm πούλησε τις Φαρμακοποθήκες της οι οποίες αύξαναν εντυπωσιακά τον τζίρο, όχι όμως και την κερδοφορία της και τώρα επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση της παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης, γύρω από την οποία έχει στηθεί ένα μεγάλο περιβάλλον αισιόδοξων προβλέψεων. Αρκεί να μην είναι παραισθήσεις…


H Theon Sensors και η μόδα στα Χρηματιστήρια με την αμυντική βιομηχανία


-Με την πιθανή επανεκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ και με δύο άγριους πολέμους στη γειτονιά της Ενωμένης Ευρώπης (χωρίς να ξεχνάμε το Αζερμπαϊτζάν και την Υεμένη), ξαφνικά οι αγορές ξαναθυμήθηκαν την κρυφή γοητεία της αμυντικής βιομηχανίας στα χρηματιστήρια. Οι μετοχές της Reimental, της Thales, της ιταλικής Leonardo έγιναν πλέον επενδυτικές επιλογές της μόδας. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας EDA προβλέπει ότι οι αμυντικές δαπάνες στην Ευρώπη -που καταγράφουν ήδη μια 8ετία έντονα ανοδικής τάσης κι έχουν φτάσει τα 240 δισ. ευρώ- θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέχρι και κατά 70 δισ. ευρώ έως το 2025. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν σ’ έναν μήνα από σήμερα θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επενδύσεων στην Άμυνα (EDIP) ύψους 100 δισ. ευρώ. Αυτό το κλίμα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και η πρώτη ελληνική εξαγωγική αμυντική βιομηχανία Theon International που ξεκίνησε, μαζί με το Αεροδρόμιο της Αθήνας, τη δική της δημόσια εγγραφή για ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στις 7 Φεβρουαρίου, στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ. Η στρατηγική της Theon Sensors (σχεδιαστής και κατασκευαστής συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για στρατιωτικές εφαρμογές) είναι να μπει στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή (7-8 φορές τα προ φόρων και τόκων κέρδη) και αμέσως μετά να επιχειρήσει ένα dual listing με την είσοδό της σ’ ένα μεγάλο και βαθύ χρηματιστήριο όπως του Λονδίνου. Το πλεονέκτημα της ελληνικής Theon International είναι ότι συνδυάζει την αμυντική διείσδυση με την υψηλή τεχνολογία (tech and defence industry).


Εξελίξεις στην αποθήκευση Ενέργειας


-Είναι ραγδαίες οι εξελίξεις όχι μόνο στην παραγωγή «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά κυρίως στις δυνατότητες αποθήκευσής της ώστε να χρησιμοποιείται όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την τροφοδοσία από ανανεώσιμες πηγές. Στον τομέα αυτό, σήμερα πρωταγωνιστεί η Κίνα που τροφοδοτεί όλο τον κόσμο με φθηνές μπαταρίες που αποθηκεύουν Ενέργεια. Ειδικά για την Ευρώπη, υπάρχει όμως το πρόβλημα της μεγάλης απόστασης αλλά και του ολιγοπωλίου, της απόλυτης εξάρτησης από τον κινέζικο γίγαντα. Η Ελλάδα φαίνεται πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και σύντομα θα υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα που θα εξασφαλίζουν μεγάλη δυνατότητα αποθήκευσης Ενέργειας, διαρκή αναβάθμιση, χαμηλότερο κόστος λόγω μικρότερων αποστάσεων αλλά -κυρίως- τη δυνατότητα συντήρησης και επισκευών αυτών των νέων μπαταριών, κάτι που μόνο ευρωπαϊκές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν.


Έγιναν 7 οι τρισεκατομμυριούχοι της Wall Street


-Το πρώην Facebook και νυν META διέβη χθες το κατώφλι του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας. Έτσι, οι τρισεκατομμυριούχοι της Wall Street έγιναν εφτά. Πρώτη η Apple με κεφαλαιοποίηση πάνω από $3 τρισ. Ακολουθεί από κοντά η Microsoft ($3,01 τρισ.) και ακολουθούν η Saudi Arabian Oil (2,05 τρισ.), η Alphabet (1,8 τρισ.), η ΑΜΑΖΟΝ και η NVIDIA.


Η έκπληξη του Αμερικανού Κεντρικού Τραπεζίτη


-Ενώ όλοι οι αναλυτές περιμένουν τα σήματα καπνού από την κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, για να δοθεί το σύνθημα της μείωσης των επιτοκίων του δολαρίου, ξαφνικά ο Τζερόμ Πάουελ ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα επιτόκια στο Πρόγραμμα Έκτακτης Τραπεζικής Χρηματοδότησης, δηλαδή το πρόγραμμα έκτακτης δανειοδότησης που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ. Οι αυξήσεις επιτοκίων τέθηκαν σε ισχύ αμέσως, αλλά το πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης είναι προγραμματισμένο να λήξει στις 11 Μαρτίου. Τα επιτόκια αυτών των νέων δανείων προς τις περιφερειακές τράπεζες δεν θα είναι πλέον χαμηλότερα από τα επιτόκια των υπολοίπων αποθεματικών. Μέχρι σήμερα υπάρχουν δάνεια ύψους 162 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν συναφθεί σε αυτό το πρόγραμμα. Η κίνηση Πάουελ προκάλεσε πάλι ερωτηματικά ως προς το μέλλον των μικρών περιφερειακών τραπεζών. Ίσως τελικά, οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων του δολαρίου να είναι πραγματικά πρόωρες.






ΠΗΓΗ: https://www.--.gr/

Related posts

ΥΠΑΑΤ: Αυξάνει 50% τους πόρους για το πρόγραμμα επενδύσεων στην Αττική

admin

Στο Ταμείο Ανάκαμψης πρόσθετα έργα 161 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

admin

Τιμούρ Τούρλοβ: Ο μεγιστάνας που υποσχέθηκε «χρυσό» πριμ σε περίπτωση νίκης του Καζακστάν επί της Ελλάδας

admin

Kalas Group: Η ιστορία πίσω από το «εθνικό αλάτι» – Η αποχώρηση από τις Ελληνικές Αλυκές και τα επόμενα βήματα

admin

Επίδομα 400 ευρώ: Σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

admin

Από Ιούνιο πιθανότατα η μείωση των επιτοκίων – Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη η ΕΚΤ

admin

Επιστροφή φόρου εισοδήματος – Ακίνητα: Σε ποιους φορολογούμενους επιστρέφεται ΕΝΦΙΑ

admin

Viva Wallet: Ανταλλάσσουν αγωγές ο Χάρης Καρώνης και η JP Morgan γράφουν οι Financial Times

admin

Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις από την ΕΚΠΟΙΖΩ για τα νέα τιμολόγια ρεύματος

admin