Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Morgan Stanley: Τιμή-στόχος €46 για την Mytilineos

Morgan Stanley: Τιμή-στόχος €46 για την Mytilineos

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της στρατηγικής συμφωνίας της MYTILINEOS με τη ΔΕΗ για ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ενεργειακών έργων έως 2.000MW σε 4 χώρες, η Morgan Stanley εξέδωσε update report, στο οποίο ανεβάζει την τιμή-στόχο στα €46 και διατηρεί τη σύσταση BUY.

Όπως σημειώνει η Morgan Stanley, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πώληση χαρτοφυλακίου στην ιστορία της MYTILINEOS. Η συναλλαγή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία για την M Renewables της Mytilineos και επιτρέπει στην εταιρεία να κλειδώσει τιμή πώλησης πριν από την έναρξη της ανάπτυξης. Αυτό μειώνει το ρίσκο από την επένδυση, σε μεγάλο βαθμό, και αφήνει τη Mytilineos με διαχειρίσιμο κίνδυνο εκτέλεσης/κεφαλαίου, δεδομένου του ισχυρού ιστορικού της.

Σύμφωνα με την ανάλυση, από τη συμφωνία προκύπτει σημαντικό premium έναντι του επενδυμένου κεφαλαίου, 33% (NPV/Capex). Με άλλα λόγια, υπολογίζει ένα σημαντικό δυνητικό κεφαλαιακό κέρδος για τη Mytilineos σε 3-4 χρόνια.

Η συμφωνία με τη ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα ~0,9 GW - σε λειτουργία, 1,4 GW υπό κατασκευή και 1,4 GW στον Καναδά, προσφέρει βελτιωμένες προοπτικές, για συμφωνίες για σχεδόν 6 GW στο υπόλοιπο της δεκαετίας. Επιπλέον, η Morgan Stanley θεωρεί ότι η υπολειπόμενη ροή 10,5 GW της Mytilineos επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης 1,4-1,5 GW ετησίως τα επόμενα χρόνια. 

Ως εκ τούτου, o οίκος προβλέπει συμφωνίες asset rotation περίπου 1 GW ετησίως και αυξάνει τις 5ετείς προβλέψεις για τα EBITDA κατά 10% (μέσος όρος), με τη μεγαλύτερη αύξηση το 2025-2026. Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις είναι 1%/4% πάνω από τη μέση εκτίμηση για το 2024/2025, με δυνατότητα περαιτέρω ανόδου τα επόμενα χρόνια, ανάλογα με τον ρυθμό των συμφωνιών. Ο τομέας M Renewables θα συνεισφέρει πλέον 31%/38% στο EBITDA του ομίλου το 2024/2025, αποτελώντας μακράν το μεγαλύτερο τμήμα του.

#Morgan_Stanley #MYTILINEOS #ΔΕΗ #συμφωνία

Related posts

Παπουτσάνης: Έκτακτη ΓΣ στις 14/10 για διανομή μέρους των κερδών

admin

S&P: Αναβάθμισε τη Mytilineos- Μία ανάσα από το investment grade

admin

Noval Property: Διανομή μερίσματος €0,00814/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ-Το νέο ΔΣ

admin

Orilina: Σε 0,91-0,95 ευρώ το εύρος για τη δημόσια προσφορά

admin

Κρι Κρι: «Άλμα» 49,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της Yalco

admin

Προσφορές 750 εκατ. ευρώ για το ομόλογο της Eurobank

admin

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Dimand η Πέγκυ Αντωνάκου

admin

Βαρβαρέσος: «Κόκκινα» μεγέθη εξαμήνου-Συζητήσεις με ξένο στρατηγικό επενδυτή για εξυγίανση

admin