Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ για το «μοντάζ φράσεων» στα Τέμπη: Ποιος και πότε έδωσε την εντολή;

Ερωτήματα για το σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, με βάση τις χθεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εξαπολύοντας βολές και κατηγορίες για «συγκάλυψη» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι το «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη, που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, μέσω της ανάλυσης των συγκεκριμένων τεσσάρων λέξεων του επίμαχου διαλόγου τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα».

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά «ποιος, πότε και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος», και «ποιος, πότε και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;» αλλά, και, ως υστερόγραφο, «πώς και με ποια διαδικασία η κυβέρνηση έλαβε γνώση μη προσβάσιμων στοιχείων της ποινικής δικογραφίας;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής.

Ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» (για ακόμη μία φορά), παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία. Άλλωστε, και ο ίδιος -εκών ή άκων- ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια. Κάνει πως δεν ξέρει τίποτα ούτε για τα μπαζώματα, ούτε για τις μονταζιέρες. Κάνει πως δεν βλέπει τις ευθύνες των υπουργών και των στελεχών της, ενώ την ίδια ώρα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί τη βία.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζει στοιχεία από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποδεικνύουν ότι υπήρξε «συρραφή» συνομιλιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού αφηγήματος για ανθρώπινο μόνο λάθος.

Τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση των δήθεν αρίστων είναι αμείλικτα:

1) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, ώστε να φαίνεται ότι η τραγωδία των Τεμπών προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπινο λάθος;

2) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;

Είναι πλέον σαφές ότι σ’ αυτή την υπόθεση η «κηλίδα», που αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν είναι τα δημοσιεύματα, αλλά οι πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή.

ΥΓ: Πώς και με ποια διαδικασία η κυβέρνηση έλαβε γνώση μη προσβάσιμων στοιχείων της ποινικής δικογραφίας;».

Related posts

Παίρνει πίσω το «άδειασμα» Ανδρουλάκη ο Παρασκευαΐδης – «Διαστρέβλωση εκ του πονηρού», λέει και… απολογείται

admin

Πρόγραμμα

admin

Οταν η ανανέωση γίνεται και αναγκαιότητα

admin

Ολική ανατροπή στις προτεραιότητες του Μαξίμου – Στη Λάρισα ο Μητσοτάκης, αγωνία για τον τελικό απολογισμό

admin

Κουλέμπα: Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί την Ουκρανία

admin

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις: Μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αιγαίο

admin

Τσαβούσογλου: Το φυσικό αέριο του Ισραήλ να μεταφερθεί στην Τουρκία μέσω Κύπρου

admin

Ποιος ορίζει σήμερα το «προοδευτικό»;

admin

Εκκλησία – Πολιτεία σε τεντωμένο σχοινί: Το ακανθώδες πρόβλημα του διαχωρισμού

admin