Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Πρόεδρος UBS: Η αγορά του ιδιωτικού δανεισμού είναι μια φούσκα

Πρόεδρος UBS: Η αγορά του ιδιωτικού δανεισμού είναι μια φούσκα

Για αυξανόμενους κινδύνους στην αγορά του ιδιωτικού δανεισμού μίλησε ο πρόεδρος της UBS, Colm Kelleher, καθώς η αγορά αυτή συνεχίζει να αναπτύσσεται.

«Διαφαίνεται εξόφθαλμα μια επενδυτική φούσκα που μεγαλώνει», δήλωσε στο FT Global Banking Summit στο Λονδίνο. «Χρειάζεται απλώς μια σπίθα για να πυροδοτηθεί η κρίση».

Ο ιδιωτικός δανεισμός (private credit) έχει γίνει ένα ιδιαίτερα δημοφιλές χρηματοδοτικό εργαλείο για τις εξαγορές εταιρειών, καθώς ο τραπεζικός τομέας έχει περιορίσει τον δανεισμό, εν μέσω εκτίναξης επιτοκίων και μειωμένης διάθεσης για ανάληψη κινδύνων. Κάποιες τράπεζες ανησυχούν γι’ αυτή τη «στροφή», καθώς η έκδοση τέτοιων δανείων – και, στη συνέχεια, η πώλησή τους σε άλλους επενδυτές – αποτελεί ισχυρή πηγή εσόδων γι’ αυτές.

Ο Kelleher δεν είναι το πρώτο στέλεχος που προειδοποιεί για αυξανόμενους κινδύνους. Στελέχη της Pimco δήλωσαν, προ ημερών, ότι η αγορά του ιδιωτικού δανεισμού στερείται επαρκούς εποπτείας και διαφάνειας.

Ωστόσο, λίγο μετά τα σχόλια του Kelleher, ο Blair Jacobson της Ares Management,μιλώντας στο Bloomberg, εξέφρασε μία εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη.

«Δεν υπάρχει καμία φούσκα στον κλάδο του ιδιωτικού δανεισμού», είπε. Η αγορά έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από το 2015, αναπτύσσοντας μια βιομηχανία 1,6 τρισ. δολαρίων που περιλαμβάνει παραδοσιακό άμεσο δανεισμό σε μικρότερες εταιρείες, χρηματοδότηση εξαγορών, καθώς και έκδοση δανείων για ακίνητα και υποδομές. Την περασμένη εβδομάδα, τα ιδιωτικά credit funds παρείχαν δάνειο ρεκόρ, ύψους 4,5 δισ. ευρώ, για να στηρίξουν την εξαγορά της Adevinta.

#UBS #COLM_KELLEHER #ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ_ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ #ΠΙΣΤΩΣΗ #Φούσκα

Related posts

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Α’ αντιπρόεδρος ο Μιχαήλ Φέκκας

admin

Intracom Holdings: Κέρδη προ φόρων €1,4 εκατ. το 2022-Μέρισμα €0,12/μετοχή

admin

Επίλεκτος: Δεν διανέμει μέρισμα για τη χρήση 2022-Το νέο Δ.Σ.

admin

Eurobank Equities: Αυξάνει στα €14,5 την τιμή-στόχο για την Σαράντης

admin

Ideal Holdings: Εγκρίθηκε η καταβολή μετρητών στους μετόχους

admin

Πλαστικά Θράκης: Η Σ.Μάνεση αντικαθιστά τον Κ.Γιαννίρη στην Επιτροπή Ελέγχου

admin

Frigoglass: Κάλυψη ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης ποσού €10 εκατ.

admin

Χ.Α.: Στις 1.240 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη-Στις 1.341 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση

admin

Epsilon Net: Έληξε το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών

admin