Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΧΑ: Ψηλά ο πήχης προσδοκιών παρά τη γεωπολιτική αστάθεια

ΧΑ: Ψηλά ο πήχης προσδοκιών παρά τη γεωπολιτική αστάθεια

Άνοδο κατά 0,06% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. κλείνοντας στις 1353,46 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 77,1 εκ. ευρώ, χαµηλότερα λόγω της αργίας στη Wall Street.

Οι αψιµαχίες µεταξύ των αγοραστών και των πωλητών κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης προκαλώντας πολλαπλές εναλλαγές στο πρόσηµο µετά από ένα ξεκίνηµα µε καθαρή υπεροπλία των πωλητών λόγω της αδυναµίας του τραπεζικού κλάδου. Τελικά, στο φινάλε η αδυναµία των πωλητών ξεπεράστηκε µε τη συµβολή δεικτοβαρών τίτλων (Μυτιληναίος, Βιοχάλκο) και της Εθνικής επιτρέποντας στο Γ.∆. να καταγράψει θετικό πρόσηµο, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούσαν στον απόηχο της απαισιόδοξης έκθεσης της Bofa.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,292%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (- 0,84%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-2,28%) να υποαποδίδει αλλά την Εθνική ( 0,72%) να διαφοροποιείται. Κέρδη ακόµη κατέγραψε ο Μυτιληναίος ( 2,35%), η Βιοχάλκο ( 3,65%) , η ΕΛΧΑ ( 2,78%), ο ΟΠΑΠ ( 1,28%), ο Ελλάκτωρ ( 1,39%), η Cenergy ( 0,94%) και η Autohellas ( 1,67%).

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΜΟΗ (-1,87%), ο ΟΛΠ (-1,41%) και η Infoquest (-1,43%). Απολογιστικά, 50 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 55 εκείνων που υποχώρησαν.

Μετά από πολλές εναλλαγές πρόσηµου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τελικά ο Γ.∆. έκλεισε σχεδόν αµετάβλητος.

Με τον πήχη των προσδοκιών να παραµένει υψηλά παρά τη γεωπολιτική αστάθεια, η πρόβλεψη για 30% αύξηση των χρηµατικών διανοµών από τις εταιρείες το 2024 σε σχέση µε το 2023 µπορεί να αποδειχθεί συντηρητική και να καλυφθεί ακόµη και πριν την ολοκλήρωση του 1ου εξαµήνου, σημειώνει σε ανάλυσή της η Κύκλος Χρηματιστηριακή.

#ΓΕΝΙΚΟΣ_∆ΕΙΚΤΗΣ #ΧΑ #χρηματιστήριο #Ανάλυση

Related posts

ΧΑ: Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές, µε χαµηλούς όγκους συναλλαγών

admin

Ομολογιακό δάνειο €4,2 εκατ. για την Κρι Κρι- Καλύφθηκε πλήρως

admin

Alpha Finance: Αυξάνει την τιμή-στόχο της Τιτάν στα 25,32 ευρώ

admin

Χρηματιστήριο: Η βραχυπρόθεσµη τάση είναι σαφέστατα ανοδική

admin

Ομόλογο Intralot: Από 6% έως 6,4% το εύρος απόδοσης

admin

ΤΙΤΑΝ: Κέρδη-ρεκόρ εννεαμήνου με ισχυρές πωλήσεις στις κύριες αγορές

admin

MIG: Απορρίφθηκε νέο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής των μετόχων μειοψηφίας

admin

ΚΕΠΕ: Πτώση σε δείκτη προήγησης και KEPE GRIV τον Δεκέμβριο

admin

Autohellas: Πού θα κατευθυνθούν τα αντληθησόμενα κεφάλαια-Πώς κατανεμήθηκαν οι ομολογίες

admin