Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Best Buy: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα γ’ τριμήνου – υποβαθμίζει το outlook

Με πτώση 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές αντέδρασε η μετοχή της Best Buy στην είδηση ότι μετά τα χαμηλότερα του αναμενόμενου έσοδα γ’ τριμήνου η διοίκηση της εταιρείας μείωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, ώστε να αποτυπώσει το ασταθές και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 263 εκατ. δολ., ή 1,21 δολ. ανά μετοχή για το γ’ τρίμηνο, μειωμένα από τα 277 εκατ. δολ. ή 1,22 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,29 δολ., υψηλότερα από τα 1,19 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές με βάση δημοσκόπηση της FactSet. 

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 9,756 δισ. δολ. συγκριτικά με τα 10,587 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν, χαμηλότερα από τα 9,897 δισ. δολ. των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Οι πωλήσεις των ιδίων καταστημάτων της εταιρείας κατέγραψαν πτώση 6,9%, σε σχέση με μείωση 5,7% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές. 

H διευθύνουσα σύμβουλος της Best Buy, Corie Barry, δήλωσε πως η κερδοφορία ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων όχι όμως και τα έσοδα. 

“Στο παρόν μακροοικονομικό περιβάλλον η καταναλωτική ζήτηση παρουσίασε έντονα σκαμπανεβάσματα και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να προβλεφθεί” ανέφερε η Barry σε ανακοίνωση της εταιρείας. “Με βάση τις τάσεις που έχουν καταγράψει οι πωλήσεις τόσο στο γ’ τρίμηνο όσο και μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο θεωρούμε πως είναι συνετό να μειώσουμε τις προβλέψεις μας για το σύνολο του έτους”. 

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως τα έσοδα για το σύνολο της χρήσης θα διαμορφωθούν μεταξύ 43,1 δισ. δολ. – 43,7 δισ. δολ., έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για έσοδα μεταξύ 43,8 δισ. 44,5 δισ. 

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπει ότι θα φτάσουν μεταξύ 6 δολ. – 6,30 δολ. ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις τα τοποθετούσαν στα 6 – 6,40 δολ. 

Οι πωλήσεις των ιδίων καταστημάτων εκτιμάται πως θα καταγράψουν πτώση 6-7,5%, με τις προηγούμενες εκτιμήσεις να τοποθετούν την πτώση μεταξύ 4,5-6%.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της Best Buy καταγράφει πτώση 15% από τις αρχές του έτους, με τον S&P 500 την ίδια περίοδο να σημειώνει αύξηση 18%.

Related posts

Netflx: Αύξηση – έκπληξη κατά 5,89 εκατ. των συνδρομητών στο β’ τρίμηνο

admin

Ο βασικός πληθωρισμός της Νορβηγίας επιταχύνεται απροσδόκητα σε ρυθμό ρεκόρ

admin

Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Παναμάς: Ξεκινά δίκη του πρώην προέδρου Ρικάρδο Μαρτινέλι για ξέπλυμα χρήματος

admin

Το Κίεβο υποστηρίζει πως σκότωσε τον διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

admin

Fed: Διατήρησε σταθερά τα επιτόκια πρώτη φορά από τον Μάρτιο 2022 – Προς δύο αυξήσεις μέχρι το τέλος του έτους

admin

Λιβύη – πλημμύρες: Τουλάχιστον 2.400 αγνοούμενοι στην Ντέρνα

admin

Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι στον Κόλπο του Άντεν – Η φωτιά κατασβέσθηκε, τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή

admin

Ιαπωνία: Μείωση εξαγωγών για πρώτη φορά εδώ και 29 μήνες τον Ιούλιο

admin