Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Aegean: Η ΓΣ ενέκρινε την εξαγορά των warrants

Aegean: Η ΓΣ ενέκρινε την εξαγορά των warrants

H έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Aegean ενέκρινε το πρωί της Πέμπτης (14/12) την εξαγορά των warrants.

Με βάση την απόφαση, η εταιρεία μέχρι τις 2 Ιανουαρίου θα προχωρήσει στην εξαγορά των warrants έναντι 85.389.669,82 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ασκήσει το δικαίωμα κτήσης των warrants στις 3 Νοεμβρίου.

O πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, ανέφερε τους δύο λόγους για τους οποίους συγκλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την εξαγορά των τίτλων κτήσης μετοχών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος είναι να αποφύγουμε την αραίωση των υφιστάμενων μετόχων, να προστατεύσουμε το ποσοστό των μετόχων και να μη μειωθεί κατά 10%, και να διατηρήσουμε την εταιρεία αμιγώς ιδιωτική».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο επικεφαλής της αεροπορικής, «με την πορεία της εταιρείας η τιμή της μετοχής έχει ανέβει σημαντικά γι’ αυτό και το Δημόσιο επέλεξε να ασκήσει τώρα το δικαίωμά του», προσθέτοντας πως το Δημόσιο «στήριξε την εταιρεία, η οποία φέτος έχει επενδύσει 350 εκατ. ευρώ στις υποδομές της χώρας, πέρα από τη συμβολή της στην απασχόληση και στις υπηρεσίες που παρέχει». 

Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει η εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο είναι 85.389.669,82 ευρώ, δεδομένου ότι κάθε τίτλος κτήσης αντιστοιχεί σε 8,23 ευρώ, σε συνέχεια της συμφωνίας για τη χρηματοδότηση της AEGEAN με 120 εκατ. ευρώ λόγω των απωλειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Ο συνολικός αριθμός των μετοχών της αεροπορικής είναι 90.167.100, δικαίωμα ψήφου είχαν 90.157.100 μετοχές, μετά την εξαίρεση 10 χιλιάδων ίδιων μετοχών της εταιρείας. Το ποσοστό συμμετοχής στη γενική συνέλευση ανήλθε στο 76,35%.

#Aegean #Warrants

Related posts

Ideal: Στο 11,69% το ποσοστό της Truad

admin

Reds: Στο 88,6% το ποσοστό της Reggeborgh Invest

admin

Eurobank: 168 δικαιούχοι συμμετείχαν στο stock option plan

admin

Galaxy Cosmos Mezz: Τα ποσοστά των ΤΧΣ, Reggeborgh Invest και Paulson

admin

Autohellas: Μεταξύ 4,25%-4,6% το εύρος επιτοκίου για το 5ετές

admin

Attica Bank: Συμμετοχή της Thrivest στην ΑΜΚ με έγκριση ΤτΕ

admin

Intercontinental Ιnternational: Στα 6,71 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο εννεάμηνο

admin

Ιntrakat: Μήνυμα στήριξης από τους βασικούς μετόχους για την ΑΜΚ

admin

Mytilineos: Αυξάνει στα 36 ευρώ την τιμή στόχο η EDISON

admin