Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Πρόγραμμα επιδότησης 1 δισ. δολ. για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και απόσυρση ρυπογόνων ετοιμάζει η Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο 930 εκατομμυρίων ευρώ (1 δισεκατομμύριο δολάρια) για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αποσύρουν τα αυτοκίνητά τους με βενζίνη ή ντίζελ και να αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που ήλθε σε γνώση του πρακτορείου Bloomberg.

Το πακέτο, το οποίο συζητείται από το Υπουργείο Βιομηχανίας, θα περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα ύψους έως και 13.750 ευρώ για να επιτραπεί σε πολίτες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 30.000 ευρώ να καταργήσουν τα μοντέλα Euro 2, τα οποία είναι “ηλικίας” άνω των 20 ετών, υπέρ νέων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο στόχος, σύμφωνα με το έγγραφο, θα ήταν “η αλλαγή του στόλου οχημάτων της Ιταλίας, ο οποίος είναι ένας από τους παλαιότερους στην Ευρώπη, περιλαμβάνοντας τουλάχιστον 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα EURO 3 ή οχήματα ακόμη πιο ρυπογόνων κατηγοριών”. Το σχέδιο θα “υποστηρίξει επίσης οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και την αγορά αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στη χώρα”.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνάντηση με εκπροσώπους του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιταλικού Υπουργείου Βιομηχανίας.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 19% το 2023 σε περίπου 1,57 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Το μερίδιο αγοράς EV της Ιταλίας είναι χαμηλότερο απ’ ό,τι σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Ταυτόχρονα, μετά από χρόνια αυξανόμενων πωλήσεων, οι ενδείξεις βραδύτερης απορρόφησης των EV εξαπλώνονται στην Ευρώπη. Η Audi της Volkswagen ανακαλεί τα σχέδιά της για την κυκλοφορία EV για να αποφύγει την επιβάρυνση των εργοστασίων και των αντιπροσώπων εν μέσω βραδύτερης αύξησης των πωλήσεων. Τον Οκτώβριο, ο οικονομικός διευθυντής της Mercedes-Benz περιέγραψε τον ανταγωνισμό στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων ως “βίαιο” και ανθυγιεινό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απίθανο να επιτύχει τους στόχους της για τα EV στο τέλος της δεκαετίας εάν το μπλοκ δεν βελτιώσει τη βιομηχανική του πολιτική και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποτύχουν να κυκλοφορήσουν σύντομα φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα, ανέφεραν σε σημείωμά τους αναλυτές της Citi με επικεφαλής τον Harald Hendrikse.

Related posts

ΟΗΕ: Φόβοι για “χιλιάδες θανάτους” σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

admin

Πούτιν σε Λουκασένκο: Μετά τις 8 Ιουλίου η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών στο έδαφος της Λευκορωσίας

admin

Ερντογάν σε Μπάιντεν: Ιστορική ευθύνη των ΗΠΑ για “εδώ και τώρα” εκεχειρία στη Γάζα

admin

Ρωσία: “Σε αγαπώ”, γράφει η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίπλα σε μια φωτογραφία του ζευγαριού

admin

Ο Πούτιν “φλερτάρει” την Αφρική με δωρεάν σιτηρά – “200.000 τόνοι μέχρι το τέλος του έτους”

admin

Οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στον εκτοπισμό κατοίκων της Γάζας σε άλλη χώρα

admin

Στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Λαβρόφ ο Φιντάν

admin

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοινώνει ότι ανακάλυψε “το μεγαλύτερο τούνελ” κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας

admin

Μαλαισία: Δέκα νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο

admin