Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Active Energy Solutions: Στη λίστα των FT με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη

Η Active Energy Solutions, ελληνική εταιρία διανομής και εμπορίας εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων, περιλαμβάνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στην ετήσια λίστα των Financial Times με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Active Energy Solutions, με απόλυτο ρυθμό ανάπτυξης 1.412,5% (2019-2022), συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 120 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας τις υψηλές επιδόσεις και προοπτικές της στον κλάδο των -, έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους διεθνώς, αλλά και την επιτυχή ανταπόκρισή της στις σημερινές προσκλήσεις της αγοράς ενέργειας, της μετα-πανδημικής εποχής και των υψηλών πληθωριστικών τάσεων.

Η Active Energy Solutions αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς φωτοβολταϊκού εξοπλισμού σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Active Energy Solutions η οποία αποτελεί ήδη συνεργάτη επιλογής για τις μεγαλύτερες εταιρίες στην αγορά ενέργειας, κατασκευαστικούς ομίλους με δραστηριότητα στην πράσινη ενέργεια, καθώς και επενδυτές του κλάδου.

Σημειώνεται ότι η Active Energy Solutions έχει καταφέρει να ενταχθεί άλλες δυο φορές στη σχετική λίστα των Financial Times και συγκεκριμένα το 2022 και το 2023. Ειδικότερα, το 2023 κατέκτησε ταυτόχρονα και την 1η θέση στην κατηγορία «Energy & Utilities» όπου δραστηριοποιείται.

Με αφορμή τη φετινή διάκριση της Αctive Energy Solutions, ο CEO της εταιρίας, Bασίλης Λαζαρίδης, δήλωσε σχετικά: «Είναι τεράστια τιμή και χαρά για μας να συμπεριλαμβάνεται η Active Energy Solutions για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα FT 1000. H διεθνής αυτή αναγνώριση συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 10 ετών λειτουργίας της εταιρίας, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική και συνεχή πορεία εξέλιξής της. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς προκλήσεις, η Active Energy Solutions έχει πετύχει να πρωτοστατεί στην αγορά των - στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση ανταποκρινόμενοι σε κάθε συνθήκη».

Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις, ο κύκλος εργασιών της Active Energy Solutions κατά τη χρήση του 2022 διαμορφώθηκε σε 40,44 εκατ. ευρώ έναντι 38,56 εκατ. ευρώ το 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 25%, ενώ και το 2023 ήταν μία ακόμη κερδοφόρα χρονιά.

Η λίστα «FT-1000 Europe’s Fastest-Growing Companies 2024» συντάχθηκε για όγδοη χρονιά από τους Financial Times, σε συνεργασία με τον πάροχο δεδομένων Statista. Η φετινή κατάταξη καταγράφει τις ευρωπαϊκές εταιρίες οι οποίες πέτυχαν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων τους κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2019 και 2022.

Related posts

Νέα εταιρική ταυτότητα για τον όμιλο Mitsis

admin

Συνεργασία tbi bank με το car.gr στις online αγορές οχημάτων

admin

Ευ. Μυτιληναίος: Οι ισχυρότερες επιδόσεις «ήλθαν για να μείνουν»

admin

Τρίμηνο Mytilineos: Αύξηση 10% στα κέρδη, 12% στα EBITDA

admin

Ρεντετάκος (Alpha Bank): Εθνικό brand οι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις

admin

Intrakat: Στο 5,09% μειώθηκε το ποσοστό της Intracom

admin

Alpha Ρευστότητα POS: Αμεση ρευστότητα για μικρές επιχειρήσεις

admin

Αλλαγή επωνυμίας για την Alpha Αστικά Ακίνητα

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Στην τροποποίηση όρων συναίνεσαν οι ομολογιούχοι

admin