Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γουόλερ (Fed): Αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί μπορεί να δικαιολογούνται μειώσεις των επιτοκίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:55

Το μέλος του Δ.Σ. της Federal Reserve, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε σήμερα ότι είναι “ολοένα και περισσότερο σίγουρος” πως το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας βρίσκεται σε επίπεδα τα οποία είναι τα κατάλληλα για την επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο του 2%. 

“Είμαι ολοένα και πιο σίγουρος ότι η πολιτική αυτή τη στιγμή είναι στη σωστή κατεύθυνση για να επιβραδύνει την οικονομία και να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%”, ανέφερε ο αξιωματούχος σε εκδήλωση του think tank American Enterprise Institute.

Ο ίδιος πάντως προειδοποίησε ότι “ο πληθωρισμός είναι ακόμη πολύ υψηλός και είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η επιβράδυνση που βλέπουμε θα διατηρηθεί”. 

“Υπάρχει ακόμη σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τον ρυθμό της μελλοντικής δραστηριότητας και επομένως δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα εάν η (Fed) έχει κάνει αρκετά για να επιτύχει τη σταθερότητα των τιμών”, ανέφερε.  

Σημείωσε πάντως ότι αν η πρόοδος στην αποκλιμάκωση των τιμών συνεχιστεί, η Fed θα είναι σε θέση να ξεκινήσει να μειώνει τα επιτόκια της.

Αν η πρόοδος συνεχιστεί “για αρκετούς ακόμα μήνες, τρεις, τέσσερις, πέντε μήνες… θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να μειώνουμε το επιτόκιο μας καθώς ο πληθωρισμός θα είναι χαμηλότερος”, ανέφερε. 

Ξεκαθάρισε τέλος ότι αυτό “δεν έχει να κάνει με το να σώσουμε την οικονομία [από την ύφεση]. Είναι κάτι που είναι συμβατό με τους κανόνες της νομισματικής πολιτικής. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πούμε ότι θα τα κρατήσουμε [τα επιτόκια] σε πολύ αυξημένα επίπεδα”, αν ο πληθωρισμός υποχωρεί συνεχώς, πρόσθεσε.

Related posts

Ζελένσκι: “Συζητώ το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ, αλλά δεν δίνουμε Ντονμπάς και Κριμαία”

admin

Διατήρησε και πάλι αμετάβλητα τα επιτόκια η Fed – Επιβραδύνει τη μείωση του ισολογισμού της

admin

Αρνητικές οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη λόγω ΑΠΕ

admin

Συρία: Ισραηλινά πλήγματα εναντίον στρατιωτικής θέσης στο νότιο τμήμα της χώρας

admin

Τι δήλωσαν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου αφού ψήφισαν

admin

Το Ισραήλ προτείνει δίμηνη εκεχειρία για την απελευθέρωση όλων των ομήρων – Axios

admin

Χούθι: Ο Σούνακ υπεύθυνος για τη βύθιση του Rubymar

admin

Ιαπωνία: Συρρίκνωση της εργοστασιακής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο – Με τον ταχύτερο ρυθμό 3 ετών

admin

ΗΠΑ: Πρόσθετη βοήθεια ύψους $400 εκατ. στην Ουκρανία

admin