Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Envolve Entrepreneurship: Δημιουργεί «επιταχυντή» καινοτομίας για νέες startup

Να αλλάξει τα δεδομένα στην χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων θα επιχειρήσει το Envolve Entrepreneurship μέσα από ένα πρόγραμμα με την επωνυμία Envolve XL που θα ενισχύει νεοφυείς επιχειρήσεις που κάνουν τα πρώτα βήματά τους.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε χθες από την διοίκηση του Envolve Entrepreneurship, επισημάνθηκε ότι το νέο πρόγραμμα καινοτομεί ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για αυξημένη ροή κεφαλαίων ώστε να δώσει λύσεις στο κενό υποστήριξης που υπάρχει στα pre seed στάδια. Βασικός στόχος είναι μέσα στην πενταετία να «υποστηρίξει» τουλάχιστον 100 νεοφυείς εταιρείες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, Αλέξανδρο Νούσια (φωτό) η μεγάλη καινοτομία που φέρνει το νέο πρόγραμμα είναι ότι αντί για δανεισμό, κάτι που γίνεται μέχρι σήμερα, θα πραγματοποιείται επένδυση με το «Envolve XL» να συμμετέχει με ποσοστό 1% στο μετοχικό κεφάλαιο της startup, λειτουργώντας ουσιαστικά ως επενδυτής.

Το Envolve XL θα λειτουργεί με τη μορφή ενός υβριδικού μοντέλου, εμπνευσμένο από προγράμματα επιτάχυνσης ανά τον κόσμο, που θα προσφέρει στρατηγική καθοδήγηση και ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών, υιοθετώντας μια προσέγγιση που βάζει στο επίκεντρο την ιδρυτική ομάδα και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Η νέα αυτή προσπάθεια αναπτύσσεται  σε συνεργασία με τη Libra Philanthropies που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα, και όπως είπε ο κ. Νούσιας, αναζητά startups που «θα έχουν επιρροές στις ζωές και τον πλανήτη μας».

Ο επιταχυντής θα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών, με τις αιτήσεις να έχουν ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση και καθοδήγηση στις ομάδες, επιχειρηματική υποστήριξη μέσα από το δίκτυο και τις ομάδες του Envolve Entrepreneurship, καθώς και εκπαίδευση και διεθνή δικτύωση με σκοπό την είσοδο σε νέα αγορά ή την εύρεση χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερα στάδια:

  • Επικύρωση της επιχειρηματικής ιδέας ή υπηρεσίας/προϊόντος (Bootcamp) όπου θα έχει διάρκεια δυο εβδομάδων και θα συμμετέχουν 20 ομάδες
  • Οριστικοποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου (Main Accelerator) όπου θα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες, και θα συμμετέχουν οι 15 ομάδες που θα εισφέρουν το 1% της επιχείρησής τους
  • Επικύρωση του εμπορικού μοντέλου και της αγοράς (Demo Day) το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2024, και η
  • Επίτευξη επενδυτικής ετοιμότητας (Investment Readiness) όπου θα είναι διάρκειας 2 εβδομάδων και θα συμμετέχουν 5 ομάδες με 65.000 ευρώ να είναι διαθέσιμα προς επένδυση.

Τα τελευταία 11 χρόνια έχουν υποστηριχθεί από τον οργανισμό 37 νικήτριες ομάδες με 6 εκατ. ευρώ με τη συνολική αποτίμησή τους να είναι  κοντά στα 900 εκατ. ευρώ, έχοντας δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

Related posts

REDS: Αυξημένα έσοδα και κέρδη στο εννεάμηνο

admin

ΔΕΠΑ: Η Francesca Zanninotti CEO στη Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου

admin

O Εμμανουήλ Κόντος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Austriacard

admin

Παρέλαβε το πρώτο πλοίο LNG Carrier ο όμιλος Λάτση

admin

Τσαμάζ: Καμία αύξηση τιμών, περιμένουμε «καλό» 2023

admin

Φ. Καραβίας: Κλειδί για τη Eurobank η ανταμοιβή των μετόχων

admin

Κέρδη €1.000 σε 1.000+1 τυχερούς μοιράζει νέο παιχνίδι του Σκρατς

admin

Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη €365,4 εκατ. για το 2023

admin

Πώς μια γαλακτοβιομηχανία από το Διδυμότειχο νίκησε την κρίση του γάλακτος

admin