Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25η Μαρτίου – Σακελλαροπούλου: Αντλούμε δύναμη από την ενότητα και την ομοψυχία

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας έστειλε μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Οι πρόγονοι μας ξεσηκώθηκαν κατά του τουρκικού ζυγού και έθεσαν την απαρχή για τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Το ηρωικό τους παράδειγμα, η αυταπάρνηση και η γενναιότητα τους μας θυμίζουν ότι οι Έλληνες απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις πάντα αντλούμε μέσα στην ιστορία μας δύναμη από την ενότητα και την ομοψυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχόμενη «χρόνια πολλά».

Δένδιας: Ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας έκανε αναφορά στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης τους.

Τιμάμε τα 203 χρόνια από την «έναρξη της Επανάστασης που οδήγησε στην Εθνική Παλιγγενεσία. Συγχρόνως όμως τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σε αυτά τα χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη και υπερήφανη. Τιμάμε επίσης τις Ένοπλες Δυνάμεις, μας είμαστε περήφανοι για αυτό που είδαμε σήμερα, για το ηθικό τους, για τα συστήματα που υποστηρίζουν το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό» ανέφερε ο Δένδιας.

Σημείωσε ωστόσο πως «για να επιτελούν το καθήκον τους χρειάζονται ενίσχυση και αυτή η ενίσχυση έρχεται με την υλοποίηση της ατζέντας 2030. Της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους».

Πάλμας: Η επανάσταση του 1821 σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας

Παρών στην παρέλαση και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλης Πάλμας, ο οποίος στη δήλωση του χαρακτήρισε την ελληνική επανάσταση ως το πρώτο επιτυχημένο εθνικο- απελευθερωτικό κίνημα της Ευρώπης που οδήγησε στη συγκρότηση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

«Η ελληνική επανάσταση του ‘21 αποτέλεσε σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας. Το αποτέλεσμα της εμφύσησε τον αέρα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στους υπόδουλους λαούς οδηγώντας στην κατάρρευση των μοναρχικών αυτοκρατοριών και στη δημιουργία των εθνών κρατών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύπριος ΥΠΑΜ.

Related posts

50 χρόνια ΝΔ: από τους Κενταύρους στις start-ups

admin

ΣΥΡΙΖΑ για ελλείψεις ασθενοφόρων: «Κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι»

admin

ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης

admin

Παύλος Μαρινάκης: Οι εκτάσεις που καίγονται κηρύσσονται αυτομάτως αναδασωτέες

admin

Σταϊκούρας για αυξήσεις στο ρεύμα: Στα 2 δισ. ευρώ η κρατική στήριξη τον Σεπτέμβριο

admin

Στις «πλήρεις δημοκρατίες» η Ελλάδα, λέει το «Economist»

admin

Μητσοτάκης: «Η Τουρκία όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται»

admin

Μητσοτάκης: Θα υπάρξει παρέμβαση στη βενζίνη

admin

Οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι

admin