Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιμένουν οι πωλητές, σε κίνδυνο οι 1.200 μονάδες

Σε δοκιμασία τίθενται εκ νέου οι κρίσιμες στηρίξεις των 1.200 μονάδων στο

Χρηματιστήριο Αθηνών

, καθώς οι πωλητές συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις, διευρύνοντας τη «χασούρα» του Σεπτεμβρίου, η οποία ήδη ανέρχεται στο -8%. Η ελληνική αγορά, εξάλλου, παραμένει εγκλωβισμένη στη διεθνή μεταβλητότητα, ενώ και τα εταιρικά αποτελέσματα δεν δείχνουν να εντυπωσιάζουν.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται στα μη τραπεζικά blue chips, όπου Jumbo και Coca – Cola χάνουν άνω του 1%. Από εκεί και πέρα, αξιοσημείωτες είναι οι απώλειες και για τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΥΔΑΠ. Όσον αφορά τις τραπεζικές μετοχές, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς ξεχωρίζουν στο -1%.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης, παρά την πρόσκαιρα ανοδική κίνηση, πολύ γρήγορα «πέρασε» σε αρνητικό έδαφος, με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή να υποχωρεί κατά 0,56% και να διαμορφώνεται στις 1.197,32 μονάδες, χάνοντας σχεδόν επτά μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης (1.204,11 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε 12 μονάδες (από 1.196,03 έως 1.208,70 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να μην υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει ελεγχόμενη πτώση στο -0,79% και τις 924 μονάδες, ενόσω οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη διαδικασία αποεπένδυσης του ελληνικού δημοσίου.

Η μετοχή της Πειραιώς, ενδεικτικά, περιορίζεται στο -1% και τα 2,8 ευρώ, ενώ και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας χάνει 1% και αναδιπλώνεται στα 5,4 ευρώ. Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει κάμψη στο -0,9% και το 1,27 ευρώ, με τη μετοχή της Eurobank να διαπραγματεύεται στο -0,3% και το 1,46 ευρώ.

Alpha Bank -0,93% 1,274 ευρώ

Eurobank -0,31% 1,462 ευρώ

Εθνική Τράπεζα -1,02% 5,416 ευρώ

Πειραιώς -1,06% 2,808 ευρώ

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,63% και 2.912 μονάδες), η μετοχή της Jumbo διολισθαίνει κατά 1,6% και αναδιπλώνεται στα 25,1 ευρώ, ενώ η μετοχή της Coca – Cola συρρικνώνεται στο -1,3% και τα 25,7 ευρώ. Κοντά στο -1% χάνουν και οι μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΥΔΑΠ. Στον αντίποδα, οι μετοχές των Τιτάν – Σαράντης κερδίζουν από 1%, με τις μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ να έπονται στο 0,5%.

Όσον αφορά τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης ( 0,20% και 1.955 μονάδες), η μετοχή της Epsilon ενισχύεται για 3η διαδοχική ημέρα και φθάνει στα 9,4 ευρώ, απορροφώντας ένα μέρος του -31% από το λογιστικό λάθος για τα κέρδη του 2022. Άνοδο κατά τουλάχιστον 1% παρουσιάζουν και οι μετοχές των Entersoft – Πλαστικά Θράκης – Τεχνικής Ολυμπιακής. Αντίθετα, η μετοχή της Αλουμύλ συρρικνώνεται στο -1,7% και τα 2,2 ευρώ, ενώ η μετοχή της Fourlis ακολουθεί στο -1% και τα 4,32 ευρώ.

Συνολικά στο χρηματιστηριακό ταμπλό, 34 μετοχές σημειώνουν κέρδη, 37 μετοχές κινούνται πτωτικά, ενώ 10 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμαίνεται στα 81,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο --.grΕιδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias – Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσιδώνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης – Δείτε βίντεοΚακοκαιρία Elias – Σάκης Αρναούτογλου: Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά τέτοιο, 30 φορές πάνω από τον μέσο όρο η βροχήΠαγκόσμιο τρεντ στο Tik Tok: Γιατί οι άνδρες σκέφτονται συνεχώς τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία – Δείτε βίντεο

Related posts

e-ΕΦΚΑ: Ποια επιδόματα καταβάλλει σήμερα – Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

admin

Νέα επένδυση της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη

admin

Γεωργιάδης: Κλιμάκιο της ΔΙΜΕΑ έκανε ελέγχους στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ και Motor Oil

admin

ΕΝΦΙΑ 2020: Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά – Τα 26 νησιά στα οποία καταργείται

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Σταθερές οι τιμές των απορρυπαντικών ρούχων που εντάχθηκαν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»

admin

Απώλειες στη Wall Street έφεραν οι ανακοινώσεις Πάουελ για τα επιτόκια

admin

«Μετρημένες» απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Market Pass: Ανοίγει στις 15 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα – Πώς θα κάνε την αίτηση

admin

Εργασιακό νομοσχέδιο: Όφελος στο ύψος της σύνταξης για τους εργαζόμενους με παράλληλη απασχόληση

admin