Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Dimand η Πέγκυ Αντωνάκου

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Dimand η Πέγκυ Αντωνάκου

Την παραίτησή της από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Dimand υπέβαλε η Πέγκυ Αντωνάκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η «DIMAND ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», με τον διακριτικό τίτλο «DIMAND A.E.», γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 (άρθρο 3 παρ. 1 στοιχείο ιστ (ββ) και άρθρο 21), του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την κατάχρηση της αγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α., όπως ισχύουν, τα ακόλουθα:

Ότι την 02.11.2023 υπέβαλε την παραίτησή της, με ισχύ από 07.11.2023, από την θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (εφεξής, το «Δ.Σ.»), καθώς και από την θέση της ως Προέδρου της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας (εφεξής, η «Επιτροπή»), η κα Παναγιώτα (Πέγκυ) Αντωνάκου του Λεωνίδα.

Ότι εν συνεχεία, δυνάμει της από 07.11.2023 απόφασης του Δ.Σ. της Εταιρείας, το τελευταίο όρισε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 4706/2020 και της παρ. 7 του άρθρου 22 ισχύοντος Καταστατικού της Εταιρείας, όπως ισχύουν, την κα Πολυξένη (Ξένια) Καζόλη του Νικολάου, ως νέο προσωρινό ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, σε αντικατάσταση του ως άνω παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους. Η κα Καζόλη διαπιστώθηκε ότι πληροί όλες ανεξαιρέτως τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια ανεξαρτησίας που προβλέπουν οι διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 9 του ν. 4706/2020. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η κα Καζόλη πληροί άπαντα τα κριτήρια αξιολόγησης της ατομικής και συλλογικής καταλληλότητας για την εκλογή της στην ανωτέρω θέση, τα οποία έχει καθορίσει η Εταιρεία στην εγκεκριμένη και ισχύουσα «Πολιτική Καταλληλότητας Μελών Δ.Σ.», η οποία έχει εγκριθεί σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 4706/2020, όπως ισχύει, από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 22.03.2022 των μετόχων της Εταιρείας και βάσει της σχετικής διαδικασίας που προβλέπεται στον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής.

Η ως άνω εκλογή θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 1 του ν. 4548/2018 όπως ισχύει, στην αμέσως επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, η οποία και θα αποφασίσει για την οριστική απόδοση της ιδιότητας του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, για το εντεύθεν, μετά την γενική συνέλευση, χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., είτε στο νέο μέλος που το Δ.Σ. εξέλεξε, ήτοι στην κα Πολυξένη (Ξένια) Καζόλη, είτε σε άλλο υφιστάμενο μέλος του Δ.Σ. ή σε νέο μέλος του Δ.Σ. που η γενική συνέλευση θα εκλέξει για το ως άνω χρονικό διάστημα έως τη λήξη της θητείας του παραιτηθέντος μέλους, ήτοι έως την 21.03.2025.

Μετά τον ως άνω ορισμό, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  1. Κωνσταντίνος Γόντικας του Σπυρίδωνος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και Πρόεδρος
  2. Δημήτριος Ανδριόπουλος του Ανδρέα, εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
  3. Νικόλαος – Ιωάννης Δήμτσας του Πέτρου – Δημητρίου, εκτελεστικό μέλος
  4. Άννα Χαλκιαδάκη του Αντωνίου, εκτελεστικό μέλος
  5. Όλγα Ίτσιου του Αναστασίου, εκτελεστικό μέλος
  6. Δέσποινα Δαγτζή-Γιαννακάκη του Σταύρου, εκτελεστικό μέλος
  7. Μιχαήλ Αναστασόπουλος του Δημητρίου, εκτελεστικό μέλος
  8. Εμμανουήλ (Μάνος) Πηλείδης του Αχιλλέα, μη εκτελεστικό μέλος
  9. Νικόλαος Χαρίτος του Παναγή, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος
  10. Πολυξένη (Ξένια) Καζόλη του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Η θητεία του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την 21.03.2025, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας δύναται να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.

Εν συνεχεία, ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της προ αναφερόμενης παραίτησης της κας Παναγιώτας (Πέγκυς) Αντωνάκου και από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής και σε συνέχεια της ως άνω εκλογής της κας Πολυξένης (Ξένιας) Καζόλη ως νέο προσωρινό ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. σε αντικατάσταση του ως άνω παραιτηθέντος μέλους, το Δ.Σ., κατά την ίδια ως άνω, από 07.11.2023 συνεδρίασή του, αποφάσισε την εκλογή της κας Πολυξένης (Ξένιας) Καζόλη και ήδη ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., ως νέο μέλος της Επιτροπής σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους.

Εν συνεχεία, η Επιτροπή, κατόπιν της εκλογής της κας Καζόλη ως μέλος της Επιτροπής, συγκροτήθηκε σε σώμα αυθημερόν, ως εξής:

  1. Χαρίτος Νικόλαος του Παναγή, Πρόεδρος της Επιτροπής (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.)
  2. Πολυξένη (Ξένια) Καζόλη του Νικολάου, Μέλος της Επιτροπής (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.)
  3. Πηλείδης Εμμανουήλ του Αχιλλέα, Μέλος της Επιτροπής (μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.)

Η θητεία των μελών της Επιτροπής θα είναι ανάλογη με τη θητεία των μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας και διαρκεί μέχρι τη λήξη της θητείας του Δ.Σ., ήτοι έως την 21.03.2025.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την κα Αντωνάκου για την ιδιαίτερα πολύτιμη συνεισφορά της κατά τη διάρκεια της θητείας της», καταλήγει η ανακοίνωση της Dimand.

  • DIMAND REAL ESTATE DEVELOPMENT
  • Πέγκυ Αντωνάκου
  • ΞΕΝΙΑ ΚΑΖΟΛΗ

    Related posts

    Κρι-Κρι: Μοίρασε 41.187 ίδιες μετοχές σε 37 στελέχη

    admin

    Εθνική Τράπεζα: Εγκρίθηκε ο κανονισμός για το stock awards 2023

    admin

    ΟΠΑΠ: Αύξηση κερδών αναμένει η Eurobank Equities το γ’ τρίμηνο

    admin

    Alpha Trust: «Πράσινο φως» στο νέο πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών

    admin

    Attica Bank: Το χρονοδιάγραμμα για τα warrants-Πότε μετατρέπονται σε μετοχές

    admin

    Epsilon Net: Εξαγορά του 60% της εταιρίας Diginet

    admin

    Πρόεδρος UBS: Η αγορά του ιδιωτικού δανεισμού είναι μια φούσκα

    admin

    Cairo Mezz Plc: Διεύρυνση ζημιών στο α’ εξάμηνο

    admin

    ΑΒΑΞ: Υπό του 25% το ποσοστό της CSME Holdings

    admin