Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Body Shop: Μειώνει καταστήματα και προσωπικό στη Βρετανία, καθησυχάζει για Ελλάδα

Ανακοινώθηκε εχθές από τους διαχειριστές της The Body Shop International Limited, μια σειρά μέτρων για το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης για τις επιχειρήσεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, αυτό είναι ένα ζωτικό βήμα για τη μεταμόρφωση της εταιρείας κεντρικά και σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει τα θεμέλια για τη βιωσιμότητα της εταιρείας στον πυρήνα της.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής είναι:

Μείωση αριθμού καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία

Ενώ τα καταστήματα παραμένουν αναπόσπαστο μέρος της μελλοντικής στρατηγικής, οι Διαχειριστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο τρέχον αριθμός καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί τη σωστή αναλογία. Ως άμεσο βήμα, επτά καταστήματα έκλεισαν εχθές (Τρίτη 20 Φεβρουαρίου), ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα κλεισίματα καταστημάτων. Αναμένεται ότι με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, σχεδόν τα μισά καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κλείσουν. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 198 καταστήματα.

Μείωση προσωπικού στα κεντρικά γραφεία στη Μεγάλη Βρετανία

Μετά την πώληση των company επιχειρήσεων στην κεντρική Ευρώπη και μέρη της Ασίας, η The Body Shop θα αναδιαρθρώσει επίσης το προσωπικό και τους ρόλους στα κεντρικά της γραφεία που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία. Ο αριθμός των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 40%, δηλαδή σταδιακά θα παραμείνουν γύρω στους 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, οι Global Head Franchise Partners της εταιρείας όπως είναι η Ελλάδα και πλήθος άλλων χωρών που λειτουργούν στο πλαίσιο της franchise συνεργασίας, δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις αυτές καθώς λειτουργούν ως αυτόνομες επιχειρήσεις.

Η εταιρία ενημερώνει επισήμως ότι τα 33 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.thebodyshop.gr λειτουργούν κανονικά με αναπτυξιακή μάλιστα τροχιά, προσφέροντας από το 1978 ηθικά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς.

Related posts

Ξεκινά ο νέος κύκλος των σεμιναριών «Youth Empowered» της Coca-Cola 3Ε

admin

Ο Π. Μαρτίνης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στη Softone

admin

Στήριξη από ΕΤΕπ σε επενδύσεις για απολιγνιτοποίηση και ΔΕΗ

admin

ΕΥ-Toolbox: Σύμβουλος για τη δημιουργία CRM στο Ελληνικό Δημόσιο

admin

Η Blueground εξαγοράζει την βραζιλιάνικη startup Tabas

admin

10+1 ελληνικές εταιρείες δομικών υλικών στην έκθεση BATIMAT

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Νέο ασφαλιστικό-επενδυτικό πρόγραμμα εφάπαξ καταβολής ασφαλίστρου

admin

Ο «δεκάλογος» του Robert Gauci για την Εθνική Ασφαλιστική

admin

ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν από τη ΓΣ οι αλλαγές στο καταστατικό και η πολιτική αποδοχών μελών ΔΣ

admin