Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Disney: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη β’ τριμήνου, ανάλογα των εκτιμήσεων τα έσοδα

Κέρδη που υπερέβησαν τις προσδοκίες της αγοράς, παρότι τα έσοδά της κινήθηκαν στα επίπεδα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Disney, χάρη στην απρόσμενη κερδοφορία του τομέα ροής περιεχομένου.

Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα του τομέα της Disney αυξήθηκαν κατά 17% καθώς οι εφαρμογές ροής περιεχομένου ψυχαγωγίας -Disney και Hulu- παρουσίασαν τριμηνιαία κέρδη για πρώτη φορά. Συνολικά, ωστόσο, ήτοι με την προσθήκη και του ESPN , το τμήμα ροής περιεχομένου παρουσίασε ζημίες 18 εκατ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο χρήση, πολύ μικρότερο πάντως από τις ζημίες ύψους 659 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα έσοδα του τομέα ροής ψυχαγωγικού περιεχομένου (εξαιρουμένου του ESPN ) σημείωσαν αύξηση 13% στο β’ τρίμηνο, φτάνοντας τα 5,64 δισ. δολάρια, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ήταν 47 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 587 εκατ. δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα.

Η Disney απέδωσε τη βελτίωση αυτή στην αύξηση των συνδρομητών της Disney και στα υψηλότερα μέσα έσοδα ανά χρήστη.

Οι συνδρομητές Disney αυξήθηκαν κατά περισσότερα από 6 εκατομμύρια το β’ τρίμηνο φτάνοντας συνολικά τα 117,6 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Οι συνολικοί συνδρομητές του Hulu αυξήθηκαν κατά 1% στα 50,2 εκατομμύρια. Αντίθετα, οι συνδρομητές του ESPN μειώθηκαν κατά 2% στα 24,8 εκατομμύρια.

Συνολικά η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,21 δολαρίων με έσοδα 22,08 δισ. δολαρίων, έναντι κερδών ανά μετοχή 1,10 δολαρίων με έσοδα 22,11 δισ. δολαρίων που περίμεναν οι αναλυτές.

“Τα αποτελέσματά μας οδηγήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από το τμήμα Εμπειριών, καθώς και από τη δραστηριότητα ροής περιεχομένου”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger. “Είναι σημαντικό ότι η ροή περιεχομένου ψυχαγωγίας ήταν κερδοφόρα για το τρίμηνο και παραμένουμε σε τροχιά για την επίτευξη κερδοφορίας στις συνδυασμένες επιχειρήσεις ροής το τέταρτο τρίμηνο”.

Τα έσοδα από τα ψυχαγωγικά πάρκα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7% στα 5,96 δισ. δολάρια, ενώ διεθνώς βελτιώθηκαν κατά 29% στα 1,52 δισ. δολάρια λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας και των υψηλότερων τιμών στο Hong Kong Disneyland Resort.

Related posts

Ισραήλ: Θα απολύσει έφεδρους για την τόνωση της οικονομίας

admin

Δέκα Τούρκοι πολίτες μιλούν στο capital.gr για τις εκλογές – Τι θέλουν, τι περιμένουν, γιατί ψήφισαν

admin

Ιορδανία: Ο βασιλιάς Αμπντάλα απέριψε το σχέδιο κατάληψης της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ

admin

Το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφαση για επιβολή κυρώσεων σε βάρος μονάδας του ισραηλινού στρατού

admin

ΗΠΑ: Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί 100.000 απώλειες στη μάχη του Μπαχμούτ

admin

Μελόνι: Απερίφραστη καταδίκη κάθε επίθεσης στις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας

admin

Ρωσία: Η FSB συνέλαβε πρώην εργαζομένους της αμυντικής βιομηχανίας για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ουκρανίας

admin

Ρωσία: Δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν κοντά στην Κριμαία

admin

“Μαύρη” η κατάσταση στην Τουρκία: Το όριο πείνας αυξήθηκε ενώ ο κατώτατος “έπεσε” από 482 δολάρια στα 428

admin