Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Credit Agricole: Άλμα κερδοφορίας 55% στο πρώτο τρίμηνο

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το 2024 η Credit Agricole, η οποία είδε την κερδοφορία της να εκτινάσσεται υπεραποδίδοντας των ανταγωνιστών της με ώθηση από την επενδυτική τραπεζικής της και δήλωσε ότι περιμένει πλέον πως θα επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει για το 2025 ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι εν λόγω στόχοι προβλέπουν μεταξύ άλλων υποκείμενα καθαρά κέρδη άνω των 6 δισ. ευρώ ετησίως απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 12%.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική εισηγμένη τράπεζα ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο με καθαρά κέρδη στα 1,9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 55% από το ίδιο διάστημα πέρυσι ενώ παράλληλα “σμπαράλιασε” και τη μέση εκτίμηση για 1,48 δισ. από 19 αναλυτές που συμμετείχαν σε εσωτερική της δημοσκόπηση.

Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις της Credit Agricole αυξήθηκαν κατά 11% στα 6,81 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας επίσης σημαντικά τις προβλέψεις για 6,47 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, οι προβλέψεις της (τα χρήματα που δεσμεύει για ενδεχόμενα επισφαλή δάνεια) ανήλθαν στα 400 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 105 εκατ. ευρώ από ό,τι αναμενόταν.

Όπως ανέφερε η γαλλική τράπεζα, τα έσοδά της στις δραστηριότητες εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του συνολικού της τζίρου, αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, ενισχυμένα από τη διαχείριση μετρητών και τη χρηματοδοτική μόχλευση επιχειρήσεων.

Η μετοχή της Credit Agricole διαπραγματεύεται με ισχυρά κέρδη 2,8% στον απόηχο των μεγεθών της, ενώ νωρίτερα όταν προέβη στις ανακοινώσεις είχε βρεθεί να ενισχύεται έως και άνω του 5%.

Related posts

ΗΠΑ: Όγδοος μήνας ανόδου για τις τιμές κατοικιών και νέο ρεκόρ

admin

ΗΠΑ: Άνοιξε η αυλαία των εταιρικών αποτελεσμάτων – Τι δείχνουν οι πρώτες ανακοινώσεις των τραπεζών της Wall Street

admin

Ρωσία: Ο “έμπορος του θανάτου” Βίκτορ Μπουτ θα είναι υποψήφιος σε περιφερειακή βουλή με το ακροδεξιό LDPR

admin

Βέλγος πρωθυπουργός: Αντιπαραγωγική η μη ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ

admin

ΗΠΑ: Απόλυτη σταθερότητα στα επιδόματα ανεργίας

admin

Σουδάν: Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση παραστρατιωτικών στο Χαρτούμ

admin

Αυστρία: Η Βιένη αναστέλλει τη χρηματοδότηση της UNRWA

admin

Ρωσία: Πιθανή απειλή για την ασφάλεια τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ιαπωνία

admin

Κρεμλίνο: Ψευδείς οι αναφορές για παρέμβαση της Ρωσίας στις τουρκικές εκλογές

admin