Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός διαμορφώνει τις εξελίξεις

Χρηματιστήριο: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός διαμορφώνει τις εξελίξεις

Υποχώρηση κατά 0,27% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη συνεδρίαση της Πέμπτης (12/4), κλείνοντας στις 1416,53 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 99,3 εκ. ευρώ. 

Όπως σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, η συνεδρίαση παρουσίασε μεταβλητότητα, με τον Γ.Δ., ωστόσο, να καταγράφει αρνητικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια, με εξαίρεση ολιγόλεπτο διάλειμμα σε θετικό έδαφος λίγο μετά τις 11πμ, με τις συναλλαγές υποτονικές, καθώς αιωρείται η απειλή της μετάθεσης των επιτοκιακών αυξήσεων μετά το καλοκαίρι, αναμένοντας ως τότε τα στοιχεία του πληθωρισμού. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινίθηκαν πλαγιοκαθοδικά. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,356%. 

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-0,34%) κατέγραψε απώλειες με την Alpha (-0,97%) να υποχωρεί αλλά τη Eurobank ( 0,26%) να διαφοροποιείται. Απώλειες ακόμη κατέγραψε η Helleniq Energy (-1,07%) , ο Ελλάκτωρ (-1,36%), το Jumbo (-1,05%), η Cenergy (-1,63%), η Infoquest (-1,44%), η Aegean (-1,03%), η Βιοχάλκο (-0,74%) και η ΕΕΕ (-0,74%). Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η ΜΟΗ ( 1,05%), ο ΟΤΕ (-0,84%), η Lamda ( 0,30%), η ∆ΕΗ ( 0,17%) αλλά και ο Πετρόπουλος ( 2,53%), η Austrian Card ( 3,50%), οι Ευρωσύμβουλοι ( 4,12%) και ΕΚΤΕΡ ( 1,03%) από τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση. Απολογιστικά, 41 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 52 εκείνων που υποχώρησαν. 

Το ενεργειακό deal Μυτιληναίου-ΔΕΗ επιβεβαιώνει ότι ο ενεργειακός μετασχηματισμός θα διαμορφώνει επί μακρόν τις σημαντικότερες επιχειρηματικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, συνεισφέροντας με καταλύτες που θα ευεργετούν το χρηματιστήριο. Είναι επομένως πιθανό η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος να είναι ανοδική. Στις ΗΠΑ, ξεκινούν τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου με τη Blackrock, τη Citi, τη J.P.Morgan και τη Wells Fargo.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΧΑ #Κύκλος_Χρηματιστηριακή_ΑΕΠΕΥ #CYCLOS_ANALYSIS

Related posts

Χρηματιστήριο: Βρήκε τοίχο στην κρίσιµη αντίσταση των 1235-1240 µονάδων

admin

Κλουκίνας-Λάππας: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Σ. Μπακαγιάννης

admin

Οι προβλέψεις της Optima bank για τα αποτελέσματα της Mytilineos

admin

Πρωτιά της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στην κατάταξη των ΑΧΕ το 2023

admin

Η πρόβλεψη της Optima για το μέρισμα της ΔΕΗ

admin

JP Morgan για Alpha Bank: Στα €2 η νέα τιμή-στόχος

admin

Χρηματιστήριο: Στις 1.424 μονάδες η εγγύτερη στήριξη- Περιμένοντας την DBRS

admin

Χρηματιστήριο: Στις 1.240 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση

admin

UBS: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο

admin