Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Eurobank Equities: Συνέχεια στο… ράλι των τραπεζικών μετοχών- Νέες τιμές-στόχοι

Eurobank Equities: Συνέχεια στο... ράλι των τραπεζικών μετοχών- Νέες τιμές-στόχοι

Περαιτέρω περιθώρια ανόδου για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, παρά το ράλι του 2023, βλέπει ο οίκος Eurobank Equities.  

Το 2023 οι τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα είχαν σωρευτική άνοδο 60%, ωστόσο, το… ράλι δεν έχει τελειωμό. Αυτό εκτιμά η Eurobank Equities που διατηρεί σύσταση buy και αναμένει περαιτέρω άνοδο.

Ειδικότερα, τηρεί σύσταση buy για τις Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, ανεβάζοντας τις τιμές-στόχους στα 2,23 ευρώ για την Alpha από 2,03 ευρώ πριν, στα 8,25 ευρώ για την ΕΤΕ από 7,46 ευρώ πριν και στα 4,66 ευρώ για την Πειραιώς από 4,3 ευρώ πριν.

gb

Όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, η εντυπωσιακή τους πορεία το 2023 οφείλεται τόσο στις αναβαθμίσεις της κερδοφορίας (με το EPS 12μήνου να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 58%), όσο και στο re-rating. Με τον κλάδο να διαπραγματεύεται ακόμα με P/E στο 5x για το 2024 και λογιστική αξία P/TBV στο 0,6x, υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου για τις μετοχές των συστημικών τραπεζών, ειδικά τη στιγμή που οι τρέχουσες τιμές στο ταμπλό του Χ.Α. δεν αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα των εσόδων, τα επίπεδα κεφαλαίου και την προοπτική διανομής μερισμάτων καθώς και τη βελτιωμένη ποιότητα του ενεργητικού.

“Έχοντας αυτά κατά νου, πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός των ακόμα συντηρητικών εκτιμήσεων (το RoTE για το 2025 τοποθετείται στο 11%), των ελκυστικών αποτιμήσεων και επερχόμενων καταλυτών (δηλαδή επαναφορά μερισμάτων, πλήρης αποεπένδυση του ΤΧΣ, συρρίκνωση των spreads των ελληνικών ομολόγων) συνιστούν μια συναρπαστική επενδυτική περίπτωση”, τονίζει η Eurobank Equities. 

Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνει τη σύσταση “αγοράς” για όλες τις τράπεζες, και αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους (αναμένοντας αναβαθμίσεις στις αξιολογήσεις τους και χαμηλότερο κόστος ιδίων κεφαλαίων CoE), με την Τράπεζα Πειραιώς να παραμένει η κορυφαία της επιλογή δεδομένης της ισχυρής εκτέλεσης του επιχειρηματικού της σχεδίου και του ελκυστικού προφίλ κινδύνου/απόδοσης.

Τέλος, η Eurobank Equities υποστηρίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να κινηθούν αποτελεσματικά στις μειώσεις των επιτοκίων, καθώς προετοιμάζονται για βιώσιμο RoTE >10-11% μετά το 2025 (και 11-15% το 2024). Αυτό, σε συνδυασμό με την ισχυρή παραγωγή κεφαλαίου (>250 μονάδες βάσης έως το 2025) θα επιτρέψει την επανέναρξη των μερισμάτων, με payouts στο 17-27% το 2023-2025.

#eurobank_equities #τραπεζικές_μετοχές #ΤΡ-ΖΕΣ

Related posts

ΧΑ: Θετικό κλίμα µε τους εγχώριους επενδυτές να κυριαρχούν

admin

Ανασυγκρότηση διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤΕΡ

admin

Eurobank Equities: Στα €45,2 η τιμή-στόχος της Mytilineos

admin

Doppler: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 636 χιλ. ευρώ

admin

Σε άλλο…level η Mytilineos-Οι ανεβασμένες επιδόσεις «ήρθαν για να μείνουν»

admin

Στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη οι μετοχές του ΔΑΑ

admin

Χρηματιστήριο: Πιθανή αναμέτρηση με τις 1.213 ή τις 1.207 μονάδες

admin

Attica Group: Στα €201,45 εκατ. οι ενοποιημένες πωλήσεις το α’εξάμηνο

admin

Μπλε Κέδρος: Ανακοίνωσε €12.52 εκατ. στα EBITDA στο εννεάμηνο

admin