Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Όλα ανοιχτά 3 βήματα πριν την ολοκλήρωση του α’τριμήνου

Χρηματιστήριο: Όλα ανοιχτά 3 βήματα πριν την ολοκλήρωση του α'τριμήνου

Υποχώρηση κατά 0,36% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούµενης εβδοµάδος κλείνοντας στις 1425,16 µονάδες (στο 0,22% ο Γ.∆. & στο 0,79% οι τράπεζες στην εβδοµάδα, στο 10,21% ο Γ.∆. & στο 14,69% οι τράπεζες στο έτος).

Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 94,3 εκ. ευρώ. Ο Γ.∆. κινήθηκε µόνο σε αρνητικό έδαφος µε µικρή ωστόσο µεταβλητότητα (εύρος διακύµανσης µόλις 7 µονάδες) µε τος συναλλαγές να είναι υποτονικές. Με ρευστοποιήσεις τραπεζών αλλά και πολλών δεικτοβαρών τίτλων (ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΑΚΤ, CENER) µε το κλείσιµο στις δηµοπρασίες να γίνεται κοντά στο ενδοσυνεδριακό χαµηλό. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,225%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-0,95%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-1,76%) να υποχωρεί αλλά τη Eurobank ( 0,14%) να διαφοροποιείται. Απώλειες ακόµη κατέγραψε ο Μυτιληναίος (-1,25%), η Τενέργα (-1,45%), το Jumbo (-1,44%), η Lamda (-1,09%), ο Ελλάκτωρ (-1,19%), η Cenergy (-1,13%) και ο ΟΛΠ (-1,42%).

Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η ΕΥ∆ΑΠ ( 7,25%) µε την αναγγελία επενδυτικού προγράµµατος, η Helleniq Energy ( 3,28%), η ΕΛΧΑ ( 2,72%), ο Σαράντης ( 2,42%), ο Τιτάν ( 0,96%) και η Βιοχάλκο ( 1,09%). Απολογιστικά, 50 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 53 εκείνων που υποχώρησαν.

Την Τετάρτη, η ΕΧΑΕ ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσµατά της, ενώ την Πέµπτη παίρνουν τη σκυτάλη η ΓΕΒΚΑ, η Premia & η Briq και την Παρασκευή ο ΟΛΠ, ενώ την Πέµπτη η ΤτΕ ανακοινώνει τα µεγέθη καταθέσεων και δανείων του Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, όλα τα ενδεχόµενα ανοικτά στις 3 µόνον συνεδριάσεις της εβδοµάδος που αποµένουν για την ολοκλήρωση του 1ου τριµήνου.

#χρηματιστήριο #α’_τρίμηνο

Related posts

Μυλωνάς (Εθνική): Εκταμιεύσεις δανείων €2 δισ. το γ΄ τρίμηνο

admin

Εθνική Τράπεζα: Στο 5,06% το ποσοστό της Capital Group

admin

Titan: Κατήλθε του 5% το ποσοστό ιδίων μετοχών

admin

Fourlis: Διανομή μερίσματος €0,11 ανά μετοχή

admin

Eurobank: Ξεπέρασαν το €1δισ. οι προσφορές για το senior ομόλογο

admin

MIG: Θετική αξιολόγηση για το προσφερόμενο αντάλλαγμα της δημόσιας πρότασης

admin

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο από την Optima- Η περίοδος διάθεσης

admin

Trastor: Απέκτησε κτίριο γραφείων στο Κολωνάκι αξίας €5,8 εκατ.

admin

Πειραιώς Financial Holdings: Αποχώρηση Δ.Λιτσικάκη από CEO της Snappi

admin