Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jan Karas (ΟΠΑΠ): Οι νέες πρωτοβουλίες ΟΠΑΠ μετά το ρεκόρ εσόδων του 2023

Ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη χρήση του 2023 με το ισχυρότερο τέταρτο τρίμηνο όλων των εποχών και σημείωσε έσοδα-ρεκόρ, που υπερέβησαν τα €2 δισ. για το σύνολο του έτους. Οι επιδόσεις αυτές, όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023 σε αναλυτές, αντανακλούν τη συνεπή και αποτελεσματική υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward του ΟΠAΠ, καθώς και την ικανότητα της εταιρείας να επιδιώκει και να επιτυγχάνει φιλόδοξους στόχους.

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του 2023 ανήλθαν στα €2.087,7 εκατ. ( 7,7% ετησίως). Στο δ΄ τρίμηνο, τα GGR ανήλθαν στα €581,2 εκατ. ( 7,5% ετησίως). Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του 2023 έφτασαν στα €730 εκατ. ή €744,9 εκατ. σε επαναλαμβανόμενη βάση, ενώ τα EBITDA δ΄ τριμήνου έφτασαν τα €210,2 εκατ. ( 3,7% ετησίως). Τα καθαρά κέρδη του 2023 διαμορφώθηκαν στα €408,3 εκατ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μιας γενναιόδωρης συνολικής ανταμοιβής προς τους μετόχους, ύψους €1,85 ανά μετοχή. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται, το ήδη καταβληθέν προμέρισμα του €1 ανά μετοχή, υπόλοιπο μερίσματος ύψους €0,60 ανά μετοχή για το 2023 και €0,25 ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠAΠ, Jan Karas, οι επιδόσεις της εταιρείας στηρίχθηκαν στην υλοποίηση σειράς βελτιώσεων στις προτάσεις της προς τον πελάτη και την αξιοποίηση νέων ψηφιακών και τεχνολογικών λύσεων, που αναβαθμίζουν συνολικά την εμπειρία των πελατών. Επιπλέον, σημείωσε ότι ο ΟΠAΠ αναμένει ότι και το 2024 θα είναι έτος ανάπτυξης, χάρη στο δυναμικό εμπορικό πλάνο του, τόσο για τις retail, όσο και για τις online δραστηριότητες.

Επιτυχημένο το 2023 για retail και online

Όπως τόνισε ο κύριος Karas, το 2023 ήταν συνολικά μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τον ΟΠAΠ, καθώς η εταιρεία ενίσχυσε το brand της, προσέφερε καινοτόμες προτάσεις διασκέδασης στους πελάτες της και προχώρησε στην επανατοποθέτηση παραδοσιακών παιχνιδιών της.

Όσον αφορά στις retail δραστηριότητες, ειδική μνεία έγινε στην ανανέωση του ΛΟΤΤΟ και του ΤΖΟΚΕΡ, η οποία έχει γνωρίσει ιδιαίτερα θετική υποδοχή από τους πελάτες και τους πράκτορες του ΟΠΑΠ. Επιπλέον, η ενίσχυση του Πάμε Στοίχημα και η αξιοποίηση νέας στοιχηματικής πλατφόρμας για το retail δίκτυο, οδήγησαν σε ενίσχυση των επιδόσεων του παιχνιδιού και στην αύξηση της πελατειακής βάσης του σε επίπεδα ρεκόρ.

Επίσης, το 2023, συνεχίστηκε δυναμικά η ανανέωση του «στόλου» των VLTs με νέα, σύγχρονα παιγνιομηχανήματα, ενώ εισήχθησαν και νέα παιχνίδια, που συνέβαλαν στις αυξημένες επιδόσεις των παιχνιδιών PLAY. Ακόμη, το OPAP Store App, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την ψηφιοποίηση των καταστημάτων ΟΠΑΠ, συνέχισε να γνωρίζει επιτυχία, με εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες να επιλέγουν να παίξουν παιχνίδια μέσω της εφαρμογής.

Όσον αφορά στις online δραστηριότητες, η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε ότι η βάση ενεργών πελατών τόσο για τη Stoiximan, όσο και για τις online πλατφόρμες του ΟΠAΠ (Pamestoixima.gr και Opaponline.gr) συνέχισε να διευρύνεται. Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠAΠ στάθηκε στη διάθεση της iLottery πλατφόρμας Opaponline.gr, που προσφέρει μια κορυφαία στο είδος της εμπειρία διασκέδασης.

Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα του Pamestoixima.gr προσφέρει μια αναβαθμισμένη εμπειρία online αθλητικού στοιχηματισμού, με χαρακτηριστικά που καθιστούν το παιχνίδι γρήγορο και διασκεδαστικό. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι επιδόσεις του online casino του Pamestoixima.gr, που διαθέτει μια ιδιαίτερα ευρεία γκάμα παιχνιδιών και συνέχισε να προσελκύει νέα και δυναμικά κοινά (ιδιαίτερα γυναίκες και άτομα νεαρής ηλικίας).

Οι νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του ΟΠAΠ

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, παρουσιάστηκαν και οι πιο πρόσφατες επιχειρηματικές και εμπορικές πρωτοβουλίες του ΟΠAΠ.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόσφατη διάθεση του Eurojackpot στην ελληνική αγορά, η οποία αποτελεί ορόσημο για τον ΟΠΑΠ και ήλθε σε συνέχεια της επιτυχημένης επανατοποθέτησης του ΛΟΤΤΟ και του ΤΖΟΚΕΡ. Όπως σημειώθηκε, η Ελλάδα έγινε η 19η χώρα στην οποία είναι διαθέσιμο το παιχνίδι, το οποίο προσφέρει τζακ ποτ που ξεκινούν από τα €10 εκατ. και φτάνουν μέχρι τα €120 εκατ. στην πρώτη κατηγορία κερδών. Οι πελάτες μπορούν να παίξουν το Eurojackpot αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ, είτε μέσω παραδοσιακών δελτίων, είτε μέσω του OPAP Store App.

Τέλος, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία Πάμε Στοίχημα Tipsters. Οι Πάμε Στοίχημα Tipsters είναι η πρώτη phygital κοινότητα παικτών στοιχήματος που αναπτύχθηκε από εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Οι πελάτες των καταστημάτων ΟΠAΠ μπορούν να γίνουν μέρος της κοινότητας μέσω του OPAP Store App, να πάρουν tips και να ανεβάσουν τα στοιχήματα τους, διεκδικώντας πλούσια δώρα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες πελάτες, καθώς αναβαθμίζει την εμπειρία διασκέδασης και κοινωνικότητας στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Related posts

Aegean: Το δρομολόγιο Αθήνα – Νέα Υόρκη στις πτήσεις κοινού κωδικού με Emirates

admin

Τριπλή διάκριση για τον όμιλο «The Newel Hospitality collection»

admin

Στην αγορά συμπληρωμάτων διατροφής εισέρχεται η Nestlé Hellas

admin

Lamda: Ολοκληρώθηκε η διάσπαση της Lamda Olympia Village

admin

Προκλήσεις και ευκαιρίες για την εξορυκτική βιομηχανία

admin

ΟΤΕ: Την διάθεση κερδών και την ακύρωση 7,41 εκατ. ιδίων μετοχών ενέκρινε η ΓΣ

admin

Reds: Στα €3,8 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin

Lamda: Μεταβιβάζεται σε θυγατρικές η περιουσία της Lamda Olympia Village

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από Allianz

admin