Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Η βραχυπρόθεσµη τάση είναι σαφέστατα ανοδική

Χρηματιστήριο: Η βραχυπρόθεσµη τάση είναι σαφέστατα ανοδική

Άνοδο κατά 0,86% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1351,56 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 90,9 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, οι αγοραστές µε αποφασιστικότητα ανέλαβαν την υπεροπλία από το ξεκίνηµα και µε αδιάλειπτα ανοδική κίνηση οδήγησαν το Γ.∆. στο ενδοσυνεδριακό υψηλό της ηµέρας, τις 1352 µονάδες στις2µµ περίπου. Με οδηγό τις τράπεζες, τη ΜΟΗ, το Μυτιληναίο, το Jumbo και άλλους δεικτοβαρείς τίτλους. Οι αψιµαχίες µεταξύ αγοραστών και πωλητών που ακολουθήσαν δεν µετέβαλλαν ουσιωδώς το τελικό κλείσιµο του Γ.∆. στις δηµοπρασίες. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,300%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 1,09%) κατέγραψε κέρδη µε τη Eurobank ( 2,64%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ΜΟΗ ( 2,42%), ο Μυτιληναίος ( 2,50%), το Jumbo ( 2,64%), ο Α∆ΜΗΕ ( 2,08%), η ΕΛΧΑ ( 1,64%), η Infoquest ( 2,84%) αλλά και η ΕΧΑΕ ( 3,05%) από τη µεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η Βιοχάλκο (-0,50%), ο ΟΤΕ (-0,38%), η Lamda (-0,42%), η Cenergy (-0,55%), η Autohellas (- 1,17%), η Aegean (-0,53%) και η Hellenic Energy (-0,42%). Απολογιστικά, 63 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 44 εκείνων που υποχώρησαν.

Παρά την ολοένα επιδεινούµενη γεωπολιτική κατάσταση, οι Ευρωπαϊκές αγορές µε καταλύτη το ιστορικό ρεκόρ των Αµερικανικών δεικτών την Παρασκευή, ξεκίνησαν ευδιάθετες την νέα εβδοµάδα. Ο Γ.∆. υπερέβη µε άνεση τις 1341 µονάδες, επιβεβαιώνοντας έτσι µε τον πλέον κατηγορηµατικό τρόπο ότι, παρά την τελευταία βουτιά η βραχυπρόθεσµη τάση είναι σαφέστατα ανοδική. Στην συνέχεια κινήθηκε απειλητικά προς την αντίσταση της τοπικής κορυφής των 1351,68 µονάδων πάνω στην οποία και έκλεισε κατά την επισήµανση της τεχνικής ανάλυσης.

#χρηματιστήριο #ΧΑ #Άνοδος #τάσεις #Ανάλυση

Related posts

Χρηματιστήριο: Η αµέσως επόµενη αντίσταση εντοπίζεται στις 1323 µονάδες

admin

Space: Έκδοση ΚΟΔ €9,6 εκατ. για τη χρηματοδότηση επενδυτικού σχεδίου

admin

«Glory days» για το ελληνικό χρηματιστήριο-Τα top picks της Optima

admin

AXIA: Στα 34,9 ευρώ η τιμή στόχος για τη Mytilineos

admin

Σαράντης: Αγορά 23.000 μετοχών από τον Κυριάκο Σαράντη

admin

ΕΥΑΘ: Παρατείνεται η θητεία του προέδρου του ΔΣ, Άγι Παπαδόπουλου

admin

Profile: Πλήρης κάλυψη ομολογιακού δανείου ύψους €2,5 εκατ.

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ο Ν. Καραμπατέας νέο μέλος του ΔΣ

admin

EPSILON ΝΕΤ: Ισχυρή ανάπτυξη με άνοδο 60% στον Κύκλο Εργασιών

admin