Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“I love Truth Social ” δηλώνει ο Τραμπ μία ημέρα μετά την πτώση της μετοχής της DWAC

Το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στους πολυάριθμους διαδικτυακούς οπαδούς του: “I LOVE TRUTH SOCIAL” – αλλά οι μέτοχοι της νέας συγχωνευμένης εταιρείας στην οποία θα ανήκει αυτή η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να μην αισθάνονται το ίδιο καλά μετά την απότομη πτώση της τιμής της την προηγούμενη ημέρα.

Η εταιρεία “βιτρίνα” Digital World Acquisition Corp. είδε την τιμή της μετοχής της να σημειώνει βουτιά σχεδόν 14% σε διάστημα λίγων ωρών μετά την έγκριση από τους μετόχους της το πρωί της Παρασκευής για τη συγχώνευση με την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου ώστε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Εάν η πτώση αυτή επιταχυνθεί τις επόμενες εβδομάδες, η αξία του πλειοψηφικού μεριδίου του Τραμπ στη νέα συγχωνευμένη εταιρεία, με την ονομασία Trump Media, θα μπορούσε να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου που υπολογίζονταν πριν από την υπογραφή της συμφωνίας από τους μετόχους την Παρασκευή.

Η μετοχή της DWAC, η οποία έφθασε στο υψηλό 52 εβδομάδων των 58,72 δολαρίων ανά μετοχή στις 23 Ιανουαρίου, καθώς η επί μακρόν καθυστερημένη συγχώνευση φαινόταν ότι θα πραγματοποιηθεί με αυξημένες προοπτικές, είχε πέσει στα 44,20 δολάρια ανά μετοχή κατά το άνοιγμα των συναλλαγών το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν από την ψηφοφορία των μετόχων.

Οι μετοχές της DWAC έκλεισαν το απόγευμα της Παρασκευής στα 36,94 δολάρια ανά μετοχή.

Στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές η μετοχή ανέκαμψε λίγο στα 38,55 δολάρια ανά μετοχή. Αλλά αυτό εξακολουθούσε να είναι 12,7% χαμηλότερο από την τιμή ανοίγματος της Παρασκευής.

Η πτώση θα μπορούσε να αντανακλά τις ανησυχίες σχετικά με το αν η Trump Media & Technology Group, η οποία συγχωνεύεται με την DWAC, μπορεί τελικά να αποφέρει σημαντικά έσοδα – και αν ο Τραμπ θα προσπαθήσει να εξαργυρώσει το μερίδιό του πρόωρα λόγω των πολλών νομικών προβλημάτων του.

Η TMTG, στην οποία ανήκει η πλατφόρμα Trump Social, την οποία ο Τραμπ χρησιμοποίησε το Σάββατο για να διακηρύξει την αγάπη του για την εφαρμογή, ανέφερε ζημίες ύψους σχεδόν 50 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τα τρία πρώτα οικονομικά τρίμηνα του 2023. Σε αυτό το διάστημα κατέγραψε έσοδα λιγότερα από 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει αστικές δικαστικές αποφάσεις που ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε ομοσπονδιακά και πολιτειακά δικαστήρια της Νέας Υόρκης, εκτός από τα αυξανόμενα νομικά έξοδα από τις υποθέσεις αυτές και τις τέσσερις ποινικές διώξεις, καθώς προσπαθεί να ανατρέψει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους όρους της συγχώνευσης, ο Τραμπ, ο οποίος θα έχει τουλάχιστον 58% των μετοχών της Trump Media, θα του απαγορευτεί η πώληση μετοχών της εταιρείας για έξι μήνες.

Ωστόσο, το νέο διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχουν ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, και άλλοι στενοί του συνεργάτες, θα μπορούσε να ψηφίσει την άρση του περιορισμού αυτού, επιτρέποντάς του να πουλήσει μετοχές για να καλύψει τα δικαστικά του έξοδα πολύ νωρίτερα.

Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση της τιμής της μετοχής της Trump Media και θα μπορούσε να οδηγήσει άλλους μετόχους να πουλήσουν μετοχές, υποβαθμίζοντας περαιτέρω την τιμή της μετοχής.

Η Trump Media θα χρησιμοποιεί το διακριτικό DJT όταν αρχίσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο NASDAQ ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Το ίδιο διακριτικό χρησιμοποιήθηκε και για την προηγούμενη εισηγμένη εταιρεία του Τραμπ, την Trump Hotels & Casino Resorts, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονταν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 1995.




Η εν λόγω εταιρεία σημείωνε απώλειες κάθε χρόνο λειτουργίας της και κατέληξε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης το 2004, την ίδια χρονιά που διαγράφηκε από το χρηματιστήριο.

Απόδοση – Επιμέλεια: Εύη Σιμοπούλου

Related posts

Κιλιτσντάρογλου: “Κανείς δεν ξεγελά κανέναν”, αυτές δεν είναι εκλογές, “είναι δημοψήφισμα”

admin

Η Ουκρανία δεν θα υψώσει “ποτέ” λευκή σημαία, απαντά το Κίεβο στον πάπα Φραγκίσκο

admin

Ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στη Χαβάη στις 21 Αυγούστου

admin

Ο Ντένκοφ στην Ιερουσαλήμ – Η Βουλγαρία θα παράσχει ανθρωπιστική υποστήριξη στο Ισραήλ

admin

Νιγηρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από drone του στρατού

admin

ΗΠΑ: “Άλμα” για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο – Σε χαμηλό 2 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στο 12μηνο

admin

Στο Ελσίνκι έφτασε ο Μπάιντεν – Στις 27 Ιουλίου συναντά τη Μελόνι

admin

Λαβρόφ: Η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τη μεταφορά σιτηρών κινδυνεύει με κατάρρευση

admin

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν θα επισκεφθεί την Τουρκία για συνομιλίες για τη Γάζα

admin