Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Aegean: Στα top picks της Optima- Τιμή-στόχος τα €14,7

Aegean: Στα top picks της Optima- Τιμή-στόχος τα €14,7

Έχοντας αφήσει πίσω της τη χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπιστεί ποτέ η αεροπορική βιομηχανία, η Aegean Airlines, κατάφερε να πραγματοποιήσει μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη από το 2022 και μετά, θέτοντας νέα ρεκόρ σε επιχειρησιακό και οικονομικό επίπεδο, αποκομίζοντας τα οφέλη από τον αναπτυσσόμενο εγχώριο τουριστικό τομέα και τονώνοντας την παρουσία της τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, επισημαίνει η Optima σε ανάλυσή της με την οποία θέτει τιμή στόχο τα 14,7% και δίνει σύσταση για αγορά. Παράλληλα, περιλαμβάνει τον τίτλο στις κορυφαίες επιλογές της.

Όπως σημειώνει η Optima, η Aegean Airlines, η οποία απολαμβάνει ένα από τα υψηλότερα περιθώρια EBITDA στην Ευρώπη, είναι σε θέση να επωφεληθεί α) από την ισχυρή ελληνική τουριστική ζήτηση και την αυξημένη όρεξη για ταξίδια, β) από τις συνεχείς επενδύσεις στον στόλο με νέα αεροσκάφη που παρέχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα θέσεων και αποδοτικότητα κόστους και γ) από τα υγιή οικονομικά μεγέθη και τη δημιουργία υψηλών ταμειακών ροών, σημειώνει.

Οι κύριοι ανοδικοί καταλύτες για την Aegean Airlines θα προκύψουν από πιθανές μειώσεις των τιμών των καυσίμων, δημιουργώντας χώρο για καλύτερα περιθώρια κερδοφορίας, καθώς το κόστος των καυσίμων αεροσκαφών αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του συνολικού κόστους της εταιρείας. Από την πλευρά της, η αυξημένη επιβατική κίνηση στην Ελλάδα θα μπορούσε να ανεβάσει τους συντελεστές φορτίου για την Aegean Airlines και πιθανές αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων θα βελτιώσουν περαιτέρω τις αποδόσεις. 

Επιπλέον, η δυνατότητα ταχύτερης επίλυσης του ζητήματος συντήρησης των αεροσκαφών Neo θα αυξήσει τον διαθέσιμο αριθμό αεροσκαφών και θα μειώσει το κόστος μίσθωσης αεροσκαφών το 2024-25. Η Optima επισημαίνει ότι η Aegean Airlines αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με την Pratt & Whitney για αποζημίωση που θα καλύψει σε κάποιο βαθμό τη ζημία που προκλήθηκε από έκτακτη συντήρηση των κινητήρων neo που ανακοίνωσε η τελευταία.

#Optima #Aegean_Airlines #top_picks #ΣΥΣΤΑΣΗ_ΑΓΟΡΑΣ #Τιμή_στόχος

Related posts

JP Morgan: Προσδοκίες για υπεραπόδοση των ομολόγων της Πειραιώς

admin

Πρόστιμα 31.000 ευρώ επέβαλε η Επ. Κεφαλαιαγοράς

admin

Eurobank Equities: Στα €25,6 η νέα τιμή-στόχος για τα Jumbo

admin

Παπουτσάνης: Καθαρά κέρδη €3 εκατ.- 29% αύξηση του κύκλου εργασιών

admin

Centric: Λύση και εκκαθάριση της θυγατρικής Chicken Stories

admin

INTRACOM HOLDINGS: Πώληση μετοχών αξίας €368 χιλιάδων από Δ.Θεοδωρίδη

admin

Πρόστιμα 40 χιλ. ευρώ από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

admin

Cnl Capital: Αύξηση 19% στα έσοδα το 2022-Ισχυρή μείωση κερδών

admin

Την Δευτέρα (11/12) η «πρεμιέρα» της Orilina Properties στο Χρηματιστήριο

admin